Εκτύπωση

Η Aspis visa σταματάει την επιστροφή του 5%

Από 17/6/2009 η Aspis Bank σταματάει το πρόγραμμα Aspis 5% ανταμοιβή στις πιστωτικές τις κάρτες.

Ήταν μια πολύ καλή προσφορά για όσους ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά την πιστωτική τους κάρτα, δηλαδή να εξοφλούν κάθε μήνα όλο το ποσό που έχουν χρεώσει. Και φαίνεται ότι βρέθηκαν πολλοί που εκμεταλεύτηκαν αυτήν την προσφορά και τώρα η τράπεζα αναγκάζεται να την σταματήσει.

Το νέο πρόγραμμα της, μέχρι 30% επιστροφή των τόκων, στοχεύει στην μερίδα των καταναλωτών που επιλέγουν να μην ξεχρεώνουν κάθε μήνα την πιστωτική. Σε αυτό το κοινό προφανώς προσδοκούσαν και με το 5%, αφού χρεώνοντας επιτόκιο της τάξης 17,55% έχουν περιθώρια κέρδους.

Θα περίμενα να υπάρχει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της τράπεζας σχετικά με την διακοπή του προγράμματος ανταμοιβή 5%, αλλά όσο και να έψαξα δεν βρήκα τίποτα. Απλά αφαίρεσαν την παλιά σελίδα της κάρτας και μέχρι 25/5 εμφανιζόταν μια λευκή σελίδα

Τουλάχιστον στείλανε επιστολή σε όλους τους κατόχους προειδοποιώντας για την λήξη της προσφοράς. 

Αφού ευχαριστήσουμε την κυρία Aspis, για το μηνιαίο χαρτζιλίκι των 50 ευρώ να δούμε τι άλλο υπάρχει στην αγορά σήμερα για τα καθημερινά μας ψώνια.

Η Alpha Bank συμφωνεί να μας παρηγορίσει μέχρι τέλος Ιουνίου με 5% για αγορές σε supermarket με την Dynamic. Προσοχή όμως, αν μας δώσει πάνω από 150 ευρώ ετησίως, μετά θα αρχίσει να μας δίνει μόνο 1% μέχρι να φτάσουμε τα 500 ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα με την Go National θα σιγοντάρει με άλλα 5% για βενζίνη από πρατήρια ΕΚΟ μέχρι 30/9/2009. Πάλι όμως δεν μας δίνει πάνω από 100 ευρώ (για καύσιμα αξίας 2.000 ευρώ).

Μετά ακολουθούν πιστωτικές κάρτες που επιστρέφουν 3% σε διάφορες αγορές.

Καλύτερη κάρτα που μένει σήμερα για χρήση παντού είναι η Affinity της Citibank που δίνει 2,5% σε όλες τις αγορές χωρίς όριο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι οι επιστροφές εξαργυρώνονται μόνο στα καταστήματα ρούχων Zara, Pull and Bear κ.λπ. που έχουν προσιτές τιμές σε αντίθεση με την Αttica Reward  που δίνει 3% επιστροφή με εξαργύρωση στο πολυκατάστημα Attica αλλά οι τιμές εδώ είναι αρκετά αλμυρές...

Σχόλια (12)
12 Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 23:53
HOUR
σημερα πήρα το ενημερωτικο για τη διακοπη του προγραμματος. Μου λένε οτι λήγει στις 7/7/2009 αλλά μου χρεώνουν και 30 ευρω συνδρομη.....?
... ενω στο ενημερωτικο που στέλνουν για το νέο προγραμμα λένε οτι για ετησιες συναλλαγες απο 3000 και πανω (που τις ξεπερνω) απολαμβανουμε δωρεαν συνδρομη....?
Ποιος ο λόγος να κρατήσει κάποιος την ASPIS BANK VISA που έχει ετήσια συνδρομή 30 Ευρώ, τη στιγμή που άλλες κάρτες είναι χωρίς συνδρομή για πάντα!! Μέχρι πριν λίγο καρό η Ασπις διαλαλούσε ότι υπάρχει μεν συνδρομή, αλλά η τακτική χρήση της κάρτας επέστρεφε χρήματα με αποτέλεσμα να μην υπήρχε ουσιαστικό ζήτημα για την καταβολή της συνδρομής. Τώρα ποια είναι άραγε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες κάρτες?
10 Σάββατο, 30 Μαΐου 2009 11:15
sgougousis
Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο...χθες ελαβα ειδοποίηση που δεν λεει οτι το πρόγραμμα σταματάει αλλά γράφει μόνο για το καινούργιο πρόγραμμα επιστροφής 30% των τόκων...πήρα τηλ. και ρώτησα και μου είπαν ότι σταματάει αλλά συνεχίζει το άλλο πρόγραμμα....είναι μπιιιιιιπ;;;;; έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο;
9 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 23:45
Grouser
Παιδιά, μην τρελαθούμε κιόλας... Καλό το deal της Aspis, αλλά όχι πως βγάλαμε κ λεφτά από αυτήν!
Μάλλον το αντίστροφο έγινε, έτσι που της ανεβάσαμε τους τζίρους και της πιάσαμε τους στόχους, φεύγοντας από τις άλλες κάρτες για να πάμε σε αυτήν....
Τράβηξε όλο το μαρούλι από τους ανταγωνιστές, ελπίζοντας πως όταν θα ερχόταν η ώρα να σταματήσει το πρόγραμμα, οι πελάτες δεν θα το πέρνανε χαμπάρι, ή και δεν θα φεύγανε, από βαρεμάρα να το ψάξουν. Με μένα πάντως δεν έπιασε. Από 17/6 bye bye Aspis...
8 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 23:09
John
Παιδιά θέλω να προσθέσω ότι η καλύτερη όλων ήταν η επιστροφή της Πανελλήνιας 6%, αλλά δυστυχώς κράτησε μόνο λίγους μήνες και κόπηκε αρκετά ξαφνικά όπως και αυτή της Aspis. Εγώ πάντως δεν πήρα ακόμη επιστολή για τη διακοπή της Aspis, αλλά απ'ότι φαίνεται "ο κύβος ερρίφθη". Άντε να δούμε τι θα βρούμε τώρα. Καλά είχαμε βολευτεί.
7 Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 03:34
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
ΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΣΙΓΚ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. Κ ΕΓΩ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΟΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ Κ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ Κ ΦΙΛΩΝ, Κ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΠΟ 17/6 ΦΥΣΙΚΑ Κ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΑΝ Κ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ) ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ Κ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ, ΕΣΤΩ Κ Κ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΑΝ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.
6 Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 15:08
Kostas
Pira 800€ apo 1,5 xrono pou tin eixa , dystixos telos!

Poia einai kaliteri tora gia epistrofi tis Marfin , Dynamic , Eurobank , Alpha Bonus ??

Me endiaferei na einai FLAT i peistrofi oxi psonise apo sygkekrimena katastimata
5 Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 20:07
pourna
apo 17/6 stamatao ti xrisi tis aspis
efoson stamata to 5% epistrofi kai to internet banking einai basic to say the least...allazo karta!!
4 Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 20:02
Μανώλης_
Και εγώ την χρησιμοποιώ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο και έχω πάρει μεγάλες επιστροφές. Ήταν ότι καλύτερο. Πάντως και εγώ δεν έχω λάβει επιστολή. Θα ρωτήσω αύριο που θα πάω στην τράπεζα και θα ενημερώσω.
...
3 Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 16:14
Don Giovanni
Άλλη μια απόδειξη ότι με αποσπασματικές προσφορές πελάτες δεν πιανόμαστε...
Επί της ουσίας πάντως, η απόσυρση της προσφοράς δημιουργεί κενό στην αγορά το οποίο κάποια τράπεζα θα εκμεταλλευτεί (αργά η γρήγορα).

DG


ΥΓ
ούτε εγώ έχω ενημερωθεί ακόμα επισήμως για τη λήξη του προγράμματος...
2 Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 08:10
Χρήστος11
Μα καλά τι άμεση ενημωση είναι αυτή απο το tsig.gr! χθες έλαβα την επιστολή και εδώ είχε ήδη αναρτηθει η είδηση! Πράγματι ήταν η καλύτερη, και κερδίσαμε αρκετά χρήματα. Ο μόνος λόγος που θα την κρατήσω είναι ότι σε συνδυασμό με τη μισθοδοσία, σου δίνει τη δινατότητα να κάνεις ανάληψη από το λογαριασμό μισθοδοσίας σου χωρίς εξοδα από οποιαδήποτε τράπεζα!
1 Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 01:50
TomCat
Ήταν ότι καλύτερο... δεν είχες να σκεφθείς τίποτα, απλά την χρησιμοποιούσες και η επιστροφή σε μετρητά! Αν είναι να μπω σε διαδικασία επιλογής επιχείρησης για αγορές, όχι αυτό, όχι εκείνο, τρέξε αυτόν τον μήνα να προλάβεις την προσφορά, περίμενε τον επόμενο που θα έχει την άλλη προσφορά, να ψάχνω για να εξαργυρώνω πόντους ή για επιστροφές να "επιλέγω" από τις εξής μία επιλογές, νομίζω ότι είναι καλύτερα τα μετρητά! Θεωρώ μεγάλο λάθος να κατευθυνόμαστε στις επιλογές μας από προσφορές!!! Άλλο να επιλέγεις αυτό που χρειάζεσαι-θες και να εκμεταλλεύεσαι μια προσφορά και άλλο να επιλέγεις κάτι επειδή είναι σε προσφορά και να το κάνεις "ανάγκη" σου!!!! Αν επιλέξω ένα προϊόν θεωρώ ότι πρέπει να το χρειάζομαι και να μου καλύπτει πραγματικές ανάγκες, αν επιλέξω ένα κατάστημα θέλω να είναι για την ποιότητα, τις τιμές και την εξυπηρέτησή του! Οτιδήποτε διαφορετικό, θεωρώ ότι είναι "ανθυγιεινό" και σε αποπροσανατολίζει! Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχω ενημερωθεί σχετικά από την Aspis για την διακοπή του προγράμματος!