Εκτύπωση

Απόδοση φόρου τόκων εξωτερικού

Σε εγκύκλιο του Yπουργείου Οικονομικών ΠΟΛ. 1053/14/04/2009 αναφέρεται ότι: Με την αριθμ. 1000193/11783/Β0012/ΠΟΛ.1180/31-12-2008 ερμηνευτική εγκύκλιο του ν. 3697/2008, έγινε δεκτό, ότι αν φυσικό πρόσωπο κάτοικος Ελλάδας αποκτά μερίσματα από αλλοδαπή εταιρία ή τόκους από καταθέσεις στην αλλοδαπή και το προϊόν της είσπραξης παραμένει στο εξωτερικό, ο δικαιούχος των μερισμάτων ή τόκων πρέπει να αποδίδει τον οφειλόμενο φόρο 10% εφάπαξ με την υποβολή της δήλωσης στη ΔΟΥ στην οποία υπάγεται μέσα στον επόμενο από την καταβολή ή την πίστωση των τόκων μήνα, προσκομίζοντας και το πρωτότυπο αποδεικτικό της αλλοδαπής τράπεζας, από το οποίο θα προκύπτει το ποσό των τόκων που καταβλήθηκε σε αυτόν ή με το οποίο πιστώθηκε ο λογαριασμός του στην αλλοδαπή, ο φόρος που έχει παρακρατηθεί και ο χρόνος καταβολής ή πίστωσης. Λεπτομέρειες επί της διαδικασίας μάλλον θα πρέπει να πάρεις από την ΔΟΥ και για το αν μπορεί να γίνει κάτι στην περίπτωση της μηνιαίας απόδοσης των τόκων.
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Προθεσμία απόδοσης 10% επί των τόκων στην εφορία"
Σχόλια (1)

Quote: 'προσκομίζοντας και το πρωτότυπο αποδεικτικό της αλλοδαπής τράπεζας, από το οποίο θα προκύπτει το ποσό των τόκων που καταβλήθηκε σε αυτόν ή με το οποίο πιστώθηκε ο λογαριασμός του στην αλλοδαπή'

Γνωρίζετε μήπως τί γίνεται αναφορικά με το τραπεζικό απόρρητο, εφ'οσον το πρωτότυπο αποδεικτικό της τράπεζας συνήθως αναφέρει και το ποσό της κατάθεσης, κάτι το οποίο δεν δικαιούται να λάβει γνώση ο εφοριακός?