Εκτύπωση

Κατοικος Εξωτερικου

Μπορει καποιος να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το τι γινεται εαν καποιος ειναι κατοικος εξωτερικου (δηλωμενος κατοικος εξωτερικου) και θελει να φερει χρηματα στην Ελλαδα? Τι ισχυει σ'αυτη την περιπτωση?
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (2)
2 Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 21:37
IANOS_1924
Παρακαλώ να μου πει κάποιος τον ορισμό και τις προυποθέσεις για να θεωρείται κάποιος κατοικος εξωτερικού (πχ. κατοικος Ντουμπαι).
Ειναι αν εργαζεται εκτός Ελλάδος και μένει > απο 183 μερες το χρόνο αλλά εχει στην Ελλάδα σπιτι, αυτοκινητο και η συζυγος του εργάζεται σαν ιδιωτικός υπάλληλος.???
Αν φορολογείται για το εισόδημα που αποκτα στο εξωτερικο, πώς ?? με τι συντελεστές και σε ποιό ποσό ?? Λαμβάνονται υποψη οποιαδήποτε έξοδα στο εξωτερικό ??? ευχαριστώ πολύ. !!!!
Από προφορική επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς μου είπαν ότι χρειάζεται μόνο διαβατήριο και αντίστοιχη βεβαίωση από την εφορία για το ΑΦΜ (όπως οι κάτοικοι Ελλάδας πρέπει να έχουν εκκαθαριστικό).
Φυσικά, καλό θα ήταν ο κάθε ενδιαφερόμενος να το επιβεβαιώσει στο κατάστημα, που θέλει να ανοίξει λογαριασμό, μήπως προκύψουν και άλλα απαιτούμενα χαρτιά π.χ. αποδεικτικό διαμονής.