Εκτύπωση

Καταθέσεις στην Ελβετία

Στις 31/5 άνοιξα ο ίδιος λογαριασμό στη UBS Ζυρίχη. Γενικά ισχύουν τα εξής: Μπορείς εφόσον έχεις τα απαραίτητα έγγραφα μαζί σου να ανοίξεις λογαριασμό σχετικά εύκολα, χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Βέβαια υπάρχουν περιορισμοί, π.χ. ανάληψη μέχρι 30000 / ετος, ή αλλιώς Notice acoount 3 μηνών. Ανάληψη δε γίνεται, απλά με ένα fax τους ενημερώνεις για το λογαριασμό στον οποίο θα γίνει έμβασμα, δηλαδή έχουν ένα "μικρό πρόβλημα " στο cash. Σπυράκια βγάζουν και με οποιον έχει σχέση με Αμερική. Οσον αφορά στα απαραίτητα έγγραφα χρειάζονται διαβατήριο, ορισμένα έγγραφα θεωρημένα από επίσημη - γνωστή τράπεζα Ελληνική, καλό είναι να υπάρχουν και κάποια έγγραφα που αποδεικνύουν τον τρόπο κτήσης και το ποσό που πρόκειται να καταθέσεις.
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (5)
5 Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 13:32
ΔΜΗΤΡΗΣ

Τώρα με την οικονομική κρίση σκέφτομαι να μεταφέρω χρήματα σε τράπεζα στην Ελβετία. Μπορεί κάποιος να μου πει: πως ανοίγω λογαριασμό, τι έγγραφα απαιτούνται, ποιό είναι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης, τι φόρο πληρώνω και πως τα εκταμιεύω; Ευχαριστώ!

4 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:38
;abeta
για πείτε μου παρακαλώ τι ειναι το Notice account 3 μηνών, διότι και εγώ ενδιαφέρομαι . Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα παρά μονο 30000 ευρώ ετησίως ;
3 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:32
labeta
το ελάχιστο ποσό στη ubs ειναι 175000.
Οσο για τις αναλήψεις δεν γνωρίζω ακριβώς, μου είπαν ότι θα τους στέλνω φαξ και θα κάνουν το έμβασμα. Ποσό δεν γνωρίζω
2 Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010 20:45
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Καλά , τώρα μόνο είδα ότι στην αρχή του θέματός σου αναφέρεις ότι δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης ,sorry για το πρώτο μέρος της ερωτησής μου.Γενικά η αποφασή σου για την συγκεκριμένη τράπεζα πως καθορίστηκε? Tα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω Ελληνικής Τράπεζας ?
Εμείς προσανατολιζόμαστε για μεταφορά χρημάτων στην Κύπρο .
1 Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010 20:40
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Επειδή τώρα ψαχνόμαστε και εμείς , μπορείς να μας πεις υπάρχει όριο ποσού κατάθεσης για να πας στην UBS ? και πως ακριβώς γίνονται οι αναλήψεις μετρητών.