Εκτύπωση

Επιστροφή στην δραχμή

Ζουμε περίεργες εποχές και ενας ανώνυμος βλάκας που έχει επαφές με Κινέζους και Βρυξέλλες (μπορείτε να γελάσετε οι μέρες είναι χαλεπές) γράφει τα δικά του. Κανείς δεν ξέρει αν πήρε ληγμένα. Και οσο πέφτει το ευρώ καλύτερα για όλους μας. Σαν χώρα μας συμφέρει. Το να φύγουμε απο το ευρώ το υποστηρίζει ΜΟΝΟ η αγγλοσαξωνική σκέψη. Σκεφτείτε το γιατί. Και στα δύσκολα, οπως τυπώσανε χαρτί στην Ουάσιγκτον θα τυπώσουν και στις Βρυξέλλες.
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "επιστροφη στη δραχμη"
Σχόλια (2)
Συμφωνώ με τον Nikolao.
Τα αγγλοσαξωνικά media δίνουν 50% πιθανότητα πτώχευσης στην Ελλάδα (και όλα τα συνακόλουθα). Τα κίνητρά τους αυτονόητα.

Το θέμα είναι ότι ενώ είμαστε στην αρχή της προσπάθειας, πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα απόλυτης αποτυχίας και κατάρευσης σαν να είμαστε κιόλας στο 2012 και δεν έχει γίνει τίποτα. Τα κίνητρά τους άραγε από που πηγάζουν. Μιλάνε για μετάβαση στη δραχμή σαν να είναι κάτι ανώδυνο και προς στο συμφέρον του κόσμου. Σίγουρα είναι προς το συμφέρον κάποιων.. όχι όμως του κόσμου.

Δείτε για παράδειγμα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ στις 4/6.

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=201104

Ξεκινάει το δελτίο από ένα βομβαρδισμό αρνητικών σχολίων που νομίζεις ότι όλα είναι έτοιμα να καταρεύσουν την επόμενη κιόλας στιγμή.
Προσέξτε τη συζήτηση με την κα Ξαφά (περίπου στο 3ο λεπτό) που λέει τα αυτονόητα και τον κ. Παπαδημητρίου να αναφέρει την επιστροφή στην δραχμή σαν πανάκεια. Έχει ενδιαφέρον ωστόσο ότι συμφωνεί στο τέλος ο κ. Παπαδημητρίου πως η επιστροφή στη δραχμή θα μας μετατρέψει σε Ζιμπαμποε.

Επίσης δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι ότι τη Δευτέρα στους φακέλους του Σκαι φιλοξενούν τον Γιοάχιμ Στάρμπαττυ επικεφαλή των γερμανών που προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης με σκοπό να κριθεί αντισυνταγματική η βοήθεια στην Ελλάδα. Και αυτός θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι προς το συμφέρον μας...

Προσωπικά δεν σκοπεύω να πάρω σπίτι μου χρήματα (το θεωρώ πολύ επικίνδυνο) ούτε να βγάλω χρήματα στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι σε ένα περίπου χρόνο θα φανεί αν υπάρχει δυνατότητα να δουλέψει το μνημόνιο και να υπάρξει ανάκαμψη. Μέχρι τότες προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη.....
1 Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 23:58
apanag
Συμφωνώ Νίκο!!