Εκτύπωση

Πτώχευση και καταθέσεις

Μένω Λονδίνο και έχω λιγάκι τρομοκρατηθεί με τα περι πτώχευσης μιας και έχω καταθέσεις σε Ελληνική τράπεζα. Σκέφτομαι να τα μεταφέρω άμεσα στην τράπεζα μου εδώ στο Λονδίνο. Ωστόσο αυτό θα πάρει καμιά βδομάδα. Έχουμε πληροφορίες σε περίπτωση που γίνει πτώχευση πότε παίζει να γίνει; Πιστέυω όχι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ακρηβώς πάνω στις διακοπές με τους τουρίστες να έρχονται, αλλα σίγουρα τον Σεπτέμβρη. Πάντως αν έχεις κάποια εκτίμηση χρονικά πότε παίζει να γίνει κατι τέτοιο ενημέρω΄σε με. Ευχαρηστώ
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Θα χρεοκοπήσει η χώρας μας;"
Σχόλια (10)
10 Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 04:50
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΙΔΙΑ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ,ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ!ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 10ΕΤΗ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ;ΑΝ ΧΡΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ,ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ,ΛΟΓΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΕΥΡΩ;ΟΣΟΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ 'Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

9 Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 11:17
sakis11

Eχω τις καταθέσεις μου σε υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Κύπρο. Σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου απο το ευρώ θα επηρεαστούν ? Παρακαλω όποιος γνωρίζει κάτι ας  μου απαντήσει.

 

8 Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 00:56
Μικροκαταθέτης

Αυτό το άρθρο http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010062124815/ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα στάσης πληρωμών ή αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Παρατήρησα όμως ότι στις προθεσμιακές που λήγουν μέσα στον Σεπτέμβριο δίνονται τα μεγαλύτερα επιτόκια. Αν ζητήσεις προθεσμιακή που λήγει Αύγουστο ή Οκτώβριο τα επιτόκια είναι μικρότερα. Γιατί τα επιτόκια παρουσιάζουν μέγιστο για λήξη μέσα στον Σεπτέμβριο;

Γιατί θέλουν άραγε να έχουν δεσμευμένα τα χρήματα σε προθεσμιακές μέχρι τον Σεπτέμβριο; Ένας τραπεζικός μου είπε, ότι επειδή κλείνει το τρίτο τρίμηνο του έτους, θέλουν να έχουν καλά στατιστικά μεγέθη.

Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό που είπε ο τραπεζικός. Αν κάποιος το γνωρίζει ας το επιβεβαιώσει ή όποιος γνωρίζει κάτι ας καταγράψει την άποψη του για να μάθουμε όλοι τον λόγο που θέλουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα στο τραπεζικό σύστημα τον Σεπτέμβριο.

7 Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 20:30
lasa
exw xrhmata sthn trapeza kyprou...moy edei3an ena xarti pou leei oti H Kypriakh Dhmokratia eggyatai gia ta xrhmata mou se periptwsh ptwxeushs...mias kai den einai Ellhnikh trapeza...katopin ema8a oti H Trapeza Kyprou den den anoikei sto T.E.K Tameio Egguhshs Kata8esewn.. gnerizei kapoios na mou pei tipota..????????????
Τι συμβαίνει στα αμοιβαία κεφάλαια σε περίπτωση χρεοκοπίας;
5 Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 10:05
emergency operator
Στην σοβαρή ερώτηση του φίλου μας: "Έχουμε πληροφορίες σε περίπτωση που γίνει πτώχευση πότε παίζει να γίνει?" απαντώ ότι φυσικά και έχουμε:

Θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010, ακριβώς στις 16:30.

Προλαβαίνεις να πάς διακοπές?

Χαιρετισμούς...
4 Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 18:50
Σοφια
Όλες οι καταθέσεις μέχρι 50.000 ευρώ είναι εξασφαλησμένες, αυτό τουλάχιστον μου είπε τραπζεική υπάλληλος. Απο εκεί και πάνω το κράτος βάζει χέρι.

Σε περίπτωση χρεωκοπίας δεσμεύονται οι αναλήψεις όχι τα χρήματα. Μπορεί για παράδειγμα το κράτος να πεί απαγορέψει αναλύψεις πάνω των 100 ευρώ την ημέρα. Επίσης εξαρτάται και απο την τράπεζα.
3 Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 23:48
Karne
ego leo na pareis ta lefta soy apo tin agglia k na ta fereis ellada...
.....pio pithano einai na varesei kanoni i agglia!
2 Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 19:20
syna
file iremise kai min agxoneis ton kosmo ...edw den mporeis na les oti thes edw ta vlepoun oloi....akou ekei vgalame kai tin mera twra to pote tha ginei i ptwxexeysi....file parakalw den thelw na antidikisw mazi sou alla gia na piseis ton kosmo prepei na exeis epixeirimata!!!!!!
tha ginei ayto giati ..an den ton aitiologiseis poly apla den se pisteyei kaneis!!!
poios sou to eipe ayto????????

exw koufathei edw mesa aman poia!!!!!!!!!!!!!!!!
1 Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 19:09
Kostisn
Απο δω και περα τα Σαββατοκυριακα θα ειναι εφιαλτης για μας τους Ελληνες που εχουμε λιγα λευτακια στην ακρη. Η πτωχευση θα ανακοινωθει Σαββατοκυριακο για να μην μπορει κανεις να παρει τα λεφτα του απο τις τραπεζες αφου δεσμευονται απο το κρατος. Το πότε το γνωριζει ο Γιωργακης και κανα δυο αλλοι. Επισης καποιοι μεγαλοπλουσιοι που εχουν οικονομικους συμβουλους και αμεση προσβαση στους ''γνωριζοντες''. Μεχρι τελους θα λενε οτι ολα πανε καλα. Ολα θα γινουν ξαφνικα. Εμεις μονο ενδειξεις μπορουμε να εχουμε και με αυτες να βγαζουμε συμπερασμα για το ποσο κοντα ειναι αυτη η στιγμη (πτωχευση). Καθε φορα που θα περνουμε τη δοση η μερα αυτη θα αναβαλεται. ---Τα ηρεμιστικα και μερικα υπογλωσσια διπλα στο κομοδινο καλο να υπαρχουν----. Καλο κουραγιο.!!!