Εκτύπωση

Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού

Επειδή έχω μπερδευτεί με όασα διαβαζω μπορειτε να με βοηθησετε? προκειται να μεταφερω ενα ποσο γυρω στισ 50000 σε τραπεζα στη κυπρο. Ο φορος των τοκων θα παρακρατάται αυτόματα και θα αποδιδεται στην ελλαδα ή θα πρεπει να κανω κατι εγώ γι αυτό? Σκεφτομαι να τα κλεισω για λιγους μηνες και απο και επειτα βλεπουμε. Επειδη σκεφτομαι καποια στιγμή αγορα σπιτιου αν θα χρειαστει να τα πάρω ξανά θα πληρωσω καποιο ποσο ...επειδη ακουγονται πολλα για επαναπατρισμο κεφαλαιων εχω μπερδευτεί. Απο την αλλη ακουγονται τοσα και προτιμώ να τα εχω εκει για να νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια. Επίσης χρειαζεται να ενημερωσω καποια δου ..τα χρηματα τα ειχα κατειθειμενα σε τραπεζα ελλαδας υπαρχει κανενα θεμα με ποθεν εσχες και τετοια που διαβαζω???
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (1)
1 Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 10:39
Ο Τσιγκούνης
Ο φόρος των τόκων δεν παρακρατείται στην Κύπρο. Πρέπει ο καταθέτης να φροντίσει την απόδοση στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι οι Κυπριακές τράπεζες ενημερώνουν ονομαστικά την χώρα προέλευσης για τους τόκους που έχει πάρει κάθε ξένος καταθέτης.
Όταν ξαναφέρεις τα χρήματα στην ελλάδα δεν θα πληρώσεις φόρο επαναπατρισμού. Πληρώνεις τα έξοδα που σήμερα για 50.000 ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα είναι 47 ευρώ (12 ευρώ + 0,07% x ποσό).
Για το πόθεν έσχες, αν δεν κάνω λάθος, αρκεί που τα χρήματα ήδη βρίσκονται σε καταθετικό λογαριασμό στο όνομά σου.