Εκτύπωση

Φόρος επαναπατρισμού 8%

Φίλε Γιώργο,

Ακόμα και αν ήθελες να πληρώσεις τον φόρο επαναπατρισμού του 8%, δεν μπορείς με τις κείμενες διατάξεις, αφού έβγαλες τα χρήματα μετά τις 15 Απριλίου 2010.

Έξοδα εμβάσματος εξαρτώνται από την τράπεζα και τον τρόπο (από 5 έως πάνω από 100 ευρώ). Αλήθεια, πόσο σου στοίχισε η μεταφορά προς το εξωτερικό και μέσω ποιας τράπεζα;

Στην εφορία πρέπει να δώσεις φόρο (10%) για τους τόκους των καταθέσεων.

 

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ"
Σχόλια (1)
1 Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 00:24
GIORGOS_GR

H μεταφορά μέσω web banking της Alpha Bank κοστίζει 0,30 ευρώ ανά 12.500 ευρώ.

Επειδή δεν ξέρω καλά τα φορολογικά θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής

  • Την μεταφορά εμβασμάτων ΣΤΟ εξωτερικό την δηλώνουμε στην εφορία?
  • Την μεταφορά εμβασμάτων ΑΠΟ το εξωτερικό την δηλώνουμε επίσης στην εφορία?
  • Αν τα αφήσω τα χρήματα στην Γερμανία, πρέπει να δηλώνω κάθε χρόνο τους τόκους από τις καταθέσεις εκεί? Σίγουρα είναι 10% επί των τόκων και όχι επί του κεφαλαίου? Το φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 18) γράφει το εξής: "Αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, οφείλεται φόρος με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%) πάνω σε αυτά." Ποια κεφάλαια? Τα κεφάλαια πριν τις 15 Απριλίου ή και αυτά που κατατέθεικαν μετά τις 15 Απριλίου? Και το ποσοστό της φορολόγησης είναι επί του κεφαλαίου ή επί των τόκων?
  • Σε περίπτωση που δεν τα δηλώσω πως μπορεί η εφορία να με πιάσει? Τόσο μπροστά είμαστε? Έχει να κάνει με την ομάδα Φορολογικής Αστυνομίας που σχεδιάζετε τώρα?
  • Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων είναι των γονιών μου υπάρχει πρόβλημα Πόθεν-Έσχες?
  • Ισχύει ότι στα (εισερχόμενα-εξερχόμενα) εμβάσματα η τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το Υπουργείο Οικονομικών?
  • Σε περίπτωση που επιστρέψω τα χρηματα αυτά τις επόμενες μέρες θα πρέπει να τα δηλώσω στην εφορία? Αφού τόκους δεν θα έχω πάρει για ένα μήνα

Βασικά καταλήγω στο να επιστρέψω τα χρήματα στην Ελλάδα και να τα επενδύσουν άμεσα οι γονείς μου,μιας και το μεγαλύτερο μέρος είναι αυτών. Για όλη όμως αυτήν την μεταφορά πήγε-έλα των χρημάτων μέσω εμβασμάτων πρέπει να ενημερώσω την εφορία?

Θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις και γενικά τι μου προτείνετε?
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Τα χρήματα είναι νόμιμα δουλεμένα