Εκτύπωση

UBS

1. Είσαι σίγουρος ότι αυτά ισχύουν για λογαριασμό σε Ευρώ ή μήπως μόνο για Ελβετικά (οπότε θα κάνεις και μετροπές που κοστίζουν) ???

2. Εαν αναφέρεσαι σε ευρώ ακουσα πως η Ελβετία δίνει τόκο από μηδέν έως ψίχουλα και ταυτόχρονα χρεώνει φόρο τόκων 35% και πολλά έξοδα για τη διατήρηση του λογαριασμού. Δηλαδή στα ευρώ μην περιμένεις έτσι κι αλλοιως να πάρεις τόκο, αλλά έμαθες αν θα πληρώνεις και κανένα 300αρι-500αρι τον χρόνο για έξοδα ανοίγματος-κλεισιματος-διαχείρησης-επικοινωνίας κλπ του λογαριασμού????

Καλόν είναι να ρωτήσεις ότι μπορεις να φανταστεις διότι αν δεν ρωτήσεις δεν σου λένε απο μόνοι τους...

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "UBS"
Σχόλια (1)
UBS
1 Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 11:36
tasath

1. Ισχύουν για EUR ή CHF. Ίδιοι όριοι. Προφανώς αν εσύ ανοίξεις λογαριασμό σε CHF και τους στείλεις EUR, θα πληρώσεις κάποια έξοδα μετατροπής συναλλάγματος.

2. Όντως ο τόκος είναι αστείος, είτε σε EUR είτε σε CHF. Όμως υποτίθεται ότι εσύ ενδιαφέρεσαι να διασφαλίσεις το κεφάλαιό σου. Προφανώς το 35% σε αστείο τόκο, είναι εξίσου αστείο. Δεν είδα στα σχετικά χαρτιά κάποια τρελλά έξοδα. Το μόνο που πρόσεξα είναι το κόστος διατήρησης αριθμημένου λογαριασμού. Αν το επιλέξεις πληρώνεις 250CHF. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

3. Σε γενικές γραμμές πάντως, έχω κι εγώ μια επιφύλαξη. Όχι τόσο για τα έξοδα όσο για τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων και τυχόν φόρους.