Εκτύπωση

Τα παραμύθια της Ζούγκλας

Φίλε Kostasthes, μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα.

Ο συντάκτης της Zougla.gr δεν ξέρει καλά τη νομοθεσία, ούτε καν τα όρια πάνω από τα οποία είναι υποχρεωμένος κάποιος να ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδας! (Ας μη μιλήσουμε για το τι γίνεται στην πράξη βέβαια, πρακτικά ακόμα λιγότερη ενημέρωση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)

Η σοβαρότητα του δημοσιογράφου φαίνεται από το απόσπασμα "(...) Έτσι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν επακριβώς ποιοι, πότε και τι ποσά μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού(...). Ήταν απλό, λοιπόν, να συγκεντρωθούν και να ταξινομηθούν τα στοιχεία, που σε καθημερινή βάση έφθαναν και φθάνουν στους υπολογιστές του Υπουργείου Οικονομικών.

Προφανώς ο συντάκτης του Zougla.gr έχει πολύ χιούμορ!

Εδώ, σοβαρά κράτη κάνουν αγώνα επί χρόνια να πάρουν τους λογαριασμούς φοροφυγάδων από Ελβετία και δεν τα καταφέρνουν - ούτε σύντομα, ούτε εύκολα. Και δεν είναι μόνο το θέμα του τραπεζικού απορρήτου. Αναλογιστείτε τι έγινε πρόσφατα στη Γερμανία.

Απλώς το ελληνικό κράτος, που είναι αποδεδειγμένα ανίκανο να εισπράξει τους βεβαιωμένους φόρους από τους γνωστούς φοροφυγάδες (στην Ελλάδα), βρίσκει πρόθυμους συμμάχους τους δημοσιογράφους στην προσπάθειά του να "ρίξει άδεια για να πιάσει , γεμάτα", κατά το κοινώς λεγόμενο. Σιγά μην τους πιάσει τους "μαύρους" τόσο εύκολα. Άλλωστε, οι "μαύροι" είναι ένα πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τις διωκτικές αρχές.

Σχόλια (1)
1 Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 18:58
ΣΠ

Δίχως να είμαι ρατσιστής έχω  μια συμβουλή  προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.  Θα ήταν καλυτέρα να ξεκινούσε το ΥΠΟΙΚ τους ελέγχους  στο μαύρο χρήμα που διέρρεε τόσα χρόνια από μετανάστες  κυρίως  από την Αλβανία  προς την χώρα τους  που  μέχρι σήμερα δεν έχουν  καταφέρει παρά  μόνο να καταμετρούν  πόσα δις έχουν διαρρεύσει προς τις τράπεζες τους. Εάν τελικά  στην χώρα μας εφαρμοζόταν η απλή λογική  σήμερα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα