Εκτύπωση

Φοροι τοκων

Παιδια ηθελα να θιξω ενα θεμα που πολλοι το περνανε στα ψιλα αλλα εγω το ξανασκευτομαι.Σχετικα με τους φορους των τοκων αυτο το 10% το κρατος εχει καποιον μηχανισμο να ελεγχει την καθε τραπεζα ειδικα εαν αυτη ειναι ιδιωτικη?Δε νομιζω.Δηλ. εαν η τραπεζα ειναι φορολογικα ευσηνηδητη θα αποδιδει ολους τους φορους των τοκων?Δε νομιζω να υπαρχει ΜΙΑ τραπεζα που να μην φοροδιαφευγει.....Συμπερασμα οι τραπεζες επωμιζονται αυτο το 10% και μας ριχνουν ακομα περισσοτερο το (παντα μικρο) επιτοκιο και εαν τα χρηματα ηταν σιγουρο οτι πανε στο κρατος,χαλαλι.Αλλα δε νομιζω βασικα ειμαι σχεδον σιγουρος αλλα ηθελα και την γνωμη σας και του Τσιγκουνη.

Τελος μια ερωτηση μηπως θα επρεπε να απαιτουμε να μας αποδιδουν τους φορους των τοκων λεγονταν οτι θα τους αποδωσουμε μετα εμεις με τον φορο εισοδηματος?Και ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει μετα.Γινετε κατι τετοιο?Στο κατω κατω εξω δε πληρωνουν φορους τοκων.Αλλα οπως προειπα αν πανε ΣΙΓΟΥΡΑ!!! στο δημοσιο κομματια να γινει.

 

Ουτε μισο ευρω στα λαμογια

Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Η πολιτική των τραπεζών"
Σχόλια (1)
1 Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 22:37
Ο Τσιγκούνης

Ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις φίλε Tioduuae, αλλά ως κάτοικοι εσωτερικού δεν έχω ακούσει να έχουμε δυνατότητα να ζητήσουμε εξαίρεση από την αυτόματη παρακράτηση φόρου που κάνουν οι τράπεζες από τις καταθέσεις μας.

Δεν γνωρίζω αν οι τράπεζες έχουν περιθώρια να βάλουν χέρι σε αυτό τον φόρο και τι μηχανισμούς ελέγχου χρησιμοποιεί το κράτος για αυτήν την περίπτωση.