Εκτύπωση

Σχετικά με την ανωνυμία

Καλησπέρα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω τις λίγες οικονομίες που έχω σε τράπεζα της Ελβετίας. Αυτο που με απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά είναι το εξής: τα χρήματα που έχω είναι νόμιμα αλλά θα προτιμούσα να να τα έχω ανώνυμα εκει, οπότε θα πληρώνω φόρο 35% επί των τόκων εκ των οποίων ένα κομμάτι θα δίνεται από το ελβετικό στο ελληνικό κράτος. Γνωρίζετε αν η ανωνυμία είναι κάτι το παράνομο στη Ελλάδα? Γιατί καθημερινά μας τρομοκρατούν από την τηλεόραση, τις εφημερίδες ότι όσοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ειδικά στην Ελβετία και ειδικά όποια τα έχουν ανώνυμα θα τους παρουν από 15% εώς 40% επί του ποσού. Αυτό δεν είναι παράλογο?Από τη στιγμή που τα έχω νόμιμα δεν έχω δικαίωμα αν θέλω να τα έχω ανώνυμα στο εξωτερικό να το κάνω αυτό?
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού"
Σχόλια (1)
1 Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 12:39
Ο Τσιγκούνης
Από την μία υπάρχει συμφωνία μεταξύ ελβετικών αρχών και Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στην Ελβετία και την ανωνυμία των καταθέσεων.
Από την άλλη, εφόσον οι καταθέσεις βρίσκονται σε ελβετικό έδαφος, ακολουθούν τους νόμους της Ελβετίας. Με ποια δικαιοδοσία μπορεί η Ελλάδα να θεωρήσει παράνομους τους νόμους που ισχύουν σε ξένο κράτος;