Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Καταναλωτικό δάνειο θανόντος

Καταναλωτικό δάνειο θανόντος 28 Φεβ 2020 00:05 #1

Καλησπέρα διαβαζω συχνα θεματα σε αυτό το φόρουμ αλλα είναι το πρώτο που γράφω, αν δεν είναι στο σωστό σημείο ας αγνοηθεί, δεν ζητώ δωρεάν συμβουλες η οτιδήποτε απλά θα ήθελα την γνώμη αν κάποιος ξέρει για ένα θέμα καθώς είμαι αβγαλτος σε τραπεζικά θεματα.

Λοιπόν ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και είχε πάρει ενα καταναλωτικο δανειο απο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο η απο την eurobank το οποίο εν τέλη λογο συγχωνευσης βρίσκεται στην eurobank τώρα. Το δάνειο αυτό πληρωνώταν από τον μισθό του κάθε μήνα το 2013 ο πατέρας μου πέθανε και ο μισθός σταματησε(το δάνειο δεν είχε υποθήκη το σπίτι). Εδώ να αναφέρω οτι το δάνειο δεν είχε ασφάλεια. Η μητέρα μου ως χήρα ξεκίνησε να πέρνει σύνταξη του πατέρα μου και η περιουσία(μια κατοικία) πέρασε στα χέρια της. Το σπίτι δεν είναι προσημειωμένο δεν έκανε κάποια αποδοχή χρεων η οτιδηποτε. Η δοση του δανείου ξεκίνησε να έρχεται στο όνομα του πατέρα μου αλλα λόγο κακής οικονομικής κατάστασης δεν πληρώθηκαν,

πέρυσι κάναμε μια προσπάθεια να πάμε στην τραπεζα και να ρωτήσαμε όπου καποιος υπάλληλος και ένας προιστάμενος μας είπαν απέξω απέξω "τι το ψάχνετε τωρα και το σκαλίζετε?" και ότι "κυρία μου είναι πουθενα το όνομα σας?" "τι σας απασχολεί?". Φέτος λοιπόν μιλήσαμε με εναν δικηγόρο με τον οποίο πήγαμε στην τράπεζα όπου ενας προιστάμενος εξηπηρετικότατος μας είπε ότι εμείς εγώ και η μητέρα) δεν φαινόμαστε πουθενά και πάνω κάτω μας έλεγε τα ίδια με τους προηγούμενους επαναλαμβάνοντας την φράση "αυτο δεν το είπα ποτέ" λέγοντας πράγματα που υποτίθεται δεν θα έπρεπε να μας τα πει. Απέξω απέξω μας έλεγε και δεν μας έλεγε οτι δεν έχουμε καμια εκρεμότητα με την τράπεζα και οτι αν θελουμε ΟΙ ΙΔΙΟΙ(το τόνισε) να το πληρωσουμε το δάνειο θα μπορουσαμε να διαπραγμετευτούμε με την τράπεζα να δωσουμε ένα πολύ μικρότερο ποσο και να εξοφληθει και οτι η τράπεζα θα δεχόταν οπωσδήποτε. Εδώ να σημειώσω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε το ύψος του ποσού αν και υποψιαζόμαστε περίπου πόσο είναι.

Η μάνα μου έδειξε θέληση να διαπραγματευτεί κυρίως απο φόβο αλλα την επόμενη φορά που πήγαμε μαζι με τον προιστάμενο βρισκόταν και ένας άλλος συνάδελφος του με λίγο περίεργη συμπεριφορά ο οποίος μας έλεγε οτι πρεπει να αποδεχτούμε το δάνειο (στελνοντας χιλιάδες χαρτια στα κεντρικά και εκτελώντας μια περίεργη διαδικασια) και μετά αν θέλουμε να διαπραγματευτούμε για κούρεμα και όχι το αναποδο, και ότι μπορει σε κάποιο καιρό η τράπεζα να κυνηγήσει εμάς και ας μην είναι προσημειωμένο το ακίνητο ή η μανα μου εγγυητης. Ο άλλος υπάλληλος ας πούμε ο "καλός" δεν φαινόταν να συμφωνει μαζί του αλλα δεν μίλαγε όπως την προηγουμενη φορα.

Δεν έχουμε ξεκινήσει κάποια διαδικασία και αναρωτιέμε αν μπορείτε να με συμβουλέψετε η να μ πειτε που να απευθυνθω για συμβουλες καθώς δεν θα ήθελα να κάνουμε κάποια κίνηση και να μπλέξουμε χωρίς λόγο και δυστυχώς ως νεαρός δεν εχώ αν και θα έπρεπε γνώσεις πάνω σε τέτοια πραγματα, εδω να σημειώσω οτι η μανα μ τα βγαζει ηδη δυσκολα πέρα οικονομικα, οπότε μια οποιαδήποτε μηνιαία δόση όσο χαμηλή και να είναι θα είναι επίπονη.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καταναλωτικό δάνειο θανόντος 28 Φεβ 2020 06:25 #2

  • gus (gus326)
  • Το Άβαταρ του/της gus (gus326)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1780
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 692
  • Κάρμα: 35
Όλα τα βάρη του θανόντος μεταβιβάζονται στους νόμιμους κληρονόμους εφόσον έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": maria (mb361)

Καταναλωτικό δάνειο θανόντος 04 Μαρ 2020 00:33 #3

  • trobocop
  • Το Άβαταρ του/της trobocop
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 28
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
  • Κάρμα: 0
Θα καταθέσετε μια αίτηση στην τράπεζα (μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είστε οι κληρονόμοι του πατέρα σου ) και θα ζητήσετε να σας απαντήσουν γραπτώς ποιό είναι το υπόλοιπο του δανείου του θανόντος. Όταν λάβετε επίσημη γραπτή απάντηση από την τράπεζα , θα αποφασίσετε τί θα κάνετε και με ποιούς όρους, αν θα ζητήσετε πχ. κάποια ρύθμιση, το ύψος της δόσης κτλ .
Τελευταία διόρθωση: 04 Μαρ 2020 00:34 από trobocop.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα