Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Αν έχετε εντοπίσει κάποια καλή προσφορά ή ενναλακτικούς τρόπους αγοράς, που βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων, για προϊόντα ή υπηρεσίες, μπορείτε να την δημοσιεύσετε σε αυτό το νήμα.
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πόρτες Ασφαλείας

Πόρτες Ασφαλείας 13 Μαρ 2023 03:33 #1

  • vortex
  • Το Άβαταρ του/της vortex
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 343
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 132
  • Κάρμα: 15
Στις μέρες μας η ασφάλεια είναι ιδιαίτερα σημαντική και η επένδυση σε μια σύγχρονη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας μοιάζει αναγκαία. Επειδή στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, σε αυτό το νήμα ας γράψει όποιος γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος αγοραστής: αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής/εγκατάστασης, κλειδαριές ασφαλείας, τύποι θωράκισης, κλπ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Πόρτες Ασφαλείας 13 Μαρ 2023 09:00 #2

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 2976
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1366
  • Κάρμα: 146
vortex έγραψε:
Στις μέρες μας η ασφάλεια είναι ιδιαίτερα σημαντική και η επένδυση σε μια σύγχρονη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας μοιάζει αναγκαία. Επειδή στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, σε αυτό το νήμα ας γράψει όποιος γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος αγοραστής: αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής/εγκατάστασης, κλειδαριές ασφαλείας, τύποι θωράκισης, κλπ.

Λίγο πολύ όλες οι πόρτες το ίδιο είναι.
Αυτό που αλλάζει είναι η κλειδαριά.
Πρέπει να βρεις κάποιον όχι συνηθισμένο τύπο, ώστε να μην έχουν ασχοληθεί με αντικλειδια οι κλέφτες.
Απαραίτητα φυσικά πρέπει σε προσπάθεια παραβίασης να πέφτει ο αφαλός ο να μπλοκάρει.
Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί τροχός για την παραβίαση τής.
Όχι πως δεν θα ανοίξει, αλλά θα κάνουν θόρυβο κ αυτό δεν το θέλουν.
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), vortex

Πόρτες Ασφαλείας 13 Μαρ 2023 10:24 #3

  • Ο Τσιγκούνης (T$ig)
  • Το Άβαταρ του/της Ο Τσιγκούνης  (T$ig)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 1241
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 740
  • Κάρμα: 110 (74)
Εμείς είχαμε πόρτα ασφαλείας με κλειδιά τύπου χρηματοκιβωτίου.

palaioy-typou.jpeg


Τελικά όμως αυτά τα κλειδιά είναι αντιγράψιμα και όποιος έχει τέτοια κλειδαριά χρειάζεται να την αλλάξει (κόστος 320 ευρώ)
Γνῶθι σαὐτόν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vortex

Πόρτες Ασφαλείας 13 Μαρ 2023 14:11 #4

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Διαφωνώ αλλά και συμφωνώ εν μέρει με τον Παναγιώτη και εξηγώ.

Πρωτα από όλα πόρτες υπάρχουν πολλές αλλά εκείνο που οριοθετεί την εξώπορτά μας είναι ότι εχει διαφορές με τις εσωτερικές στην ανθεκτικότητα λόγω εξωτερικού περιβαλλοντος.
Τωρα μια πρόσθετη ασφάλεια αποτελούν οι θωρακισμένες πόρτες οι οποίες και αυτές εχουν διαφορά ποιότητας και….ανθεκτικότητας.
Χωρίζονται σε μονής και διπλής θωράκισης υπο την εννοια μονή θωράκιση το ατσαλι είναι μια λαμαρίνα panel από την εξωτερική μόνο πλευρά (χωρια το εξωτερικό διακοσμητικό panel αλουμινίου).
Στις πόρτες διπλής θωράκισης υπάρχουν ατσάλινες λαμαρίνες και από τις δυό πλευρές καθαρά για θέματα χρησης πυροβόλου οπλου από κακκοποιό.
Προσωπικά το θεωρώ περιττό εξοδο μολονότι εχω βάλει διπλής θωράκισης λόγω κολοφαρδίας σε όλα τα διαμερίσματα που εχω και στο σπιτι που διαμένω και αυτό το γράφω γιατί όταν εκτιζα τον μαχαλά μου δεν πολλυασχολήθηκα με τις θωρακισμένες πόρτες και ο εργολάβος που ηρθε να τις τοποθετήσει μου εβαλε λόγω πολυτελούς κατασκευής του μαχαλά μου πολλή καλής ποιότητος πόρτες με διπλή θωράκιση.
Που είναι το κλειδί για την σωστή τοποθέτησή τους;
Πρώτα από όλα ολοι σχεδόν οι μαστόροι στις θωρακισμένες πόρτες ακομα και οι ξένοι είναι αστέρια σε αλφαδιάσματα κλπ και επομένως οι «επιμέρους» εργασίες τις κανουμε μονοι μας και που είναι οι πιο βασικές.
Δηλαδή ο μαστορας θα στην αλφαδιάσει την πόρτα σπαζοντας πιθανόν και καποιο τμήμα του τοίχου η χρησιμοποιώντας πολυουθρεθάνη για στερέωση με μπετόβεργα – ηλεκτροκόλληση στον τοίχο.
Στην δική μου περίπτωση τα καθετα τμήματα βαση της κασας στην τοιχοποιεία οπως και το πανω μερος του τοίχου που στερεώνετε η πόρτα εβαλα με καλούπι τσιμέντο με πολλυπροπυλαίνιο και τρίχα αλόγου να 100-πλασιαστεί η αντοχή του γιατί η πόρτα είναι βαριά και οι μεντεσέδες είναι στερεωμένοι στον τοίχο.
Σου εσπασα τα «κοκόρια» αλλά φίλε δωσε βαση μην την πατήσεις και εξηγώ.
Στην αρχή εβαλα φθηνές κλειδαριές όπως την photo του T$ig ανωτέρω αλλά μετέπειτα «ψάχτηκα» και λέω δεν τις αλλάζεις ρε φίλε κούφια η ωρα μην εχεις «επισκέψεις» και στείλεις κανενα κλεφτρόνι στα Νοσοκομεία για «αποκατάσταση»;
Ιδέα δεν ειχα για μαρκες και κλειδαριές αλλά ημουνα κολοφαρδος ο μαστορας που μου αλλαξε τις κλειδαριές ηταν επαγγελματίας του σωματείου κλειδαράδων αλλά και συνεργάτης της αστυνομίας που τον καλούσαν σε διάφορες «καταστάσεις» και μου εβαλε και ακριβή κλειδαριά €200 αλλά και η τοποθέτηση φιλε γυρω -γύρω στο τμήμα της κλειδαριάς της πορτας εβαλε ατσάλι χοντρό στους 20 πόντους να μην τρυπιέται και οντως ηταν αδιαπέραστο γιατί την πάτησα και εξηγώ.
Εχασα καπου τα κλειδιά και φώναξα super επαγγελματία να μου …..διαρρήξει το σπιτι να μπώ και φαγαμε οκτώ ωρες και παλι λίγες ηταν σύν ειμαι ευκίνητος και «τρύπωσα» από ένα παράθυρο που προηγουμένως εκοψε ο μαστορας τα καγκελα και παλι ειχα βαλει ασφάλειες εσωτερικά στα αλλουμίνια.
Με ταχυδακτυλουργικό τρόπο καπου ανοιξε το παράθυρο αλλά και πάλι στην ….ανακληση και μπόρεσα προκειμένου να μην γινε το «μπάμ» και σπασουμε τα χοντρά διπλά τζάμια και «τρούπωσα» στο σπίτι μου από την χαραμάδα ανακλισης.(ιστορίες κου-κου-ρίκου για σκύλους).
Εμ ελα ντε που δεν ειχα δευτερα κλειδιά η μαλλον τα ειχα δωσει σε αλλον και τελος πάντων ανοιξα κανονικά το παράθυρο οπου ο μαστορας «την εκανε πηδηχτή» και μπείκε από μεσα μπας και μπορέσει να ανοιξει την κλειδωμένη πόρτα από το εσωτερικό του σπιτιού.
Mε souper επαγγελματικά εργαλεία τρυπανια Makita προσπάθησε να αχρηστέψει την κλειδαριά αλλά με τιποτα δεν διαρρυγνόταν γιατί ειχε εσωτερικά ατσαλινη λαμαρίνα χοντρή όπως και πήγε με κλεφτρόνια εργαλεία να ανοίξει την πόρτα αλλα επειδή η κλειδαριά ηταν τελεια δεν γινόταν να ανοίξει και στο τελος ουτε το κοβαλτίου ειδικό τρυπάνι δεν μπόρεσε να την ανοίξει. (καίγονταν και χαλαγε η γόμωση)
Τα πολλυλογώ αλλά στο τελος μετα από 6-ωρο και μετα που χαλασαν καμμιά δεκαριά τρυπάνια κοβαλτίου τρύπησε η κλειδαριά και αρχισε σιγά -σιγά μπας και μπορέσει να ξεκλειδώσει την πόρτα αφού ειχα αρχίσει να κανω «κακες σκέψεις» χρηση μικρο εκρηκτικών να χαλάσει η τοιχοποιεία να μπώ σπίτι μου.
Σύνολο 8-ωρο η ολη υποθεση και ……απογευματινή προς νυκτερινή ωρα.
Εβαλα κλειδαριά που θελει να είναι δηλωμένη στην εταιρεία με ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη οσο και εξουσιοδοτημένου εγκαταστάτη ώστε αν χαθει κλειδί τοτε μονο με χρήση της καρτας κλειδαριάς και ταυτότητας ιδιοκτήτη συν τον εγαταστάτη να μπορεί να βγει άλλο αντικλείδι από την μητρική εταιρεία της κλειδαριάς.
Σε άλλο διαμέρισμα εκαναν μαλακία και εχασαν κλειδί της εξώπορτας και επειδή ειχαν χασει την καρτα και για να μην αλλαχτεί η κλειδαριά μπαινόβγαιναν με ένα κλειδί η κτύπαγαν αλλα κουδούνια να ανοιξουν την εξώπορτα.
Φοβού τους Δαναούς λέει το ρητό όπως και ότι ειμαστε απογονοι του πολλυμήχανου Οδυσσέα και το μυαλό μου δούλεψε πως γινετε να βγάλω κλειδί ασφαλείας μονος μου χωρις κανενα άλλο μηχανικό κλπ.
Μπήκα σε site αμερική που είναι ολοι οι λωποδύτες και «πήρα συνταγή» και εφτιαξα μονο μου αντικλείδι στο σπίτι μου με πολλή απλό τρόπο αφού φοβάμαι και εγω ο ιδιος τώρα……οπου παρόλο τις αριστες κλειδαριές που αποδεδειγμένα εχω τοποθετήσει τα βράδυα βαζω και μικρό πύρο καθετα στο πάτωμα από την μέσα πλευρά .
Συμβουλή σε α.π.α.ν.τ.ε.ς που δινω είναι μην παρατάτε τα γ.μ.ν τα κλειδιά σας οπου πατε στα τραπέζια κινδυνεύετε αλλά να τα εχετε ένα πάνω σας και άλλο ένα σε «ξεκάρφωτο» άλλο μέρος εξωτερικά ειτε της οικίας σας ειτε σε παραδίπλα οικόπεδο -μέρος.
Την ανωτερω συνταγή για αντικλείδι που εβγαλα λόγω αναγκης μου την εκανα και εξηγώ.
«Εκλεψα» τα κλειδια φίλου που ηταν λιγο «ταρατατζούμ» σιγουρος για την ασφάλεια του σπιτιού του και αράδιαζε τα κλειδιά του στα τραπέζια οπου πηγαίναμε.
Ρε «μαζέψου» του ελεγα κοσμος ομορφος αγγελικά πλασμένος δεν υπάρχει και μου ελεγε ο φιλος «ελα μωρε» αυτά …..δεν γίνονται……
Εβγαλα αντικλείδι αποτύπωμα του κλειδιού του στο μαγαζί που ειμασταν στο ορθιο μονος μου με την ανωτέρω ας πούμε τεχνική το εφτιαξα σπίτι μου και μπήκα σπιτι του όταν απουσίαζε και εβαλα στο τραπέζι του την πρώτη φορά μια κούτα Νουνού (αδεια) την μεθεπόμενη ημέρα μια μεγάλη κούτα από σερβιέτες (αδεια φυσικά) και την παραλλη εβδομάδα μια κούτα από ποδήλατο mountain bike να τον τρομάξω να μην αραδιάζει τα κλειδιά του οπου βρίσκετε.
Μετα του το ειπα γιατί ειχε «κλάσει πατάτες» από τον φόβο του και φυσικά του παρέδωσα αντικλείδι για το σπίτι του βαμμένο πορτοκαλί χρώμα να μην το μπερδεύει ……
Το ιδιο ειχα κανει και σε ΙΧ οπου σε ένα σημείο που παρκαρα πηγα να βαλω συναγερμό να κλελισουν οι πορτες και ακριβώς διπλα ηταν ένα sport IX Peugeot και μολις εβαζα εγω συναγερμό…..ανοιγαν οι πορτες του αλλου ΙΧ.
Εβαλα μια κουτα ΝΟΥΝΟΥ που βρηκα και εγραψα μην ανησυχείς φιλε ετυχε να εχουμε τον ιδιο συναγεμό κλειδαριθμο και μολις κλείδωνα το δικο μου ΙΧ ακουσια ανοιγαν οι πορτες του δικού σου ΙΧ. Παρκαρα σε άλλο σημείο να μην τον πιανει ο συναγερμός μου και γύρισα να του …..κλειδώσω το δικό του ΙΧ.

Ασφάλεια;
Μόνο στον άλλο κόσμο υπάρχει και αυτή υπο προυποθέσεις αμα ειμαστε «καλά παιδια» και ειμαστε κοντά στο «αφεντικό».
Η μονη ασφαλεια είναι να το «βουλώνετε» οπου καθόσαστε να μην «ανοιγόσαστε» και «οι τοιχοι εχουν αυτιά» το οποιον σημαίνει βγαίνουμε εξω με παρέα αλλά όχι με φιλους……
Άλλο παρέα και άλλο φίλος !
Οι μονοι πραγματικοί φιλοι μας είναι πρώτα το «αφεντικό» και δευτερευόντως οι γονείς μας τελεια και παυλα μην πατε να τετραγωνίσετε τον κύκλο και «μπλέξετε»
Σκασμός επι το απλούστατον γιατί εχω δει και ακούσει πολλά αυστηρώς ιδιωτικού περιεχομένου τα πιο απίθανα τοσο από αντρες οσο και από γυναίκες οπου τυχαία καθομαι ακόμα και στα Μ.Μ.Μ metro που εχω να το πάρω χρόνια από το 2017.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vortex

Πόρτες Ασφαλείας 17 Μαρ 2023 19:40 #5

  • Nik (Nikolaosf)
  • Το Άβαταρ του/της Nik (Nikolaosf)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 23
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
  • Κάρμα: 0
Καλά τα λέει ο Πάρης...
Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα πάμε σε πόρτα με διπλή θωράκιση στις οποίες πιστεύω οι περισσότεροι έχουν βάλει πλάκα μαγκανιου στην κλειδαρια για να δυσκολέψουν το τρύπημα.
-Κλειδαρια η οποία να έχει σύστημα "καταπελτη" ( σε περίπτωση απόπειρας μπλοκάρει και δεν ανοίγει.)
-Αφαλος με μη αντιγραψιμα κλειδιά. Αντιγραφή μονο με την κάρτα και σε αντιπρόσωπο
Εδώ μπορούμε να φτάσουμε 200 και ίσως και 300 ευρω.
Και τέλος Defender... Είναι αυτό που μπαίνει έξω από τον αφαλό στο έξω μέρος της πόρτας για να μην μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στον αφαλό. Υπάρχουν ακόμα και με μαγνητικά κλειδιά το οποίο defender κρύβει εντελώς τον αφαλό.
Μια ακόμα λύση είναι να βάλει κάποιο διπλή κλειδαριά. Θα ασχοληθεί κάποιος κακόβουλος ακομα πιο δύσκολα με αυτό.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), vortex

Πόρτες Ασφαλείας 22 Μαρ 2023 14:32 #6

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Με €200 αγορά και τοποθέτηση "καθάρισες" αλλά οποσδήποτε να βαλει ο εγκαταστάτης πλάκα ατσάλι απο την εξωτερική πλευρά να μην μπορούν να αχρηστέψουν την κλειδαριά.
Ενοοείτε στις πόρτες εισόδου πολυκατοικιών να μπαινει ο μηχανισμός πανω απο την πόρτα να κλείνει οταν φευγουν οι επισκέπτες που συνηθως το....ξεχνάνε ενω εχει και ρεγουλαδόρους (βιδάκια) να μην "βαράει" η πόρτα οταν κλείνει.
Την μονη συντήρηση που θελει ειναι WD40 καταρχάς οι μεντεσέδες της πόρτας μια -δυό φορεςτον χρόνο (σπέυ WD40) και μια φορα την πενταετία (ανάλογα την χρήση) λύνουμε τον μηχανισμό και αλλάζουμε το λαδάκι του να κλείνει την πόρτα ομαλά να μην βαράει και στην κασα και κανει θόρυβο.
Πηγή:
www.skroutz.gr/c/1420/security_locks/f/9...hanismos-portas.html

Tώρα για την κλειδαριά κάνω αναρτηση αψογης εγκατάστασης οπως την εκανα εγω ενω επιπροσθέτως ο κλειδαράς εβαλε και ατσαλι 20 πόντους απο εξω να μην μπορεί να αχρηστευθεί η κλειδαριά.
Στον αφαλό που την εχω δει εχει πρωτο βημα προστασίας αμα δεν "πετύχεις" και εσύ ο ιδιος την τρύπα της κλειδαριάς με το κλειδί σου να ανοίξει η πόρτα τοτε ο μηχανισμός του αφαλού "γυρνάει" σε αλλη θεση και δυσκολευει να τον ξαναβρείς ακόμα και με το κλειδί του ιδιοκτήτη.
Πάνω απο ολα το πρώτο βήμα ειναι φυλάμε σε αλλο μερος εκτός κατοικίας μας ενα δευτερο κλειδί μην χασουμε το πρωτο και κανεις τον χιμπατζή οπως εγω που εκανα την πρώτη φορά και .........δεν ξεχνάμε να βαλουμε πύρους η συρτες ασφαλείας στα αλουμίνια στα παράθυρα.
Ταράτσα κτηρίου η στους πινακες αυτονομίας των ορόφων - καλοριφέρ ακόμα και στον ιστό της κεραίας μας ΤV.
Τα μονο που εχω ακριβά ειναι φιλντιση κεντητα χειροποίητα απο Thailand που ειχα παρει στα €150 και €300 και τα εχω δει Ελλάδα πάνω απο €4.500 τα ιδια .
Αφού ο Ινδός που τα ειχα αγοράσει στο Phuket/Patong απο το Jungceylon Mall τα φίλησε για 2-3 λεπτά πριν μου τα δώσει αφου ειπα θα μου τα γκαντεμιάσει ο μ.λ.κ και θα μου σπάσουν τα κοκόρια στο τελωνείο Βενιζέλο αλλά........τα εκρυψα μια χαρά .....οπως ηταν στο κανδρο τα μετέφερα και τα πέρασα μια χαρά και στο α/φ αλλά και τελωνείο.
Δεν ξερω μπορεί να ηταν γιατί Doha και Cairo που ειμαστε transit παιρνω πάντα την βαλίτσα μου και αφαιρώ τις κορδέλες ελέγχου ασαφαλείας απο την Bangkok / Suvarnabhumi και μου περνάνε δικές τους ταινίες ασφαλείας α/δ ξανα απο την Doha /Cairo.
Δεν μεταφερω τιποτα παρανομο αλλά και κατι που να φορολογείτε το δινω σε ξενο και δεν τους ελέγχουν αλλά ελέγχουν μονο οσους "κόψουν" οτι ειναι Ελληνες αλλά εχω παρατηρήσει αμα αφηνεις τα πραγματά σου μεχρι την μεση υποθετικά χωρητικότητα που εχουν τα α/φ τοτε στο αλλο α/δ που ειναι να παρεις τα πραγματά σου καθεσαι και περιμένεις να περάσει η πρωτη φουρνιά απο την κορδελα με τις βαλίτσες παραλαβής και ....περιμένεις τελευταία φουρνιά να τα κατεβάσουν απο το α/φ να τα παραλάβεις.
Οποτε τα παιρνω τα πραγματά μου σε καθε α/δ transit και οταν τα φορτώνουν στο α/φ φροντίζω να ειμαι απο τους τελευταίους γιατί οταν ανοιξει η πόρτα με τις βαλίσες του α/φ να τα μεταφερουν για παραλαβή να ειμαι στην πρώτη φουρνιά να μην περιμένω.
Αν και "πάιζει" αυτο απο το αν την στιγμή αποβίβασης εχουν και αλλες πτήσεις αφίξεων αλλά 7 στα 10 πιανει.

Τα μυστικά για τις πόρτες ασφαλείας (2)



(μετα το 1.50sec ειναι η εγκατάσταση αφαλού ασφαλείας)

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.141 δευτερόλεπτα