Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, χρυσές λίρες, ακίνητα
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Εναλλακτικές επενδύσεις

Εναλλακτικές επενδύσεις 07 Σεπ 2011 00:54 #1

  • Ερασιτέχνης
  • Το Άβαταρ του/της Ερασιτέχνης
Μία καλή μορφή επένδυσης είναι η επένδυση σε Διεθνείς αγορές μέσω ETF. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δοκιμάσει κανείς short στο EURUSD, short τη Γερμανία, short τις ΗΠΑ, short την Κίνα, ή long σε χρυσό και εμπορεύματα (κάποιες φορές και με μόχλευση).
Έτσι, μπορεί κανείς να εξασφαλίσει ότι θα έχει μια επενδυση που πιθανόν να παει καλά, αλλά ταυτόχρονα θα έχει τη σιγουριά ενός ισχυρού νομίσματος EUR ή USD, χωρίς να παιδεύεται με άνοιγμα λογαριασμού σε ξένη χώρα, εμβάσματα κτλ. Το ρίσκο είναι σίγουρα υψηλό, οι αποφάσεις προσωπικές, αλλά από την άλλη είναι υψηλός και ο κίνδυνος επαναφοράς σε τοπικό νόμισμα και υποτίμησής του ίσως και μέχρι 80%.
Βέβαια, κανόνας για όλες τις επενδύσεις είναι η διασπορά, επειδή υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και ίσως δεν μπορούμε να σκεφτούμε.
Αυτό που δεν γνωρίζω και θα ήθελα αν κάποιος έχει την εμπειρία να μας μεταφέρει τη γνώση του είναι σχετικά με τις υπηρεσίες θεματοφυλακής για τέτοιες επενδύσεις. Για παράδειγμα, στην Τράπεζα Κύπρου θεματιφύλακας είναι η Societe Generale. Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης του θεματοφύλακα? Για τον θεματοφύλακα ο κάθε επενδυτής είναι ένας ξεχωριστός κωδικός ή τους βάζει όλους μαζί σ'ένα τσουβάλι και μετά άντε βρες τα (ο λεγόμενος omnibus account).
Αυτά προς το παρόν, θα ήθελα τις απόψεις σας, και από σένα φίλε Tsig.
Ο Ερασιτέχνης
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.039 δευτερόλεπτα