Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στο εξωτερικό, επιτόκια, φορολογία τόκων καταθέσεων εξωτερικού, επαναπατρισμός.

ΘΕΜΑ: Καταθέσεις στην Αγγλία

Καταθέσεις στην Αγγλία 15 Ιουν 2011 13:41 #1

  • fwtdem
  • Το Άβαταρ του/της fwtdem
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Κάρμα: 0
Καλή σας ημέρα.

Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ ενδιαφέρομαι να μεταφέρω τις καταθέσεις της οικογενείας μου στο εξωτερικό. Όλες προέρχονται απο νόμιμα εισοδήματα και είναι οι κόποι μιας ζωής.

Έχω δει στο φορουμ για μεταφορά χρημάτων/άνοιγμα λογαριασμών σε Κύπρο, Ελβετία, Βουλγαρία κλπ αλλά πουθενά για Αγγλία, οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Τον τελευταίο καιρό έψαχνα για μετατροπή των Ευρω σε συνάλλαγμα και κατέληξα πως το ποιό σταθερό και παράλληλα ευρέως διαδεδομένο νόμισμα είναι η Λίρα Αγγλίας, καθώς διατηρεί μια σταθερότητα ως προς την τιμή πώλησης και αγοράς. Η σκέψη ήταν να γίνει μετατροπή των καταθέσεων σε Λίρες Αγγλίας και εν συνεχεία να τοποθετηθούν σε προθεσμιακό λογαριασμό σε κάποια Ελληνική τράπεζα στην οποία διατηρούμε λογαριασμό (Alpha Bank ή Πειραιώς). Εν συνεχεία όμως και με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, έχω αρχίσει να ψάχνω τη μεταφορά των χρημάτων σε Τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Αρχικώς σκέφτηκα την Κύπρο και ποιό συγκερκιμένα την Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο, διότι υπάρχει η αντίστοιχη Τράπεζα στην Ελλάδα, μπορούν να συσχετιστούν οι δύο λογαριασμοί και το βασικότερο η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στην ελληνική γλώσσα ακόμη και αν χρειαστεί η φυσική παρουσία στο τραπεζικό κατάστημα στην Κύπρο. Σημειωτέον πως και στην Κύπρο η κατάθεση θα γινόταν σε Λίρες Αγγλίας. Από το φορουμ σας έμαθα όμως πως μπορεί να ανοιχθεί και λογαριασμός στην Κύπρο απο κατάστημα στην Ελλάδα, οπότε ήταν ποιό εύκολη η απόφαση.

Με την εμφάνιση όμως διαφόρων σεναρίων περί τραπεζών την ευρωζώνης και της ενδεχόμενης στάσης που θα κρατήσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδος και σε συνδυασμό με το ποσοστό των ελληνικών κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, άρχισα να προσανατολίζομαι σε τράπεζες της Αγγλίας και της Ελβετίας, με περισσότερη κλίση προς την Αγγλία.

Και στο σημείο αυτό ζητώ τα φώτα σας :)
Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει:
1) αν μπορούν να συσχετισθούν λογαριασμοί στην Ελληνική HSBC με την αντίστοιχη Αγγλική,
2) αν υπάρχει κάποια άλλη "αξιόπιστη" τράπεζα στην Αγγλία με αντίστοιχο υποκατάστημα στην Ελλάδα για συσχετισμό των λογαριασμών,
3) αν τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν υπ' εμού και όχι μέσω τραπέζης,
4) τι προμήθειες υπάρχουν για μεταφορά χρημάτων απο και προς την Αγγλία,
5) μέχρι πόσα χρήματα ένα άτομο μπορεί να περάσει απο τελεωνειακό έλεγχο στο αεροδρόμιο χωρίς να είναι υποχρεωμένο να δηλώσει το ποσό που φέρει πάνω του. Όποια απόφαση και αν πάρω, για οποιαδήποτε χώρα και τράπεζα, τα χρήματα θέλω να μεταφερθούν απο εμένα και ακόμη ένα μέλος της οικογενείας.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν :blush:

Κάθε γνώμη & σχόλιο δεκτό.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 15 Ιουν 2011 14:55 #2

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
Καταρχας θα ηθελα να σου πω οτι ειμαι ηδη Αγγλια. Εχω δυο λογαριασμους HSBC UK και GREECE (premier). Για premier μεσω GLOBAL VIEW βλεπεις και τους δυο, μεσω GLOBAL TRANSFERS μεταφερεις (δωρεαν premier αν ειναι ηδη GBP στην Ελλαδα) μεταξυ τους. Ανοιγεις ενα GBP account στην HSBC.GR και μετατρεπεις εκει γιατι αν μεταφερεις ευρω εδω δεν θα ξερεις την ισοτιμια!!! μεχρι να φτασουν στον αλλο λογαριασμο.
Για μεταφορα χρηματων απο εσενα προσωπικα (cash) δε θα στο συστηνα διοτι θα σε ταραξουν στο ποθεν εσχες (μετρητα μεγαλο ποσο η τακτικα μικρο ποσο καταθεσης κανει trigger για απατη). Ειναι πιο επισημο και καταλληλοτερο μεσω τραπεζης (οπου φαινονται επισημως απο που προηλθαν-οταν ειναι μεσα στοσυστημα/τραπεζα δεν υπαρχει προβλημα). Η HSBC "δυστυχως" ειναι μια απο τις πιο ισχυρες τραπεζες (χαλια επιτοκια service ασχολιαστο - δες παρακατω).

Το πιο σημαντικο ερωτημα ομως ειναι το ακολουθο

Απο που καλυπτεσαι για τις καταθεσεις σου? FSCS ειναι η απαντηση (μονο για Αγγλια - UK Based accounts). Η λιρα γενικως παει κατα διαολου (οταν πρωτοηρθα καποια χρονια πριν η ισοτιμια ηταν στο 1,6ευρω, τωρα περιπου στο 1,1 και μη σου πω αν δεν ηταν η Ελλαδα που "καποιοι" την σφυροκοπανε θα ειχε πεσει κατω απο το ευρω-περσι Φεβρουαριο ηταν σε parity. Αν κρατας ευρω σε Ελλαδα με hsbc.gr τοτε θεωρητικα παλι εισαι καλυμμενος με FSCS και οχι ΤΕΚΕ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!

Το FSCS επισημως εδώ μου λεει να τους ζητησω επισημως τη διαδικασια αποζημειωσης απο HSBC σε περιπτωση default (ποσο, ποτε, σε τι νομισμα κ.λπ.) και η τραπεζα επισημως κανει τον Κινεζο (ακομη και μετα απο official complaint to the ombudsman)!!! Θα σου πουν οτι θα αποζημειωθεις μεχρι 85Κ GBP per account holder αλλα ποτε? (FSCS ΜΟΥ ΕΙΠΕ οτι μπορει και σε 5ετια μιας και ειναι εκτος UK, σε τι νομισμα θα ειναι -παιζει και η δραχμη τελευταια- κ.ο.κ. - Βλεπεις ενω εχουν εμπειρια χρεοκοπιας απο την Αργεντινη (πεσος-δολαρια-κοραλιτο) δε σου λενε τι καναν στην περιπτωση αυτη 'η τι θα κανουν!)

Αν θελεις παντως να ακολουθησεις την οδο αυτη (HSBC) θα σου συνιστουσα να ανοιξεις Ελλαδα (αυτοι θα σε ΠΡΗΞΟΥΝ-ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ να ανοιξεις Αγγλια, για να μη χασουν τα μπονους τους, και θα σου πουν οτι μετα απο εξι μηνες θα σου ανοιξουν). Αν ειναι και εισαι premier (καταθεσεις ανω των 75Κ ευρω -αλλαζει τακτικα ή 50Κ GBP) ανοιξε Ελλαδα και μετα πηγαινε Αγγλια ταξιδι και ανοιξε στην HSBC.UK μεσω του premier manager εδω. (αλλιως δεν ανοιγεις με τιποτα σε αλλη τραπεζα - δεν πας να εχεις και εκατομμυρια- χωρις UK διευθυνση). Το προσπαθησα και εγω για τους γονεις μου (να ανοιξουν σε αλλες τραπεζες LLOYDSTSB,HALIFAX,BARCLAYS,NATIONWIDE, οπου εγω εχω λογαριασμους και φυσικα UK Διευθυνση αλλα με τιποτα). Τα επιτοκια στη HSBC.UK ειναι απλα για αστεια και αν δεν μπορεις να ανοιξεις σε αλλη τραπεζα λογαριασμο (εφοσον δεν εισαι resident) τοτε απλα θα τα κρατας εκει για φυλαξη.

Αυτα προς το παρον

ps Παντως ξεχνα το να κουβαλας μετρητα

Φιλικα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 16 Ιουν 2011 14:25 #3

  • Φόρο 10 -12%
  • Το Άβαταρ του/της Φόρο 10 -12%
Φόρο 10 -12% θα κληθούν να πληρώσουν όσοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα ρύθμιση «αμνήστευσης» κεφαλαίων τα οποία μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό από τους καταθέτες τους τελευταίους 18 μήνες.

Ειδικότερα, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση τραπεζικών και φορολογικών αρχών του εξωτερικού προκειμένου να λάβουν τα ακριβή στοιχεία και ποσά αυτών που από τον Ιανουάριο του 2010 έστειλαν τις τραπεζικές τους καταθέσεις μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού, κυρίως στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτών που έχουν εντοπιστεί να έχουν μεταφέρει κεφάλαια στο εξωτερικό από τις αρχές του 2010 ανέρχονται σε 60.000 έως 70.000. Στο ερώτημα γιατί η νέα ρύθμιση αμνήστευσης κεφαλαίων δεν θα έχει την τύχη της προηγούμενης, η οποία απέτυχε παταγωδώς, τα ίδια στελέχη απαντούν ότι «αυτή τη φορά όσοι δεν ανταποκριθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να ελεγχθούν φορολογικά για την προέλευση των χρημάτων».

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να σταλούν επιστολές στους καταθέτες προκειμένου να πειστούν οι τελευταίοι ότι πράγματι οι φορολογικές αρχές τους έχουν εντοπίσει και ότι τους δίνεται η ευκαιρία να γλυτώσουν το πόθεν έσχες καταβάλλοντας φόρο 10%-12% επί του ποσού που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο φόρος 10%-12% να πληρωθεί μόνο από όσους επιλέξουν να διατηρήσουν τα κεφάλαια τους εκτός συνόρων και να απαλλαγούν από κάθε φόρο και έλεγχο όσοι τα επαναπατρίσουν.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 16 Ιουν 2011 15:03 #4

  • ε.λ
  • Το Άβαταρ του/της ε.λ
Αυτα ποιος τα λεει αγαπητε Φόρο 10 -12%...αν ισχυουν τοτε ολα αυτα που εχουν αναφερθει στο φορουμ εδω δεν ισχυουν...
εσυ τσιγ τι λες?

Η φορολόγηση 5% ή 8% των κεφαλαίων του εξωτερικού γίνεται υπό προϋποθέσεις και μόνο για "κεφάλαια για τα οποία συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου", δηλαδή για χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί σαν εισόδημα στην εφορία, τα λεγόμενα "μαύρα".

Άρθρο 18 του Ν. 3842/2010 - ΦΕΚ Α 58/23.04.2010
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 16 Ιουν 2011 16:36 #5

  • Ο Τσιγκούνης (T$ig)
  • Το Άβαταρ του/της Ο Τσιγκούνης  (T$ig)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 1241
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 740
  • Κάρμα: 110 (74)
ε.λ έγραψε:
Αυτα ποιος τα λεει αγαπητε Φόρο 10 -12%...αν ισχυουν τοτε ολα αυτα που εχουν αναφερθει στο φορουμ εδω δεν ισχυουν...
εσυ τσιγ τι λες?

Η φορολόγηση 5% ή 8% των κεφαλαίων του εξωτερικού γίνεται υπό προϋποθέσεις και μόνο για "κεφάλαια για τα οποία συνέτρεχε είτε υποχρέωση δήλωσής τους είτε υποχρέωση καταβολής φόρου", δηλαδή για χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί σαν εισόδημα στην εφορία, τα λεγόμενα "μαύρα".

Άρθρο 18 του Ν. 3842/2010 - ΦΕΚ Α 58/23.04.2010
Είναι σχέδια νέας νομοθετικής ρύθμισης και πάλι αφορούν "μαύρα" χρήματα όπως και η προηγούμενη. Υπάρχει σχετική συζήτηση
Γνῶθι σαὐτόν
Τελευταία διόρθωση: 16 Ιουν 2011 16:36 από Ο Τσιγκούνης (T$ig).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 21 Ιουν 2011 18:49 #6

  • Κώστας1 (koter)
  • Το Άβαταρ του/της Κώστας1 (koter)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Gold Boarder
  • Νυν και αεί
  • Δημοσιεύσεις: 205
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
  • Κάρμα: 0 (9)
@Φόρο 10 -12% όόόόόόταν τους πιάσουν και καταφέρουν να τους πάρουν αυτό το 10-12% ή οποιοδήποτε άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό, πάρε με τηλέφωνο, ο αριθμός μου είναι μηδέν μηδέν όμικρον.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 24 Αυγ 2011 21:02 #7

  • Mas
  • Το Άβαταρ του/της Mas
Ανώνυμος έγραψε:
Καταρχας θα ηθελα να σου πω οτι ειμαι ηδη Αγγλια. Εχω δυο λογαριασμους HSBC UK και GREECE (premier). Για premier μεσω GLOBAL VIEW βλεπεις και τους δυο, μεσω GLOBAL TRANSFERS μεταφερεις (δωρεαν premier αν ειναι ηδη GBP στην Ελλαδα) μεταξυ τους. Ανοιγεις ενα GBP account στην HSBC.GR και μετατρεπεις εκει γιατι αν μεταφερεις ευρω εδω δεν θα ξερεις την ισοτιμια!!! μεχρι να φτασουν στον αλλο λογαριασμο.
Για μεταφορα χρηματων απο εσενα προσωπικα (cash) δε θα στο συστηνα διοτι θα σε ταραξουν στο ποθεν εσχες (μετρητα μεγαλο ποσο η τακτικα μικρο ποσο καταθεσης κανει trigger για απατη). Ειναι πιο επισημο και καταλληλοτερο μεσω τραπεζης (οπου φαινονται επισημως απο που προηλθαν-οταν ειναι μεσα στοσυστημα/τραπεζα δεν υπαρχει προβλημα). Η HSBC "δυστυχως" ειναι μια απο τις πιο ισχυρες τραπεζες (χαλια επιτοκια service ασχολιαστο - δες παρακατω).

Το πιο σημαντικο ερωτημα ομως ειναι το ακολουθο

Απο που καλυπτεσαι για τις καταθεσεις σου? FSCS ειναι η απαντηση (μονο για Αγγλια - UK Based accounts). Η λιρα γενικως παει κατα διαολου (οταν πρωτοηρθα καποια χρονια πριν η ισοτιμια ηταν στο 1,6ευρω, τωρα περιπου στο 1,1 και μη σου πω αν δεν ηταν η Ελλαδα που "καποιοι" την σφυροκοπανε θα ειχε πεσει κατω απο το ευρω-περσι Φεβρουαριο ηταν σε parity. Αν κρατας ευρω σε Ελλαδα με hsbc.gr τοτε θεωρητικα παλι εισαι καλυμμενος με FSCS και οχι ΤΕΚΕ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!

Το FSCS επισημως εδώ μου λεει να τους ζητησω επισημως τη διαδικασια αποζημειωσης απο HSBC σε περιπτωση default (ποσο, ποτε, σε τι νομισμα κ.λπ.) και η τραπεζα επισημως κανει τον Κινεζο (ακομη και μετα απο official complaint to the ombudsman)!!! Θα σου πουν οτι θα αποζημειωθεις μεχρι 85Κ GBP per account holder αλλα ποτε? (FSCS ΜΟΥ ΕΙΠΕ οτι μπορει και σε 5ετια μιας και ειναι εκτος UK, σε τι νομισμα θα ειναι -παιζει και η δραχμη τελευταια- κ.ο.κ. - Βλεπεις ενω εχουν εμπειρια χρεοκοπιας απο την Αργεντινη (πεσος-δολαρια-κοραλιτο) δε σου λενε τι καναν στην περιπτωση αυτη 'η τι θα κανουν!)

Αν θελεις παντως να ακολουθησεις την οδο αυτη (HSBC) θα σου συνιστουσα να ανοιξεις Ελλαδα (αυτοι θα σε ΠΡΗΞΟΥΝ-ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ να ανοιξεις Αγγλια, για να μη χασουν τα μπονους τους, και θα σου πουν οτι μετα απο εξι μηνες θα σου ανοιξουν). Αν ειναι και εισαι premier (καταθεσεις ανω των 75Κ ευρω -αλλαζει τακτικα ή 50Κ GBP) ανοιξε Ελλαδα και μετα πηγαινε Αγγλια ταξιδι και ανοιξε στην HSBC.UK μεσω του premier manager εδω. (αλλιως δεν ανοιγεις με τιποτα σε αλλη τραπεζα - δεν πας να εχεις και εκατομμυρια- χωρις UK διευθυνση). Το προσπαθησα και εγω για τους γονεις μου (να ανοιξουν σε αλλες τραπεζες LLOYDSTSB,HALIFAX,BARCLAYS,NATIONWIDE, οπου εγω εχω λογαριασμους και φυσικα UK Διευθυνση αλλα με τιποτα). Τα επιτοκια στη HSBC.UK ειναι απλα για αστεια και αν δεν μπορεις να ανοιξεις σε αλλη τραπεζα λογαριασμο (εφοσον δεν εισαι resident) τοτε απλα θα τα κρατας εκει για φυλαξη.

Αυτα προς το παρον

ps Παντως ξεχνα το να κουβαλας μετρητα

Φιλικα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 24 Αυγ 2011 21:03 #8

  • Mas
  • Το Άβαταρ του/της Mas
Ανώνυμος έγραψε:
Καταρχας θα ηθελα να σου πω οτι ειμαι ηδη Αγγλια. Εχω δυο λογαριασμους HSBC UK και GREECE (premier). Για premier μεσω GLOBAL VIEW βλεπεις και τους δυο, μεσω GLOBAL TRANSFERS μεταφερεις (δωρεαν premier αν ειναι ηδη GBP στην Ελλαδα) μεταξυ τους. Ανοιγεις ενα GBP account στην HSBC.GR και μετατρεπεις εκει γιατι αν μεταφερεις ευρω εδω δεν θα ξερεις την ισοτιμια!!! μεχρι να φτασουν στον αλλο λογαριασμο.
Για μεταφορα χρηματων απο εσενα προσωπικα (cash) δε θα στο συστηνα διοτι θα σε ταραξουν στο ποθεν εσχες (μετρητα μεγαλο ποσο η τακτικα μικρο ποσο καταθεσης κανει trigger για απατη). Ειναι πιο επισημο και καταλληλοτερο μεσω τραπεζης (οπου φαινονται επισημως απο που προηλθαν-οταν ειναι μεσα στοσυστημα/τραπεζα δεν υπαρχει προβλημα). Η HSBC "δυστυχως" ειναι μια απο τις πιο ισχυρες τραπεζες (χαλια επιτοκια service ασχολιαστο - δες παρακατω).

Το πιο σημαντικο ερωτημα ομως ειναι το ακολουθο

Απο που καλυπτεσαι για τις καταθεσεις σου? FSCS ειναι η απαντηση (μονο για Αγγλια - UK Based accounts). Η λιρα γενικως παει κατα διαολου (οταν πρωτοηρθα καποια χρονια πριν η ισοτιμια ηταν στο 1,6ευρω, τωρα περιπου στο 1,1 και μη σου πω αν δεν ηταν η Ελλαδα που "καποιοι" την σφυροκοπανε θα ειχε πεσει κατω απο το ευρω-περσι Φεβρουαριο ηταν σε parity. Αν κρατας ευρω σε Ελλαδα με hsbc.gr τοτε θεωρητικα παλι εισαι καλυμμενος με FSCS και οχι ΤΕΚΕ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!

Το FSCS επισημως εδώ μου λεει να τους ζητησω επισημως τη διαδικασια αποζημειωσης απο HSBC σε περιπτωση default (ποσο, ποτε, σε τι νομισμα κ.λπ.) και η τραπεζα επισημως κανει τον Κινεζο (ακομη και μετα απο official complaint to the ombudsman)!!! Θα σου πουν οτι θα αποζημειωθεις μεχρι 85Κ GBP per account holder αλλα ποτε? (FSCS ΜΟΥ ΕΙΠΕ οτι μπορει και σε 5ετια μιας και ειναι εκτος UK, σε τι νομισμα θα ειναι -παιζει και η δραχμη τελευταια- κ.ο.κ. - Βλεπεις ενω εχουν εμπειρια χρεοκοπιας απο την Αργεντινη (πεσος-δολαρια-κοραλιτο) δε σου λενε τι καναν στην περιπτωση αυτη 'η τι θα κανουν!)

Αν θελεις παντως να ακολουθησεις την οδο αυτη (HSBC) θα σου συνιστουσα να ανοιξεις Ελλαδα (αυτοι θα σε ΠΡΗΞΟΥΝ-ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ να ανοιξεις Αγγλια, για να μη χασουν τα μπονους τους, και θα σου πουν οτι μετα απο εξι μηνες θα σου ανοιξουν). Αν ειναι και εισαι premier (καταθεσεις ανω των 75Κ ευρω -αλλαζει τακτικα ή 50Κ GBP) ανοιξε Ελλαδα και μετα πηγαινε Αγγλια ταξιδι και ανοιξε στην HSBC.UK μεσω του premier manager εδω. (αλλιως δεν ανοιγεις με τιποτα σε αλλη τραπεζα - δεν πας να εχεις και εκατομμυρια- χωρις UK διευθυνση). Το προσπαθησα και εγω για τους γονεις μου (να ανοιξουν σε αλλες τραπεζες LLOYDSTSB,HALIFAX,BARCLAYS,NATIONWIDE, οπου εγω εχω λογαριασμους και φυσικα UK Διευθυνση αλλα με τιποτα). Τα επιτοκια στη HSBC.UK ειναι απλα για αστεια και αν δεν μπορεις να ανοιξεις σε αλλη τραπεζα λογαριασμο (εφοσον δεν εισαι resident) τοτε απλα θα τα κρατας εκει για φυλαξη.

Αυτα προς το παρον

ps Παντως ξεχνα το να κουβαλας μετρητα

Φιλικα



Φιλε ή αν ξερει καποιος,
αλλος επειδη με ενδιαφερει τραπεζικος λογαριασμος στην Αγγλια, μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω τι εννοεις με αυτο
"" και μετα πηγαινε Αγγλια ταξιδι και ανοιξε στην HSBC.UK μεσω του premier manager εδω""

γιατι δεν καταλαβαινω?
ευχαριστώ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Καταθέσεις στην Αγγλία 25 Αυγ 2011 16:34 #9

  • NO NAME
  • Το Άβαταρ του/της NO NAME
Νομιζω πως εννοει οτι οταν θα ανοιξεις αρχικα στην Ελλαδα (σαν premier) μετα θα μπορεσεις να ανοιξεις πιο ευκολα στην Αγγλια (μεσω του Αγγλου premier manager) λογαριασμο και θα μεταφερεις κεφαλαια οπου θελεις.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα