Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 10 Μαρ 2012 20:21 #1

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ?ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΙΣΩς ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕ 60000-70000ΕΥΡΩ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙς ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΠΕΡΙΟΧΕς, ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΛΠ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Φθηνά ακίνητα στον Καναδά!!! 11 Μαρ 2012 13:46 #2

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 13101
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1248
  • Κάρμα: -29 (-1)
Ψάξε εδώ:

www.realtor.ca/splash.aspx

Υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες.

Αγόρασε μόνο αν πας να μείνεις μόνιμα...
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 11 Μαρ 2012 14:07 #3

  • Ανώνυμος
  • Το Άβαταρ του/της Ανώνυμος
Αν μπορείς να βγάλεις visa και να μεταναστεύσεις αλλά και αν μπορείς να αντέξεις το κρύο να το κάνεις χωρίς σκέψη. Αλλά το να βγάλεις Visa σήμερα για Καναδά είναι τρομερά δύσκολο, Απίστυετα δύσκολο.
Αν είσαι δικηγόρος ή οικονομολόγος ξέχνα το. Έχουν χιλιάδες εκεί και δεν θέλουν άλλους. Πρέπει να έχεις διδακτορικό και να έχεις γράμμα από εργοδότη για προσφορά μόνιμης εργασίας.
Πιο εύκολα τα πράγματα για μηχανικούς (πολιτικούς, αρχιτέκτονες, ηλεκτρονικούς, ηλεκτρολόγους, χημικούς κατά σειρά).
Είπίσης γιατρός ορισμένων ειδικοτήτων πολύ ευκολα παίρνεις βίζα. αν πχ είσαι παθολόγιος ή καρδιολόγος σχεδόν ξένχα το. Χειρουργικές ειδικότητας θέλουν, ειδικότητες εντατικής ή επειγόντων που δεν έχουμε στην Ελλάδα. Οδοντίατρος σχετικά εύκολα.
Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας τεχνικός ή τεχνίτης και διετίθεσαι να πας για κάποιοα χρόνια σε περοχή δυσπρόσιτη πχ Yukon. Εκεί όταν λέμε δυσπρόσιτη δεν είναι πχ ορεινή Αρκαδία, εκεί μιλάμε για πέντε μέτρα χιόνι τον χειμώνα και την κοντινότερη πόλη 100 μίλια, χωρίς ηλεκτρικό και πολύ σκληρή δουλειά σε ορυχεία και πετρέλαια. Αλλά αν δεν πορείς να αποδείξεις ειδίκευση σε τεχνική μηχανολογική ειδικότητα δεν σε αφήνουν να πας καν.
Εγώ δύο φορές πήγα εκεί καλοκαιρινές διακοπές και τις δύο έκανα από τρεις μέρες να πάω και τρείς να γυρίσω καλοκαίρι!
Αν όμως πάρεις έδεια εργασίας για κάποια πολιτεία (εκτός Κεμπεκ) μετά μπορείς να πας σε όποια πολιτεία αγγλόφωνη θες. Οι περισσότεροι προτιμούν Τορόντο γιατί η ζωή μοιάζει περισσότερο με αυτό που ξέρουν.


αν έχεις συγγενείς ή κάποιον πολύ κοντινό φίλο να εγγυηθεί για σένα καλύτερα. Μην υπολογίζεις όμως σε άλλους Έλληνες. Κανείς δεν παίρνει το ρίσκο να εγγυηθεί για κάποιον που δεν ξέρει γιατί αν πχ αυτός αφήσει απλήρωτους λογαρισμούς τους πληρώνει ο εγγυητής, τουλάχιστον σε πολλές πολιτείες. Αν έχεις μικρά παιδιά (δύο ή περισσότερα) πολύ πιο εύκολο. Θέλουν τα μικρά παιδιά για να τα μεγαλώσουν σαν πολίτες της χώρας. Αν είσαι κάτω από 25 ή πάνω από 50 δυσκολεύει. Θέλουν όσο γίνεται παραγωγικές ηλικίες.
Μπορεί ο Καναδάς να διατίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις φύλου, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ αλλά αυτά είναι για τις αρκούδες. Στην πράξη ίσχυουν τα ακριβώς αντίθετα. πακιστανός ή ινδονήσιος έχει ακριβώς 0% πιθανότητα , μαύρος και μουσουλμάνος ίσα τα λεφτά του για την βίζα θα χάσει.

Αν έχεις στην άκρη γύρω στις 300.000 ευρώ μπορεί να πάρεις βίζα σαν επιχειρηματίας, ΟΤΑΝ όμως ξαναανοίξει η συγκεκριμένη κατηγορία. Μέχρι το 2010 δίναν πολλές τέτοιες βίζες, αλλά μαζέψανε πολύ μαύρο χρήμα και το σταματήσανε. Γενικά πέραν του Ατλαντικού και βόρεια πάντα το μαύρο χρήμα δεν το θέλουν. Πλέον κάθε διακίνηση χρήματος προς τα μέσα και προς τα έξω ελέγχεται και γίνονται αυτόματα παρακρατήσεις.

Η αγορά ακινήτων στον Καναδά έχει καταρρεύσει, λιγότερο όμως από ότι στις ΗΠΑ. Όποιος σκοπεύει να αγοράσει ακίνητο μπορεί μα βρει μεγάλες ευκαιρίες. Αρκεί τα χρήματα να είναι καθαρά. Στο Οντάριο που ξέρω αν θες να αγοράσεις ακίνητο οι φόροι είναι μικροι, μπορεί ο μεσίτης με έναν δικηγόρο να κάνουν την πράξη. Φόρο πληρώνει το ίδιο και ο πωλητής και ο αγοραστής, αν και είναι διαπραγματεύσιμο.
Αλλά τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό της πολιτείας, ελέγχονται απόλυτα (πρέπει να καταθέσεις τις ελληνικές φορολογικές δηλώσεις στην υπηρεσία της πολιτείας, απληρώσεις αρκετά για τον έλεγχο και αυτοί θα τις μεταφράσουν και θα τις διασταυρώσουν αυτεπάγγελτα). Αν όλα είναι καθαρά θα πληρωθεί ο πωλητής και το ακίνητο δικό σου. Αν βρεθούν αδικαιολόγητα ποσά κατάσχονται άμεσα και πας σε δίκη.
Εκεί να ξέρεις οι φοροφυγάδες αντιμετωπίζονται χειρότερα από δολοφόνους, κανένας δεν δεν τολμά να πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης γιατί κινδυνεύει και αυτός.
Στα οκτώ χρόνια που έμεινα εκεί είδα πολλούς 'ελληναράδες' που νόμισαν ότι θα έκαναν και εκεί αυτά που έκαναν στην Ελλάδα να τα χάνουν όλα, να πηγαίνουν φυλακή και μετά απέλαση. Μην κοιτάς που έρχονται μετά εδώ και λένε ότι γύρισαν γιατί δεν τους άρεσε. Εκεί δεν κόβω απόδειξη σημαίνει φυλακή χωρίς πολλά πολλά.

Συμπέρασμα: αν μπορείς να πας και πορείς να ζήσεις εκεί γιατί στην αρχή η ζωή είναι πολύ δύσκολη, χρειάζεται αυτοκίνητο οπωσδήποτε, έχει απίστευτο κρύο, τα ενοίκια είναι ακριβά και ζητάνε από τους ξένους μεγάλα ενοίκια και μεγάλες προκαταβολές να πας. Την πρώτη εβδομάδα μπορεί να χρειαστείς και 10 χιλιάδες δολλάρια καναδέζικά. Εκεί το ευρώ ούτε καν το ξέρουν ούτε τους ενδιαφέρει. Μην περιμένεις ότι θα πας και τα ευρώ σου θα έχουν αξία. Φρόντισε να έχεις δολλάρια καναδέζικα από εδώ. αν πας εκεί σε τράπεζα να αλλάξεις ευρώ σε δολλάρια θα πρέπει να συμπληρώσεις χαρτιά σχετικά με την καθαρότητα τους και πιθανότατα θα βρεθείς μπλεγμένος ακόμα και αν είσαι καθαρός. Μέχρι να ξεμπλέξεις θα έχεις χάσει και χρόνο και πολύ χρήμα με δικηγόρους και υπηρεσίες.
καλύτερες περιοχές για εμάς τους Έλληνες είναι Οντάριο, Αλμπέρτα και Βρεττανική Κολούμπια. Έχουν πολλούς Έλληνες και σχετικά ευρωπαϊκή νοοτροπία. στην Μανιτόμπα έχει πολλές ευκαιρίες αλλά είναι για βλαχοκαναδούς (κάτι σαν το Τέξας). Το Κεμπέκ δεν είναι για μας. Για να επιζήσεις πρέπει να ξέρεις γαλλικά, αλλιώς ξέχνα το. Θα σε αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο. Πήγαινε η γυναίκα μου τρείς μέρες τον μήνα εκεί η οποία ήξερε άπταιστα γαλλικά και πάλι δυσκολευόταν. Εγώ όταν πήγα πρώτη φορά με έπιασε νευρικό γέλιο. δεν μπορούσα να συννεοηθώ και ήταν αδύνατο να βρω κάποιιον να με καταλάβει. Έχω επιζήσει στην Γαλλία χωρίς να ξέρω γαλλικά, στην Γεςρμανία με λίγα γερμανικά, στην Ισπανία με λίγα Ισπανικά, στην Ατλάντα χωρίς να μπορώ να τους καταλάβω λόγω προφοράς αλλά στο Μόντρεαλ ήταν αδύνατο. Τις μικρές ανατολικές πολιτείες άστες, δεν είναι για μας, είναι σαν να έχουν μείνει 300 χρόνια πίσω στην νοοτροπία της αγγλικής αποικίας. Πολύ κλειστές κοινωνίες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 11 Μαρ 2012 15:14 #4

  • makper
  • Το Άβαταρ του/της makper
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Αποκλεισμένος
  • Δημοσιεύσεις: 1747
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 202
  • Κάρμα: -8 (-195)
Συνάδελφε, εξήγησε στους φίλους εδώ ότι οι χώρες αυτές πρόκοψαν, ακριβώς επειδή δεν είναι σαν την Ελλάδα. Εδώ είναι ο παράδεισος του λαθρομετανάστη. Τα κυκλώματα διακίνησης είναι κάτι σαν ΔΕΚΟ, συμμετέχει σε αυτά ανεπίσημα το ίδιο το κράτος. Έχει περισσότερα δικαιώματα ο κλέφτης που εισβάλει στο σπίτι σου παρά ο ίδιος ο ένοικος. Εκεί τα ρολά έχουν κατέβει από την δεκαετία του 70. Μόνο χώρες όπως Αυστραλία που έχουν μικρό χρέος, τους παίρνει να δέχονται περισσότερους μετανάστες. Ξέρουν οι άνθρωποι οικονομικά, μην πω απλή αριθμητική. Ξέρουν οτι ο μετανάστης δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την χώρα που πάει. Στην Ελλάδα έρχεται μόνο για να βγάλει λεφτά, να τα 'κονομήσει απλά, να παντελονιάσει τα € του Έλληνα και νια μέρα να την κοπανήσει για την χώρα του. Και αν είναι δυνατόν, να βάλει και φωτιά στο μέρος που δούλευε. Εκεί δεν θέλουν τέτοια αιμορραγία κεφαλαίων. Εδώ έχουμε 12 δις € το χρόνο έξοδο κεφαλαίων, δουλεμένων 80% από μαύρη εργασία έως και κλοπή, λεηλασία κτλ. Και έχουμε εδώ τον γκάγκστερ του ΥΠΟΙΚ να έχει λυσσάξει για τους Ελληνες που στέλνουν τα λεφτά τους έξω.
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, η σελίδα αυτή διαβάζει τα προσωπικά σας μυνήματα.
Τελευταία διόρθωση: 11 Μαρ 2012 15:15 από makper.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 11 Μαρ 2012 17:57 #5

  • anvnymous
  • Το Άβαταρ του/της anvnymous
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.Ηταν πολυ περιεκτικες πληροφοριες, οποιος γνωριζει γενικα πληροφοριες για αγορα ακινητου 70000ευρω περιπου αλλα και για συνθηκες ζωης,εργασιας κλπ ας μου πει..
ακομα και καποιος να εχει επαφες,γνωριμιες κλπ εκει και θελει να γνωριστουμε ωστε να αλληλοβοηθηθουμε ευχαριστως αλλαζουμε mail.
Εχω καναδεζικη υπηκοοτητα λογω γεννησης της μητερας μου εκει. Εχω σπουδασει λογιστικα αλλα σκεφτομαι για μεταπτυχιακο εκει σε καποια αλλη κατευθυνση για να ξεφυγω απο την ειδικοτητα μου.. κατι se environmental studies energy management ισως κλπ..οσο αφορα το κρυο αυτο ειναι λεπτομερεια..
Οι σπουδες θα ειναι ενα ατου για μενα να παρω εφοδια ωστε να μην ειμαι χαμαλης εκει και να εκμεταλλευτω την υπηκοοτητα και τα χαμηλα διδακτρα ως καναδος..
Ο θεος βοηθος
ευχαριστω και παλι
τα ξαναλεμε
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 13 Μαρ 2012 21:06 #6

  • uyiu
  • Το Άβαταρ του/της uyiu
πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις αλλα εχω να προτεινω φιλικα στον tsig οτι στην αρχικη σελιδα φαινονται μονο οι πιο προσφατες απαντησεις στο φορουμ με αποτελεσμα οταν πεσει ενα θεμα κατω απ αυτες τις προσφατες να μενει το θεμα στην αφανεια και να μην υπαρχει συνεχεια της συζητησης..Γι αυτο και πολλα θεματα κλεινουν αδοξα..
ενδιαφερομαι για την αγορα ακινητων στο καναδα..με χρηματα γυρω στις 70000ευρω γινεται καμια αξιοπρεπης επενδυση εκει..εδω στη ψωροκωστενα αν ηθελα θα ειχα παρει κατι μικρο και αξιοπρεπες..
να ειστε ολοι καλα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 15 Μαρ 2012 20:59 #7

  • yguyyjtj
  • Το Άβαταρ του/της yguyyjtj
καποιος με γνωσεις των συνθηκων εκει? :(
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

real estate 20 Σεπ 2012 09:19 #8

  • Halaris
  • Το Άβαταρ του/της Halaris
File gianni onomazomai konstantinos Halaris eimai ktimatomesitis ston canada kai o logos pou sou stelnw afto to minima einai gia na se voithisw sto erotima sou to e-mail mou einai Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . O logos pou sou grafw me latinikous tipous einai giati edw oi ipologistes den exoun tin dinatotika gia tin elliniki grafi gia an tixon thelisei sou epikinonias mazi mou to e-mail to anefera proigoumenos.
euxaristw
Konstantinos Halaris
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα