Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι θα φάμε σήμερα;

Μακαρονάδα με άσπρη σάλτσα μανιταριών 02 Μαϊ 2021 12:51 #163

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 13074
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1246
  • Κάρμα: -29 (-1)
Υλικά
1/2-1 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
600 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
αλάτι
πιπέρι
άνηθος

Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο να κάψει λίγο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε κι αυτές. Έπειτα όταν μαραθούν προσθέτουμε και τα μανιτάρια μας.
Έπειτα θα προσθέσουμε το αλεύρι, σκορπίζοντας το πάνω στα μανιτάρια και ανακατεύοντας προσεκτικά για 1-2 λεπτά, ώστε να μην "πιάσει" πολύ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τώρα το κρασί ανακατεύοντας και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε νεράκι (καλύτερα ζεστό), το οποίο θα καλύπτει τα μανιτάρια-και λίγο παραπάνω αν θέλουμε να βγει παραπάνω η σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή 1κγ γευστικό λαχανικών ή και λίγο τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν δέσει είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Παρατήρηση: σερβίρεται με μακαρόνια αλλά και με σνίτσελ.

ellinonmageiremata2.blogspot.com/2020/04/blog-post_37.html
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Τελευταία διόρθωση: 02 Μαϊ 2021 12:57 από Καράντη Μαρία (cross).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος 02 Μαϊ 2021 13:10 #164

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 13074
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1246
  • Κάρμα: -29 (-1)
Υλικά
μανιτάρια
κρεμμύδι
σκόρδο
βούτυρο
λίγο κρασί
κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Τέλος βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

ellinonmageiremata2.blogspot.com/2019/12/blog-post_14.html
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος 03 Μαϊ 2021 19:29 #165

  • batista
  • Το Άβαταρ του/της batista
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7139
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2173
  • Κάρμα: -22 (4)
Μας φλόμωσες στο μανιτάρι, αλλά τουλάχιστον δίνε συνταγές που δεν αναιρούν σε μεγάλο βαθμό τις όποιες αντικαρκινικές ιδιότητές τους.

"Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Food Sciences and Nutrition, αναφέρει ότι το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων και το ψήσιμο στον φούρνο (γκριλ) όχι μόνο δεν καταστρέφουν τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες των μανιταριών αλλά μάλιστα τις ενισχύουν. Από την άλλη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το τηγάνισμα και το βράσιμο είναι δύο μέθοδοι μαγειρέματος που οδηγούν σε σημαντική απώλεια θρεπτικής αξίας."

www.onmed.gr/diatrofi/story/355606/pos-n...hreptika-kai-ygieina
Μέτρον άριστον
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), γιώργης (yorgi)

Τι θα φάμε σήμερα;.......Τοfu..........α.​ν.ε.π.α.ν.ά.λ.η.π.τ.ο 11 Ιουν 2021 23:32 #166

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Τέλεια Συνταγή δεν λέω αλλά εγω τουλάχιστον την κανω παραλλαγή ειτε με μακαρονάδα ειτε στα noodles με σάλτσα ντομάτας ....
Vietnamese μαγειρας μου την ειπε.
1.Ανοίγω το κουτί και το στραγγίζω 10 λεπτο και μετα αλλα 10 λεπτα σε χαρτοπετσέτα απο ολες τις πλευρές να φυγει η υγρασία.
2.Το κοβω σε κυβους.
3.Τα ρίχνω στην φριτέζα (για πατάτες) να παρουν χρωμα καφε να μην διαλυθούν γιατι ειναι μαλακά (φριτέζα με το δίχτυ) και μολις παρουν χρωμα τα αφηνω στο διχτυ να στραγγίξουν.
4.Μετα τα βαζω σε πιατο μεγάλο με χαρτοπετσέτα να "ρουφήξουν" οτι λάδι απομεινε.
5.Ζεσταίνω το wok σησαμέλαιο η και μια δυο κουταλιές ταχίνι το ιδιο ειναι και ριχνω σκορδο λιωμένο με λιωμένο κρεμύδι και "ρίχνω" τα tofu να "σκουρήνουν" το ανοικτο καφε χρωμα απο την φριτεζα που ειχαν και ριχνω ζουμι απο ρηγανι και σκόρδο στα βιολογικά το πουλάνε εγω βαζω το Condito + ενισχύω το σκορδο με σαλτσα μαυρου σκόρδου απο την China Town.
6.Κλείνω το ματι να "ρουφήξει" το ζουμι με τα λαδια και τις σάλτσες ενω ολη την ωρα τα αναποδογυρίζω να τσιγαριστούν απο ολες τις πλευρές.(μέτρια πάντα φωτιά)
7.Μολις ειναι ετοιμο εχει "ρουφήξει" το ζουμί ρίχνω σιροπι σφένδαμου βιολογικό και ψιλοκομμένο φρεσκο κρεμύδι με σογια oil.
Τα σερβίρω ειτε πλάι στο Thai noodle με γαρίδες ,fish oil,και λάδι σόγιας ,PhadThai etc.
Aκόμα καλύτερα τα βαζω σε μεγάλο πιατο καραμελωμένα οπως ειναι και στον κάθε κύβο βαζω μια ροδέλα φρεσκω κρεμμύδι με οδοντογλυφίδα ...... "απογείωση" στο φαγητο.
Απλά τελειο .........

Aλλες φορές το κανω μετα την φριτέζα τσιγάρισμα και προσθέτω κουρκουμα με καυτερό καρυ και σογια με γαρίδες πάντα με λιωμένο σκόρδο ετοιμο η .....χειροκίνητα σε μικρο γουδί και φρέσκο κρεμμύδι....
Μετα το τσιγάρισμα αμα βαλετε χυμολεμονιού και μάυρο πιπέρι εγω βαζω καυτερό Vietnamese + το "τσιμπάω" με καυτερό Habaneros πιπέρι και σαλτσα,βαλσάμικο στο tofu ειναι αλλος "δυναμίτης".
Επιστήμη ειναι το tofu και εχει ολα μα ολα τα θρεπτικά συστατικά.

How To Make Mapo Tofu - Marion's Kitchen

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 11 Ιουν 2021 23:33 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιώργης (yorgi)

Τι θα φάμε σήμερα;.......Τοfu..........α.​ν.ε.π.α.ν.ά.λ.η.π.τ.ο 13 Ιουν 2021 08:21 #167

  • γιώργης (yorgi)
  • Το Άβαταρ του/της γιώργης (yorgi)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1470
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 643
PRS33 (PARIS33) έγραψε:
εγω βαζω καυτερό Vietnamese + το "τσιμπάω" με καυτερό Habaneros πιπέρι και σαλτσα,βαλσάμικο στο tofu ειναι αλλος "δυναμίτης".
Επιστήμη ειναι το tofu και εχει ολα μα ολα τα θρεπτικά συστατικά.

Να & κάπου που θα τα βρούμε.
& γω είμαι του 'extra spicy'.
Habaneros, Carolina Reaper & δε συμμαζεύεται.

Όσο για το τόφου, μου αρέσει & μένα πολύ.
Γίνεται από σόγια & για τους vegans είναι το 'τυρί' τους.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Τι θα φάμε σήμερα;.......Τοfu..........α.​ν.ε.π.α.ν.ά.λ.η.π.τ.ο 13 Ιουν 2021 23:46 #168

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Spicy braised tofu (Dubu-jorim: 두부조림) (με σάλτσα ντομάτας και τσιγαρισμένο ρυζι η noodle θα τα κανω αυτην την εβδομάδα)



Thai Basil Tofu Stir Fry (Pad Krapow) | Easy Vegan Recipe



Tα φρούτα τα πλένουμε οταν τα ........αγοράζουμε ..........εγω τα αφηνω 1 ωρα στο νερο και ξυδι και μετα καλο ξέπλυμα με νερό.
Εχει γινει "θεμα" εξωτερικό γιατι τα αλοιφουν με κερί κυριως μηλα ,καροτα , ντομάτες ,μπροκολο κλπ να γυαλίζουν "φρεσκάδα" και μάλιστα αναλογα το χρωμα που εχει το φρούτο βαζουν και χρωμα στο κερί.
Εχουν κανει τα στομάχια τους "μπετονιέρα" και μαλιστα υπαρχει διαμάχη γιατι οι ταμπελες λένε "φυσικό κερί" κλπ
Πηγη:
www.lebensmittelklarheit.de/forum/ungewo...ch-glaenzende-aepfel

Carnauba κερι να καλύπτει οτι ειναι και χοντροφλουδα μπαγιάτικα τα μήλα κλπ απλά να θυμωμαστε οταν αγοραζουμε φρούτα να τα πλένουμε κατευθείαν σε λεκάνι με νερό και μπολικο ξυδι για μια ωρα να φυγουν τα δηλητήρια που τα ραντιζουν και το makijiaz ...
Eγω αγοράζω μηλα απο Αγιά Βολου που ειναι θεοσκληρα στον τοιχο αμα το πετάξεις ανοιγει σχεδόν τρυπα και σχεδόν πάντα τρωω δυο μετρια μηλα μετα το φαγητό ενω σε συνδυασμο με πρασινο τσαι ειναι τελειο και εχουν θεραπευτικές ιδιότητες

Ενα μηλο την ημέρα τον γιατρο τον κανει....περα και δυο μηλα την ημέρα τον κανουν...........παραπέρα...!
Πηγή:
www.stern.de/genuss/essen/aepfel--das-ve...uechten-8469762.html
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 13 Ιουν 2021 23:54 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιώργης (yorgi)

Τι θα φάμε σήμερα; 14 Ιουν 2021 03:56 #169

  • γιώργης (yorgi)
  • Το Άβαταρ του/της γιώργης (yorgi)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1470
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 643
Προσωπικά πλένω σχολαστικά φρούτα/λαχανικά με πράσινο σαπουνάκι & τα τρώω όλα (σχεδόν) με το φλούδι τους.
Βέβαια αν έχει κάποιος τη δυνατότητα να καταναλώνει γνήσια βιολογικά, ακόμη καλύτερα.
& το ιδανικό, φυσικά, αν έχει δική του παραγωγή.
Σε φάρμα, σε κτήμα, σε κήπο ή ακόμη & σε γλάστρες στη βεράντα ή το μπαλκόνι.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross), batista

Τι θα φάμε σήμερα; 27 Ιουν 2021 14:29 #170

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Tα noodles τα βαζω στο νερο για 2-3 ωρες οπως και αποφευγω ζαχαρη κλπ και τα κρεμμύδια ,σκόρδο τα ψιλοκόβω και μετα στην πρεσσα η στον τριφτη.
Αυτην την εβδομαδα βρηκα τελεια γλυκοξυνη Thai σαλτσα στο My market super market €2 τελεια και παντα λιγο Habaneros πιπερι απο πανω........

The Spicy Thai Noodles You'll Love More Than Pad Thai - Pad Mee Korat - Marion's Kitchen

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 27 Ιουν 2021 14:30 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Τι θα φάμε σήμερα; 03 Αυγ 2021 21:22 #171

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Αυριο η μεθαύριο θα την κανω ωραία και νοστιμη συνταγή.
Προβρασμένο ρύζι με τσιγαρισμένο με κρεμμύδια + σκόρδο tofu κομματακια ενω προσθέτει και φρεσκο κρεμμύδι με σπαραγγια και αυγό και τις σώς βαζει και αλάτι ,ζαχαρι (δεν βαζω τιποτα δεν μου αρεσουν).
Η μαγείρισσα τα ψιλοκόβει τα σκορδα αλλά εγω τα περνάω σε μαρμαρινο γουδί να λιώσουν και τα ριχνω για τσιγάρισμα.
Σήμερα εφαγα noodles με γαριδες τσιγαρισμένες και σπαράγγια κομματακια και μια "πύραυλο" καυτερή γλυκόξινη σαλτσα και fish oil.

Plant-based Egg Fried Rice Recipe | Vegan Recipes for Beginners & How to Cook Scrambled Tofu

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα