Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Τι θα φάμε σήμερα;

Τι θα φάμε σήμερα; 11 Σεπ 2022 21:45 #199

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Τέλεια η παραπάνω συνταγή χθές την εκανα και τα αφησα στο ψυγείο με ναυλον απο πάνω στο μπώλ να "πάρουν" αρώματα απο τα υλικά.
Σήμερα τα δοκίμασα το μόνο κόλπο ειναι χαμηλή φωτια στο τηγάνι να μην φτιάξουν κρούστα και ξεροψήνονται για να ψηθούν και εσωτερικά να "ρουφήξουν" αρώματα.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Τι θα φάμε σήμερα; 15 Σεπ 2022 21:59 #200

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Για να μην διαλύονται οι κολοκυθοκεφτέδες προτού μπούν στο τηγάνι ειναι τοπολλύ καλό στίψιμο σε πετσέτα οπως ειναι τριμμένοι την στρέφουμε και την κανουμε σαν κόμπο και την σφίγγουμε να φύγουν τα ζουμιά.
Μετα οπως ειναι τριμμένα τα κολοκύθια τα βαζουμε σε τρυπητό με πετσέτα απο πάνω και μεσα στο ψυγείο με πιάτο απο κάτω να χασουν ολα τα επιπλέον ζουμιά.
Το αλλο μυστικό ειναι προσθέστε αλλο ενα αυγό ωμό ομελέτα και βάλτε αλεύρι να "ρουφήξει" την υπερβάλουσα υγρασία.
Αν δεν τα κάνετε θα διαλυθούν εμένα τυχαία μου το ειπαν προτού τα βάλω στο τηγάνι και βγήκαν αψογοι και πάντα χαμηλή θερμοκρασία 1-2 κομμάτια καθε φορά στο τηγάνι γιατί πέφτει η θερμοκρασία οταν τους βάζουμε.
Αμα εχετε δυνατά το μάτι της κουζίνας φτιάχνουν κρούστα και ξεροψήνονται οπότε στο μέσον το μάτι της κουζίνας και οχι "γυρίσματα" γιατί θα αρχίσουν να διασπώνται.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Συνταγή σολωμου απο Καναδά 29 Δεκ 2022 14:26 #201

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Επικάλυψη:

1 φλιτζάνι (250 mL) ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρος, πλατύφυλλος μαϊντανός, άνηθος και μέντα), συν επιπλέον κλωνάρια

:) :) :) 1/3 φλιτζάνι (75 mL) σπόροι ροδιού :) :) :)

1/4 φλιτζάνι (60 mL) ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και/ή καβουρδισμένα αμύγδαλα

3 πορτοκάλια, σε φλούδες ή κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αποξηραμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)

2 1/2 λίβρες (1,25 κιλά) φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, ιππόγλωσσα ή μπακαλιάρο, κατά προτίμηση χοντρό κομμένο στο κέντρο ή μεμονωμένα φιλέτα

3 κουταλιές της σούπας (45 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) kosher ή χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τριμμένη φλούδα λεμονιού ή λάιμ
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ειδικές συνταγές για νεφροπαθείς 22 Ιαν 2023 23:29 #202

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιβεβλημένη εντομοφαγία! 23 Ιαν 2023 19:59 #203

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Το Άβαταρ του/της Καράντη Μαρία (cross)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Δημοσιεύσεις: 12976
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1238
  • Κάρμα: -30 (-1)
Αυτά είναι τα έντομα που ήδη έχουν πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να χρησιμοποιούνται, σε επεξεργασμένα υλικά όπως πατάτες, πίτσες, ξηρούς καρπούς, σνακ, αλεύρι, σούπες, κ.λ.π. Καλές αγορές και καλή όρεξη, άνθρωποι!

1_2023-01-23.jpg
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Τελευταία διόρθωση: 23 Ιαν 2023 20:01 από Καράντη Μαρία (cross).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Ιαν 2023 23:55 #204

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
H τηγανητή ακρίδα, για παράδειγμα, δεν είναι πλέον σπάνια στην Ευρώπη.
Το σπιτικό κρίκετ σε σκόνη Acheta domesticus μπορεί τώρα να αναμιχθεί σε πολλά τρόφιμα.
Η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε τους οικιακούς γρύλους σε μορφή σκόνης ως νέα τροφή.
Αυτό προκύπτει από την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 3 Ιανουαρίου.

Πηγή:
eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/P...X:32017R2470&from=EN
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Ιαν 2023 23:56 #205

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Η Bιετναμέζικη εταιρεία Cricket One Co. Ltd. ζήτησε την έγκριση της πούδρας κρίκετ. τον Ιούλιο του 2019.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εξέτασε τη σκόνη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλής για χρήση υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης στις προτεινόμενες ποσότητες.
Cricketone Asia" στην πόλη Χο Τσι Μινχ έχει 30 υπαλλήλους και τώρα προμηθεύει ολόκληρη την ΕΕ με νόστιμα προϊόντα.
Στην αρχική τους σελίδα μπορείτε επίσης να βρείτε μέρη του όμορφου και πολύχρωμου κύκλου Ατζέντα 2030.
Είναι υπέροχο που βοηθάτε στη μείωση της πείνας στον κόσμο . .. αλλά πολλοί περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν ούτως ή άλλως επειδή τρώνε πολύ …(xa-xa-xa)

Πηγή:
www.cricketone.asia/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Ιαν 2023 23:58 #206

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Αν θέλετε να φάτε έντομα, θα μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχουν θέση στα γενικά τρόφιμα ... αλλά ξέρετε την ατζέντα!
Έτσι, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2023/5 της ΕΕ, το συστατικό πρέπει να αναφέρεται ως "Μερικώς απολιπανθείσα σκόνη από την Acheta Domesticus" στα τρόφιμα ... αλλά παρόλα αυτά ... ωραία πράγματα όπως:
- κυάνιο
- κάδμιο
- Η μούχλα δεν μπορεί να αποκλειστεί
- Σαλμονέλα
- Λιστέρια

Πηγή:
eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/P...X:32023R0005&from=EN

Πηγή:
Edible insects are not without risk for allergy sufferers
https://www.ecarf.org/essbare-insekten-fuer-allergikerinnen-nicht-ungefaehrlich/#:~:text=Eine%20aktuelle%20Studie%20aus%20Thailand,ausl%C3%B6sen%20(Chomchai%2C%202020)
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Πως να κανετε σπυρωτό το ρύζι να μην "κολλάει" 05 Φεβ 2023 20:21 #207

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Υπάρχουν δύο τρόποι να γινει το ρύζι σπυρωτό και πάντα μετα απο π.ο.λ.λ.ή καλό πλύσιμο (4-5 χέρια νερό.....και το αφήνουμε ενα 20 λεπτο.....να φύγει το δηλητήριο αρσενικό)

Πηγή:
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969720368728

Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε να φύγει το νερό και ακολουθούμε μια απο τις δύο διαδικασίες για να γίνει σπυρωτό το ρύζι
1.Οπως ειναι απλά του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2.Ο δεύτερος τρόπος αφορά και την παρασκευή του για να το τρώμε.
α.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 150 gr -200 gr βούτυρο και ανοίγουμε την εστία της κουζίνας και μόλις λιώσει ρίχνουμε το ρύζι μας ανακατευοντας με ενα κουτάλι.

Μετα για την παρασκευή του (πολλή κόσμος μπερδεύετε και το κάνει "λάσπη") π.ρ.ο.σ.ο.χ.ή η ποσότητα του νερού που θα ρίξουμε στην κατσαρόλα που εχουμε το ρύζι εξαρτάται απο την ποσότητα του και εξηγώ :
Παράδειγμα για μια ποσότητα ρυζιού ιση με ενα ποτήρι (νερού) η ποσοτητα του νερού που θα βάλουμε στην κατσαρόλα θα ειναι ι.σ.η. με την ποσότητα ενα ποτήρι ρύζι που βαλαμε. Αν βάλουμε παραπάνω ποσοτητα ρυζιού π.χ δυό ποτήρια ρύζι τότε θα προσθέσουμε δύο ποτήρια νερό κ.ο.κ.
Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει το νερο να βγάζει μπουμπουλίθρες χαμηλώνουμε την εστία μας στην χαμηλότερη σκάλα και το αφήνουμε να βρασει για α.κ.ρ.ι.β.ώ.ς ενα εικοσάλεπτο και κλείνουμε το ματι μας.
Thats it!
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 05 Φεβ 2023 20:52 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα