Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Περίεργη ενημέρωση από Λουξεμβούργο για τα Α/Κ της Πειραιώς

Περίεργη ενημέρωση από Λουξεμβούργο για τα Α/Κ της Πειραιώς 24 Apr 2018 18:51 #1

  • starcore
  • starcore's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα έλαβα δύο φακέλους στο ταχυδρομείο από την European Fund Administration S.A. (EFA) σχετικά με τα Α/Κ με ISIN LU0078310132 (τα γνωστά "Λουξεμβούργου") που είχα αγοράσει από την Πειραιώς πριν από αρκετά χρόνια.

Ανοίγω τον πρώτο φάκελο, βλέπω ένα τυπικό ενημερωτικό γράμμα με γενικό περιεχόμενο "σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις νέες Ευρωπαϊκές CRS οδηγίες, θα αναφέρουμε τα στοιχεία σας στις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου και αυτές θα τα αναφέρουν με την σειρά τους στις αντίστοιχες αρχές της χώρας στην οποία είστε φορολογικά υπόχρεος".

Στο ίδιο κείμενο περιέχονται και τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι ν'αναφέρουν, συγκεκριμένα ο αριθμός μετοχών που κατείχα την 31/12/2017, το valuation σε EUR καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία για μια ρευστοποίηση που έκανα μέσα στο 2017. Με άλλα λόγια η συνολική αξία για το 2017.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Ανοίγω και τον δεύτερο φάκελο και τι να δω; Aκριβώς το ίδιο γράμμα, πάλι αναφερόμενο σ'εμένα, για τον ίδιο λογαριασμό, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εμφανίζοντάς με κάτοχο μετοχών που δεν είναι πια δικές μου και για αρκετά μεγάλο ποσό!

Μετά από μια αναλυτικότερη εξέταση, βλέπω πως αναφέρομαι ως 'Joint account holder' για το συγκεκριμένο ποσό μαζί με το άτομο που μάλλον διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιό μου στην PiraeusInvest. Η μόνη διαφορά είναι πως στο πρώτο γράμμα αναφερόμουν ως 'Main account holder', χωρίς αναφορά σε άλλο άτομο.

Κρίνοντας από τον αριθμό των μετοχών που αναγράφονται στο δεύτερο γράμμα, πιθανολογώ πως πρόκειται για αυτές που έχω ρευστοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια. Με άλλα λόγια, αν αυτό αληθεύει, αυτές οι μετοχές εμφανίζονται ακόμη ως περιουσιακά μου στοιχεία (μέσω του joint account με τον διαχειριστή που υποτίθεται πως τις πούλησε) παρόλο που έχουν ρευστοποιηθεί κι εγώ φυσικά δεν έχω καμία πρόσβαση σ'αυτές. Τι θα μπορούσα να κάνω ως joint account holder άραγε, να τις ξαναρευστοποιήσω;

Προφανώς αυτό είναι τραγικό λάθος (στην καλύτερη περίπτωση, δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για την χειρότερη). Επικοινώνησα με το γραφείο εξυπηρέτησης της Πειραιώς και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα. Η Πειραιώς Επενδυτική ΑΕΔΑΚ έχει κλείσει για σήμερα και δεν κατάφερα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά. Αύριο θα επισκευθώ το κοντινό μου τραπεζικό κάταστημα μπας και βγάλω άκρη.

Ο λόγος που γράφω αυτό το μήνυμα είναι για να ρωτήσω αν κάποιος έχει λάβει αντίστοιχη ενημέρωση με αντίστοιχο λάθος ή όχι.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.045 seconds