Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Διακράτηση ομολόγων Ο.Ε.Δ. ή ΟΧΙ ?

Διακράτηση ομολόγων Ο.Ε.Δ. ή ΟΧΙ ? 03 May 2013 09:10 #1

George wrote:
Αναφέρομαι στα νέα ΟΕΔ που απέμειναν μετά το κούρεμα μιας και δεν υπάρχουν νέες εκδόσεις .

Στην απάντηση του ερωτήματος και σε ότι με αφορά δεν λαμβάνω υπόψη προσωπικούς παράγοντες δηλαδή εάν το (εναπομένον) κεφάλαιο ή μέρος του είναι απαραίτητο στον κάτοχο- επενδυτή έστω και μακροπρόθεσμα.
(το αναφέρω αυτό για να μην αναλωθούμε στα ποστ στις ιδιαιτερότητες του κατόχου ΟΕΔ).
Η ερώτηση είναι καθαρά επενδυτική και προφανώς θα πρέπει να υπάρξει η παραδοχή ότι τα ΟΕΔ αυτά θα πληρωθούν στο σύνολό τους. Και αυτό γιατί σεβαστή μεν η εκτίμηση του καθενός, αλλά θεωρώ ότι η όποια πιθανότητα πληρωμής τους ήδη αντανακλάτε στην αποτίμηση τους. H απομείωση τους προφανός επιμερίζετε α) στην επισφάλεια αποπληρωμής του και β) στην αποδοτικότητα τους. Αν κάποιος έχει άποψη με νούμερα για τον επιμερισμό αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ως παράγοντας για το βασικό ερώτημα:

1. Θα μπορούσε κανείς να ανακτήσει το ονομαστικό ή μεγαλήτερο κεφάλαιο των ΟΕΔ ως την λήξη τους, ρευστοποιώντας το σήμερα στην τρέχουσα αξία του και επανεπενδύοντας με ποιό ασφαλή ή αποδοτικό τρόπο και πώς?


Υ.Γ. Με αφορμή την πρόταση της Eurobank για τους ομολογιούχους της, να τους διαθέσει το 100% της αξίας των ομολόγων τους (αξίας 50%) σήμερα, με τον όρο της συμμετοχής τους με αυτό το κεφάλαιο στην ΑΜΚ.
Γιατί δεν θα μπορούσε να ισχύσει η ίδια πρόταση για τους κατόχους ΟΕΔ με ανάλογη ανταλλαγή ? Θα συνέφερε άραγε κάτι τέτοιο τους κατόχους ΟΕΔ ?

Ευχαριστώ.

Φιλε μου οταν τα νεα ομολογα του Ελληνικου Δημοσιου ειχαν 12 ευρω, ηταν τον Ιουνιο του 2012, τοτε εαν καποιος ειχε αγορασει ομολογα θα ειχε βγαλει τα σπαμενα του κουρεματος. Αλλα ποιος επαιρνε το ρισκο? Ηξερε κανεις οτι θα γινοτανε επαναγορα και θα ανεβαινε η αξια τους?

Τωρα και για τις ΑΜΚ των τραπεζων παλι υπαρχει βεβαιως ρισκο, αλλα γιατι δεν το κανουνε οι αλλες τραπεζες. Μονο η Eurobank το εκανε οταν ηταν απελπισμενη. Τζαμπα λεφτα δεν δινουνε.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.090 seconds