Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, χρυσές λίρες, ακίνητα
  • Page:
  • 1

TOPIC: Κάποιος να μας διαφωτίσει για την ASC Energy - http://ascenergy.gr/

Κάποιος να μας διαφωτίσει για την ASC Energy - http://ascenergy.gr/ 27 Sep 2017 05:44 #1

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
mankas wrote:
εγγυημένο κεφάλαιο

min. 50.000€

8% ετήσια απόδοση

ασφαλισμένο το κεφαλαίο

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις?
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mankas, γιώργης (yorgi)

Κάποιος να μας διαφωτίσει για την ASC Energy - http://ascenergy.gr/ 30 Sep 2017 14:09 #2

  • Thanasis (atsi)
  • Thanasis (atsi)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 390
  • Thank you received: 164
  • Karma: 12
Συγνώμη αλλά να πάρουμε που και να πάμε που;

Εγραψες οτι άκουσες. Απο ποιον; Απο τον περιπτερά, ενα φίλο, τον χρηματιστή σου; Το ακουσες στο Ραδιοφωνο; Το είδες γραμμένο κάπου;

Τι σου είπανε; Ποιος εγγυατε την ασφάλεια του κεφαλαίου σου;

Και εν πάση περίπτωση τι έχεις μάθει για αυτό που άκουσες;
Και αν σου πω ναι ετσι είναι στείλε μου τα 50000, θα μου τα στείλεις;
Lagom
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mankas, γιώργης (yorgi)

Κάποιος να μας διαφωτίσει για την ASC Energy - http://ascenergy.gr/ 08 Oct 2017 23:09 #3

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
mankas wrote:
πρωσοπικα δεν εχω εμπειρία και γνώση πάνω σε τέτοια χρηματιστηριακά προϊόντα και λόγο οτι ακούστηκε προκλητικά ενδιαφέρον , ρωτάω και στο εδω forum, μηπως κάποιος "γνώστης" να μας διαφωτίσει.

Να κάνω εγώ μια προσπάθεια (εκτός του Τοτού, παραπάνω, που φαίνεται ότι δεν σε έπεισε):

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2008
www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=187535

Και επειδή είναι πολύ μεγάλο (και θα σε μπερδέψει), βάζω εδώ μερικά αποσπάσματα:

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Αγγελος Μπασινάς, ο Τάκης Φύσσας, ο Χρήστος Κωστής, ο Χάρης Κοπιτσής και πολλοί άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχασαν εκατομμύρια ευρώ
Γνωστοί αθλητές στα δίχτυα απατεώνων
Πώς τα χρήματα που κέρδισαν από τις μεταγραφές τους ο Νίκος Οικονόμου και ο Βασίλης Σούλης έπεσαν στη μαύρη τρύπα μιας εταιρείας «επενδύσεων»

Δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που έπεσαν θύματα επιτηδείων. Το ζεστό χρήμα που κυκλοφορεί στα γήπεδα των ομαδικών αθλημάτων με τις χρυσές μεταγραφές, εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας με όσα αυτή συνεπάγεται, προσελκύει και τα κυκλώματα.
Εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες με καλοπληρωμένες μεταγραφές και υψηλές αμοιβές είναι ψηλά στο «πελατολόγιο» των επιτηδείων. Λογής λογής οικονομικοί «σύμβουλοι» βλέπουν στα πρόσωπά τους τα ιδανικά θύματα. Απατεώνες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι στους γνωστούς ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες το άφθονο χρήμα συνδυάζεται με αφέλεια, απειρία και στην πλειονότητα αυτών με παντελή έλλειψη γνώσεων για οικονομικά θέματα.

Δε χρειάζεται να είσαι ποδοσφαιριστής για να στην πέσουν. Άμα μάθουν ότι έχεις μπαγιόκο "προς διάθεσιν" ή "προς αναζήτησιν καλυτέρας απόδοσης", θα προσεγγιστείς κατάλληλα.

Εμπιστεύονται συγχωριανούς και φιλάθλους
Οπως σημειώνει ο δικηγόρος κ. Αλέξης Στεφανάκης, ο οποίος έχει χειριστεί υποθέσεις εξαπατημένων αθλητών, «οι αθλητές δίνουν συνήθως τεράστια ποσά, είτε σε γνωστούς τους τραπεζικούς, οι οποίοι τους προσφέρουν προθεσμιακές καταθέσεις μεγάλης απόδοσης, είτε σε κάποιους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι τους υπόσχονται διαφόρων τύπων εγγυημένες αποδόσεις. Αλλά επειδή πολλές φορές έχουν πλήρη άγνοια περί τα οικονομικά, γίνονται ευάλωτοι απέναντι σε κάθε είδους απατεώνες. Και βέβαια πολύ συχνά παρασύρουν ο ένας τον άλλον».

Ο κ. Φάνης Κλωνόπουλος, μάνατζερ πολλών γνωστών ποδοσφαιριστών, επισημαίνει επιπλέον ότι «σε ποσοστό 90% οι ποδοσφαιριστές δεν προχωρούν σε επενδύσεις των χρημάτων τους με βάση συμβουλές φερέγγυων προσώπων. Συνήθως ακολουθούν τις συμβουλές διαφόρων... ειδικών αγνώστου προελεύσεως, οι οποίοι τους προσεγγίζουν μέσω παλιών φίλων, συγχωριανών, φιλάθλων και άλλων γνωστών τους. Τους εμπιστεύονται με κλειστά μάτια και φυσικά πολύ συχνά το πληρώνουν».
Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Κλωνόπουλος, εξαιτίας αυτής της κατάστασης είχε επιχειρήσει παλαιότερα να δημιουργήσει μία εταιρεία που δεν θα προσέφερε υπηρεσίες στους αθλητές μόνο σε θέματα μεταγραφών κ.λπ., αλλά θα τους κάλυπτε και σε θέματα επενδύσεων ή διασφάλισης των χρημάτων τους. «Αυτό το εγχείρημα όμως δεν προχώρησε λόγω των αντιλήψεων των αθλητών»

Μια άλλη περίπτωση, όπου γνωστοί αθλητές έχασαν τεράστια ποσά, είναι αυτή της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Confine Hellas Asset Management ΑΕ με έδρα στην οδό Σινώπης. Υπολογίζεται ότι τα θύματα της δραστηριότητας αυτής της εταιρείας είναι περίπου 100 και το σύνολο των ποσών που «εξαφανίστηκαν» ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ

Το έναυσμα της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης τοποθετείται στο 2004. Οπως ανέφερε ο κ. Σούλης σε δικαστικό έγγραφο το οποίο συνέταξε στις 15 Μαρτίου 2004 «το 2000 εκπρόσωποι της εταιρείας με τους οποίους είχα προηγούμενη γνωριμία μού πρότειναν να επενδύσω τα χρήματά μου σε χρηματοοικονομικά προϊόντα της. Μου μίλησαν για μια πολύ μεγάλη και εύρωστη εταιρεία μέσα από τα προϊόντα της οποίας αναδύονταν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες. Μάλιστα συνέταξαν ερωτηματολόγιο από το οποίο θα προέκυπτε το "επενδυτικό προφίλ" μου. Επειδή το προφίλ μου ήταν συντηρητικό μού πρότειναν αρχικά την τοποθέτηση των χρημάτων μου σε αμοιβαία κεφάλαια. Μετά την πάροδο διετίας και ενώ είχα υποστεί τεράστια ζημιά εκείνοι επανήλθαν με περισσή θρασύτητα και μου πρότειναν ως μεγάλη ευκαιρία να γίνω μέτοχος της εν λόγω εταιρείας. Μάλιστα προκειμένου να με πείσουν μου παρέστησαν ψευδώς ότι η εταιρεία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου».

Με τον ίδιο τρόπο παρασύρθηκε σε «επενδύσεις» στη ίδια εταιρεία και ο κ. Οικονόμου με αποτέλεσμα οι δύο γνωστοί αθλητές να χάσουν - όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα - εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αγορές μετοχών και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων ευτελούς αξίας. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Σούλης, «οι εκπρόσωποι της εταιρείας κατήρτισαν πλαστά έγγραφα και πλαστογράφησαν την υπογραφή μου προκειμένου να παραπλανήσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Επιπλέον τουλάχιστον τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι κκ. Ντανιέλ Μπατίστα, Χ. Κοπιτσής και Χ. Κωστής, φέρεται να έχασαν μεγάλα ποσά, πιστεύοντας τις υποσχέσεις διευθυντικού στελέχους μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας, ο οποίος προωθούσε παράλληλα διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα με μεγάλη... υποτίθεται απόδοση. Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Κοπιτσής: «Η απάτη εις βάρος μας εκτυλίχθηκε την περίοδο 2000-2001. Στον άνθρωπο αυτό είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί είχε αναλάβει τις υποθέσεις πολλών ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει συχνά, μας πρότεινε να επενδύσουμε σε αμοιβαία κεφάλαια και άλλα προϊόντα με μεγάλα κέρδη. Ετσι χάθηκαν οι οικονομίες μιας ζωής. Η υπόθεση εξελίσσεται δικαστικά. Εχουμε στραφεί εναντίον των οργανωτών της απάτης, οι οποίοι είναι φυλακή. Είναι αμφίβολο όμως αν θα πάρουμε πίσω έστω και ένα μικρό ποσό».

Τι άλλο να σου πω?
Θέλεις να βρεθείς ανακατεμένος σε μια επανάληψη της ιστορίας του 2004-8?
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mankas, γιώργης (yorgi)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.053 seconds