Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Τι θα φάμε σήμερα;

Συνταγή για γλυκό ραβανί από έμπειρη ηλικιωμένη μαγείρισσα 21 Sep 2020 10:38 #145

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Ραβανί!

Υλικά:
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη.
6 αυγά.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (baking powder).
1 βανίλια.
5 κουταλιές της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη.
4 κούπες νερό.
1 λεμόνι σε χυμό.
Βράζουμε για 6 λεπτά και το περιχύνουμε καυτό το σιρόπι στο κρύο ραβανί.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών + ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ανακατεύουμε αλεύρι+σιμιγδάλι+μπέικιν πάουντερ+βανίλια και μετά τα ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους με τη ζάχαρη. Δουλεύουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών που τα έχουμε κάνει μαρέγκα. Δουλεύουμε πιο απαλά το μείγμα, για να ανακατευτούν καλά. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 με 50 λεπτά της ώρας. Πριν σιροπιάσουμε το κρύο ραβανί, το χαράζουμε στα κομμάτια που θέλουμε.

Καλή επιτυχία.
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 21 Sep 2020 10:59 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Φουρνιστό ψωμί 27 Feb 2021 20:56 #146

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Ενδιαφέρουσα συνταγή Τουρκάλας νοικοκυράς για απολαυστικό σπιτικό φουρνιστό ψωμί:

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 27 Feb 2021 20:58 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Φουρνιστό ψωμί 28 Feb 2021 14:14 #147

  • maria (mb361)
  • maria (mb361)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 5234
  • Thank you received: 1687
  • Karma: 35 (-37)
Καράντη Μαρία (cross) wrote:
Ενδιαφέρουσα συνταγή Τουρκάλας νοικοκυράς για απολαυστικό σπιτικό φουρνιστό ψωμί:


Ενδιαφερουσα τακτικη ''Ελληνιδας'' νοικοκυρας....www.queen.gr/free-tags/tag/475/manikioyr

''Οτι κουτσο και οτι στραβο'' ερχεται απο τας Ευρωπας, υιοθετειστε το !
...when the going gets tough, the tough gets going !!!

When the situation gets critical, those who aren't weak-willed, work harder and never give up.
Last Edit: 28 Feb 2021 14:18 by maria (mb361).
The administrator has disabled public write access.

Ψωμί με γιαούρτι και σόδα 15 Mar 2021 13:24 #148

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Υλικά
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ κρύο νερό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με το νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ρευστό μείγμα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, την σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί πηχτή ζύμη.
Αλευρώνουμε με το αλεύρι ολικής μια καθαρή επιφάνεια και μεταφέρουμε το ζυμάρι μας εκεί, αλευρώνοντάς το ελαφρώς και αυτό.
Ζυμώνουμε την ζύμη για 2-3 λεπτά και σχηματίζουμε 2 μπάλες ζυμαριού (αφού χωρίσουμε την ζύμη στα δύο), προσθέτοντας εάν χρειάζεται λίγο περισσότερο αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλά στα χέρια μας.
Πιέζουμε ελαφρώς τα ζυμάρια να γίνουν σαν παχουλοί δίσκοι και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C° στον αέρα για 20 λεπτά. Έπειτα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200C° στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Όσο ψωμί περισσέψει, το φυλάμε καλά καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες.

ellinonmageiremata2.blogspot.com/2020/05/blog-post_5.html
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 15 Mar 2021 13:29 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Ολόκληρο χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο. 15 Mar 2021 20:13 #149

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
Εξαιρετικά εύκολη και ... καθαρή συνταγή και το χταπόδι γίνεται λουκούμι.

Μέτρον άριστον
Last Edit: 15 Mar 2021 20:13 by batista.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)

Κορεάτικο κέικ 25 Mar 2021 20:32 #150

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με κρεμώδες τυρί στο φούρνο μικροκυμάτων:

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2021 20:39 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Σπιτικά μπισκότα με γάλα 25 Mar 2021 20:40 #151

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπισκότα γάλακτος στο φούρνο:

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2021 20:45 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Γλυκιά πουτίγκα με γάλα 25 Mar 2021 20:45 #152

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πουτίγκα γάλακτος στο τηγάνι:

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2021 20:53 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Ψωμί σόδας με γιαούρτι και λεμόνι 25 Mar 2021 22:08 #153

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Υλικά
500 γρ αλεύρι
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
10 σταγόνες λεμόνι
2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
10 γρ ελαιόλαδο
1 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα.
Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και λίγο λίγο το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Κάνουμε 2 στρογγυλά καρβέλια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

ellinonmageiremata2.blogspot.com/2021/03/blog-post_24.html
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2021 22:13 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.068 seconds