Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Τι θα φάμε σήμερα;

Εντυπωσιακό ταχύ ζύμωμα 18 May 2022 22:43 #190

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • NOW ONLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13078
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Επιδέξιος σεφ επεξεργάζεται αριστοτεχνικά το αλεύρι για να φτιάξει μακριά μακαρόνια ή noodles:
www.brighteon.com/14e64e2f-62c9-45c0-b80a-1c022fd07448
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 18 May 2022 22:44 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Chilli - Garlic Prawns 20 May 2022 22:19 #191

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Chilli - Garlic Prawns

Bάζω την συνταγή που την κανω παραλλαγή πιπερώνω τις γαρίδες και βαζω καρυ καυτερό και τις ανακατεύω τις βαζω στην ακρη.
Επιπροσθέτως βάζω κυβους tofu να τσιγαριστούν με τις γαρίδες ενω τα συνοδύω με ρύζι και ζαχαρι-αλάτι δεν βαζω

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα στις γαρίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις μισές γαρίδες και σοτάρουμε για περίπου 1-2λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μπολ και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες αμα εχουμε.

2. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά για να κρυώσει ελαφρώς, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τον πολτό σκόρδο-τζίντζερ και το τσίλι. Μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την σαλτσα Sriracha, σάλτσα σόγιας και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, αφήνοντας να σιγοβράσει για 3', ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

4. Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1-2λεπτά, μέχρι να δέσει το φαγητό

5. Αφαιρούμε από την φωτιά, γαρνίρουμε με σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και τσίλι με ρυζι.

Asian Chilli Garlic Prawns

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Αποφυγή γαρίδων 20 May 2022 22:22 #192

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • NOW ONLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13078
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
PRS33 (PARIS33) wrote:
Asian Chilli Garlic Prawns
Προσοχή, οι γαρίδες ζουν στον πάτο της θάλασσας και είναι γεμάτες τοξικά μέταλλα και πλαστικά.
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 20 May 2022 22:24 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)

Τι θα φάμε σήμερα; 07 Aug 2022 22:57 #193

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Μετα το βράσιμο δεν υπάρχουν τοξικά και πλαστικά γιατί καθαρίζονται.....συνέχεια τρώω γαρίδες και τσιπούρες -γαύρο στον φούρνο και πάντα μικρές γαρίδες καθαρισμένες......

...........................................................................................................................................................................

:P Ρύζι ξέρετε να μαγειρεύετε ; :P

Για την παρασκευή ρυζιου πάντα το πλένω πάνω από 7 φορές μεχρι το νερο να εχει διαύγεια καθαρότητος και μετα σε τρυπητήρι κρύο νερό να στραγίξει πολλή καλά και μετα δυό χυμούς λεμονιών να γινει σπυρωτό και να μην είναι κολλώδες.
Αλλοι που εχω δεί μετα το βράσιμο τα περιχύνουν με λιωμένο βρασμένο βούτυρο.
Aπο εδω και πέρα τα κανω Ασιατικές συνταγές + γεμιστά που μου αρέσουν με μια σταφίδα και κουκουναρόσπορο +σάλτσα φρέσκιας τομάτας.
Στο video μας λεει τα υπέρ και τα κατά να τα πλένουμε η μη διευκρινίζοντας ότι αμα τα πλένουμε γίνονται πιο αφράτα αλλά φεύγει και ο εξωτερικός φλοιός του ρυζιού που ναι μεν εχει πολύτιμες βιταμίνες αλλά εχει….και αρσενικό δηλητήριο φυτοφάρμακα.
Πολλή καλό video και υποψιν για το πλύσιμο του ρυζιού θελει μισάωρο αναμονή κάθε φορά να «καθαρίσει» και μετα 10λεπτο βράσιμο με λεμονοχυμο για να είναι σπυρωτό.

Is washing rice really still necessary?
(Η Κινέζα στην Αμερική διατροφολόγος μας λέει οτι πλένει το ρύζι από.....συνήθεια πάντα......)



Εδώ στο link είναι η Επιστημονική αναλυση για το…..αρσενικό …….
Πηγή:
Improved rice cooking approach to maximise arsenic removal while preserving nutrient elements
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969720368728
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 08 Aug 2022 22:43 #194

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Mαρία Καράντη εγραψε
Προσοχή, οι γαρίδες ζουν στον πάτο της θάλασσας και είναι γεμάτες τοξικά μέταλλα και πλαστικά

Ηθελα να κάνω αναρτηση χθές αλλά να σε ρωτήσω κατι; Δηλαδή να αγοράζουμε γαρίδες με ISO; ;)
To γουρούνι που τρώει μέχρι περιττώματα και ψοφίμια και ειναι το πιο σιχαμερό και βρώμικο ζώο ......δεν τρώμε χοιρινές μπριζόλες - κιμάδες κλπ;
Απεναντίας το αλογο που ειναι το πιό καθαρό ζώο στον πλανήτη και τρώει βρώμη δεν τρώμε το κρέας του ....!!!
Σήμερα πάντως καταβρόχθισα αμπελοφάσολα ... :P
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Last Edit: 08 Aug 2022 23:07 by PRS33 (PARIS33).
The administrator has disabled public write access.

Σπιτικό φθηνό τυρί 01 Sep 2022 12:23 #195

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • NOW ONLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13078
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Με 2 λίτρα γάλα του εμπορίου κάνετε 3 κιλά τυρί.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το τυρί και την πάπρικα. Μόλις έρθει βρασμός ρίχνουμε το τυρί και την πάπρικα να πάρει χρώμα. Βάζουμε σε σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να κρυώσει καλά. Να επισημάνω ότι δεν είναι τυρί με την έννοια που ξέρουμε στην Ελλάδα. Είναι ένα τυρί που μπορεί να κάνετε με υλικά που μπορεί να σας λήγουν σύντομα και να το χρησιμοποιήσετε μετά. Επίσης μπορούν να μπουν και άλλα ήδη τυριών τα οποία όμως θα πρέπει να λιώνουν.
Κρατάει περίπου 1 εβδομάδα στη συντήρηση μπορείτε να το βάλετε και κατάψυξη.
Αν βάλετε γάλα χαμηλών λιπαρών θα πρέπει να αυξήσετε τον νισεστέ κατά 30 γραμμάρια.
Μπορείτε να το αρωματίσετε με ο,τι εσείς θέλετε από πάπρικα μέχρι κρόκο, θυμάρι, ρίγανη, κουρκουμά...
Μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση ή και το 1/4 για να το δοκιμάσετε.
Μπορείτε να το βάλετε σε τοστ, πίτσα ή πίτες.

archive.ph/Sj27w

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 01 Sep 2022 12:31 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Γεμιστα ala Romana συνταγή απο Ιταλία 06 Sep 2022 23:00 #196

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Πλένουμε καλά τις ντομάτες κάτω από τρεχούμενο νερό.
Κόψτε το πάνω τρίτο των ντοματών, συμπεριλαμβανομένου του κοτσανιού, εάν υπάρχει.
Βγάλτε τις ντομάτες με ένα κουταλάκι του γλυκού και βάλτε τη σάρκα σε ένα μπολ.
Γυρίζουμε τις ντομάτες ανάποδα για λίγα λεπτά, ώστε να χάσουν τον υπόλοιπο χυμό, στη συνέχεια αλείφουμε μια κατσαρόλα με λάδι και τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί.
Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας και τη σάρκα μαζί και στραγγίστε για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών και το ρύζι με τον πουρέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε και το ελαιόλαδο.
Αφήστε το μείγμα ντομάτας-ρυζιού να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C πάνω και κάτω.
Ρίξτε το μείγμα στις ντομάτες και κλείστε με το καπάκι της ντομάτας.
Τοποθετούμε το ταψί με τις ντομάτες στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Πηγή:
a-modo-mio.at/gefuellte-tomaten/

To μόνο που προσθέτω ειναι αμα θελετε να γινει σπυρωτο το ρύζι τότε μετα απο 5 πλυσίματα και στράγγισμα να φύγει το νερό για 5-λεπτο να στοίβετε ενα λεμόνι απο πάνω στο ρύζι ΠΡΟΤΟΥ το βράσετε.
Επίσης προτού αναποδογυρίσουν οι ντομάτες στο ταψί να φύγουν τα υγρά τους να τους βάζετε ενα "τσίκ" ζάχαρι και ΜΕΤΑ να τις γυρίζετε.
Τελεια συνταγή και Καλοκαιρινό φαγητό "βγάζει" ολα τα αρώματά του!
Εγω βαζω ρύζι με την κινόα ψευδοδημητριακό αλλά εχει πολλές βιταμίνες αλλά την κινόα μετα το βράσιμο την αφήνω να "πιεί" τα υγρά της.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Γεμιστα ala Romana συνταγή απο Ιταλία 07 Sep 2022 11:39 #197

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Λοιπόν τα γεμιστα τα εκανα χθές οπου απλά πρόσθεσα στο τσιγάρισμα του ρυζιού με τις φρέσκιες ντομάτες κουκκουναρόσπορο + μάυρη σταφίδα και ανακάτεμα στο τηγάνι.
Το μυστικό ειναι στην αρχή οταν βαζουμε το κρεμμύδι να ειναι χαμηλη η φωτιά στο μάτι ωστε να καραμελώσει το κρεμμύδι να βγάζει τα αρώματά του οπως και στην γεμιση στο ταψί στην τομάτα -πιπεριά εναλλάξ να παρουν αρώματα πρόσθεσα μια σταφίδα.
Αλλοι βάζουν κολοκυθόσπορο αλλά δεν το βαζω χαλάει την γεύση οπως και τριμένο κολοκύθι που ουτε αυτο βάζω.
Την συνταγή την εχω δεί στην Αργυρώ "μαγείρισα" αλλά την δοκίμασα σε μια φίλη Γιανιτσιώτισα και απο την Νάουσα και την εκανα χθές.
...........................................................................................................................

Μακαρονάδα -ζυμαρικά με τόνο ,καπαρι και ελιές

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. (βάζουν τα κοκκινα κρεμμύδια οχι τα γλυκά τα ασπρα)
Προσθέτουμε την κάππαρη που ετοιμάζουμε τις σταφίδες, τις ελιές ψιλοκομμένες κατά βούληση και το κουκουνάρι και σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μάραθο.
Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τέλος τη μέντα και τα φύλλα βασιλικού.(δεν τα βάζω ποτέ)
Όσο ψήνεται η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
Αμέσως ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή:
a-modo-mio.com/aeolian-pasta-capers-tuna/

Μια αλλη παραλλαγή ειναι οτι τα ζυμαρικά μετα το βράσιμο τα βάζουν σε κατσαρόλα με λαδι και σκόρδο + λίγο κρεμμύδι σεχαμηλή φωτιά να πάρουν αρωμα και μετα κανουν την ανωτέρω διαδικασία η οταν την παραλείπουν χωρίς σάλτσα προσθέτουν καπαρι + τόννο ανακατεύοντας.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Last Edit: 07 Sep 2022 11:40 by PRS33 (PARIS33).
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 10 Sep 2022 22:06 #198

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Κολοκυθοκεφτέδες εύκολοι και φανταστικοί της Αργυρώς

Toυς ετοίμασα και εβαλα μόνο δυόσμο και γλυκό μεγάλο κρεμμύδι και χαμπανέρος πιπέρι και μετα νάυλον και ψυγείο να παρει αρώματα.
Γιαούρτια και σάλτσες δεν βάζω οπως και αλάτι ενω το κόλπο ειναι στο τηγάνι μπόλικο λάδι και στην αρχή μέτρια φωτιά ενω επιπροσθέτως δεν θελουν γυρίσματα στο τηγάνι να μην ρουφάνε λάιδι οι κολοκυθοκεφτέδες.
Επίσης τα κολοκύθια μετα τον τρίφτη τα στύβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά και μετα δεύτερο χέρι πετσέτα και με οση δύναμη μπορούμε στύψιμο και σε αλλο μπώλ και μετα απο 10 λεπτο τα ψεκάζουμε αλεύρι να πιούν τα υγρά.
Πανεύκολη συνταγή!

Υλικά Συνταγής

4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αυγά χτυπημένα
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Last Edit: 10 Sep 2022 22:07 by PRS33 (PARIS33).
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.070 seconds