Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Τι θα φάμε σήμερα;

Τι θα φάμε σήμερα; 11 Sep 2022 21:45 #199

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Τέλεια η παραπάνω συνταγή χθές την εκανα και τα αφησα στο ψυγείο με ναυλον απο πάνω στο μπώλ να "πάρουν" αρώματα απο τα υλικά.
Σήμερα τα δοκίμασα το μόνο κόλπο ειναι χαμηλή φωτια στο τηγάνι να μην φτιάξουν κρούστα και ξεροψήνονται για να ψηθούν και εσωτερικά να "ρουφήξουν" αρώματα.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 15 Sep 2022 21:59 #200

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Για να μην διαλύονται οι κολοκυθοκεφτέδες προτού μπούν στο τηγάνι ειναι τοπολλύ καλό στίψιμο σε πετσέτα οπως ειναι τριμμένοι την στρέφουμε και την κανουμε σαν κόμπο και την σφίγγουμε να φύγουν τα ζουμιά.
Μετα οπως ειναι τριμμένα τα κολοκύθια τα βαζουμε σε τρυπητό με πετσέτα απο πάνω και μεσα στο ψυγείο με πιάτο απο κάτω να χασουν ολα τα επιπλέον ζουμιά.
Το αλλο μυστικό ειναι προσθέστε αλλο ενα αυγό ωμό ομελέτα και βάλτε αλεύρι να "ρουφήξει" την υπερβάλουσα υγρασία.
Αν δεν τα κάνετε θα διαλυθούν εμένα τυχαία μου το ειπαν προτού τα βάλω στο τηγάνι και βγήκαν αψογοι και πάντα χαμηλή θερμοκρασία 1-2 κομμάτια καθε φορά στο τηγάνι γιατί πέφτει η θερμοκρασία οταν τους βάζουμε.
Αμα εχετε δυνατά το μάτι της κουζίνας φτιάχνουν κρούστα και ξεροψήνονται οπότε στο μέσον το μάτι της κουζίνας και οχι "γυρίσματα" γιατί θα αρχίσουν να διασπώνται.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Συνταγή σολωμου απο Καναδά 29 Dec 2022 14:26 #201

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Επικάλυψη:

1 φλιτζάνι (250 mL) ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρος, πλατύφυλλος μαϊντανός, άνηθος και μέντα), συν επιπλέον κλωνάρια

:) :) :) 1/3 φλιτζάνι (75 mL) σπόροι ροδιού :) :) :)

1/4 φλιτζάνι (60 mL) ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και/ή καβουρδισμένα αμύγδαλα

3 πορτοκάλια, σε φλούδες ή κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας (30 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) αποξηραμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)

2 1/2 λίβρες (1,25 κιλά) φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, ιππόγλωσσα ή μπακαλιάρο, κατά προτίμηση χοντρό κομμένο στο κέντρο ή μεμονωμένα φιλέτα

3 κουταλιές της σούπας (45 mL) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) kosher ή χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) τριμμένη φλούδα λεμονιού ή λάιμ
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Ειδικές συνταγές για νεφροπαθείς 22 Jan 2023 23:29 #202

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Επιβεβλημένη εντομοφαγία! 23 Jan 2023 19:59 #203

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13074
  • Thank you received: 1246
  • Karma: -29 (-1)
Αυτά είναι τα έντομα που ήδη έχουν πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να χρησιμοποιούνται, σε επεξεργασμένα υλικά όπως πατάτες, πίτσες, ξηρούς καρπούς, σνακ, αλεύρι, σούπες, κ.λ.π. Καλές αγορές και καλή όρεξη, άνθρωποι!

1_2023-01-23.jpg
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 23 Jan 2023 20:01 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Jan 2023 23:55 #204

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
H τηγανητή ακρίδα, για παράδειγμα, δεν είναι πλέον σπάνια στην Ευρώπη.
Το σπιτικό κρίκετ σε σκόνη Acheta domesticus μπορεί τώρα να αναμιχθεί σε πολλά τρόφιμα.
Η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε τους οικιακούς γρύλους σε μορφή σκόνης ως νέα τροφή.
Αυτό προκύπτει από την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 3 Ιανουαρίου.

Πηγή:
eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/P...X:32017R2470&from=EN
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Jan 2023 23:56 #205

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Η Bιετναμέζικη εταιρεία Cricket One Co. Ltd. ζήτησε την έγκριση της πούδρας κρίκετ. τον Ιούλιο του 2019.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εξέτασε τη σκόνη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλής για χρήση υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης στις προτεινόμενες ποσότητες.
Cricketone Asia" στην πόλη Χο Τσι Μινχ έχει 30 υπαλλήλους και τώρα προμηθεύει ολόκληρη την ΕΕ με νόστιμα προϊόντα.
Στην αρχική τους σελίδα μπορείτε επίσης να βρείτε μέρη του όμορφου και πολύχρωμου κύκλου Ατζέντα 2030.
Είναι υπέροχο που βοηθάτε στη μείωση της πείνας στον κόσμο . .. αλλά πολλοί περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν ούτως ή άλλως επειδή τρώνε πολύ …(xa-xa-xa)

Πηγή:
www.cricketone.asia/
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.

Τα εναλλακτικά φαγητά είναι μοντέρνα................ 26 Jan 2023 23:58 #206

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Αν θέλετε να φάτε έντομα, θα μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχουν θέση στα γενικά τρόφιμα ... αλλά ξέρετε την ατζέντα!
Έτσι, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2023/5 της ΕΕ, το συστατικό πρέπει να αναφέρεται ως "Μερικώς απολιπανθείσα σκόνη από την Acheta Domesticus" στα τρόφιμα ... αλλά παρόλα αυτά ... ωραία πράγματα όπως:
- κυάνιο
- κάδμιο
- Η μούχλα δεν μπορεί να αποκλειστεί
- Σαλμονέλα
- Λιστέρια

Πηγή:
eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/P...X:32023R0005&from=EN

Πηγή:
Edible insects are not without risk for allergy sufferers
https://www.ecarf.org/essbare-insekten-fuer-allergikerinnen-nicht-ungefaehrlich/#:~:text=Eine%20aktuelle%20Studie%20aus%20Thailand,ausl%C3%B6sen%20(Chomchai%2C%202020)
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Πως να κανετε σπυρωτό το ρύζι να μην "κολλάει" 05 Feb 2023 20:21 #207

  • PRS33 (PARIS33)
  • PRS33 (PARIS33)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 4891
  • Thank you received: 2044
  • Karma: -9
Υπάρχουν δύο τρόποι να γινει το ρύζι σπυρωτό και πάντα μετα απο π.ο.λ.λ.ή καλό πλύσιμο (4-5 χέρια νερό.....και το αφήνουμε ενα 20 λεπτο.....να φύγει το δηλητήριο αρσενικό)

Πηγή:
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969720368728

Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε να φύγει το νερό και ακολουθούμε μια απο τις δύο διαδικασίες για να γίνει σπυρωτό το ρύζι
1.Οπως ειναι απλά του ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2.Ο δεύτερος τρόπος αφορά και την παρασκευή του για να το τρώμε.
α.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 150 gr -200 gr βούτυρο και ανοίγουμε την εστία της κουζίνας και μόλις λιώσει ρίχνουμε το ρύζι μας ανακατευοντας με ενα κουτάλι.

Μετα για την παρασκευή του (πολλή κόσμος μπερδεύετε και το κάνει "λάσπη") π.ρ.ο.σ.ο.χ.ή η ποσότητα του νερού που θα ρίξουμε στην κατσαρόλα που εχουμε το ρύζι εξαρτάται απο την ποσότητα του και εξηγώ :
Παράδειγμα για μια ποσότητα ρυζιού ιση με ενα ποτήρι (νερού) η ποσοτητα του νερού που θα βάλουμε στην κατσαρόλα θα ειναι ι.σ.η. με την ποσότητα ενα ποτήρι ρύζι που βαλαμε. Αν βάλουμε παραπάνω ποσοτητα ρυζιού π.χ δυό ποτήρια ρύζι τότε θα προσθέσουμε δύο ποτήρια νερό κ.ο.κ.
Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει το νερο να βγάζει μπουμπουλίθρες χαμηλώνουμε την εστία μας στην χαμηλότερη σκάλα και το αφήνουμε να βρασει για α.κ.ρ.ι.β.ώ.ς ενα εικοσάλεπτο και κλείνουμε το ματι μας.
Thats it!
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Last Edit: 05 Feb 2023 20:52 by PRS33 (PARIS33).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Time to create page: 0.081 seconds