Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Τι θα φάμε σήμερα;

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 05:51 #10

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
soto51 wrote:
Ζηλεύω.
Αν και εγώ έχω ψάρι βραστό με (σπιτική) μαγιονέζα.

Σας το έβγαλα και φωτογραφία αλλά ξέχασα να την ανεβάσω πριν 4 μέρες.


Vrasto-Mayonnaise.jpg
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 11:52 #11

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
soto51 wrote:
soto51 wrote:
Ζηλεύω.
Αν και εγώ έχω ψάρι βραστό με (σπιτική) μαγιονέζα.

Σας το έβγαλα και φωτογραφία αλλά ξέχασα να την ανεβάσω πριν 4 μέρες.


Vrasto-Mayonnaise.jpg


Τι είναι αυτό; Τεκμήριο 100.000€ στον κύριο και κατάσχεση από το κεφάλι και κάτω (αν και τώρα είναι πλέον αργά).
Μέτρον άριστον
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 13:19 #12

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
batista wrote:
Τι είναι αυτό;


Sfyr_mk1.jpg


Sfyr_mk2.jpg
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 14:49 #13

  • TEV
  • TEV's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1401
  • Thank you received: 329
  • Karma: 41
Ρε Soto,

Γιατί να φας ψάρι που αλιεύτηκε πριν κάποιους μήνες;
Οταν μπορείς να αγοράσεις φρέσκο από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς σου.
Ή ακόμη καλύτερα - αν έχεις χρόνο, δεν βαριέσαι κι έχεις διάθεση για βόλτα- στην ιχθυόσκαλα της περιοχής σου.
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 15:16 #14

  • Filoxrimatos
  • Filoxrimatos's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 882
  • Thank you received: 294
  • Karma: 18 (-1)
TEV wrote:
Ρε Soto,

Γιατί να φας ψάρι που αλιεύτηκε πριν κάποιους μήνες;
Οταν μπορείς να αγοράσεις φρέσκο από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς σου.
Ή ακόμη καλύτερα - αν έχεις χρόνο, δεν βαριέσαι κι έχεις διάθεση για βόλτα- στην ιχθυόσκαλα της περιοχής σου.

Πόσο έχει η φρέσκια σφυρίδα ; Και μη μου πεις δεν είναι ανάγκη να πάρει σφυρίδα, ας έπαιρνε μαρίδα :P
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 15:48 #15

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
soto51 wrote:
batista wrote:
Τι είναι αυτό;


Sfyr_mk1.jpg


Sfyr_mk2.jpg


έτερον, εκάτερον...
Μέτρον άριστον
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 16:15 #16

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
TEV wrote:
Ρε Soto,

Γιατί να φας ψάρι που αλιεύτηκε πριν κάποιους μήνες;
Οταν μπορείς να αγοράσεις φρέσκο από τον ιχθυοπώλη της γειτονιάς σου.
Ή ακόμη καλύτερα - αν έχεις χρόνο, δεν βαριέσαι κι έχεις διάθεση για βόλτα- στην ιχθυόσκαλα της περιοχής σου.

Διότι TEV μου,

1) Το "φρέσκια" είναι μια κουβέντα. 3 μέρες σε κακό ψυγείο είναι πολύ χειρότερες από 6 μήνες στους -25C που είναι η κατάψυξη μου (και του Σκλαβενίτη βεβαίως). Και δεν ξέρεις τι έχει περάσει αυτό που σου πουλάνε ως "φρέσκο".
2) Διότι αυτά τα ψάρια ΜΟΛΙΣ ψαρευτούν πέφτουν στην κατάψυξη του αλιευτικού, και δεν αποψύχονται παρά μόνο στην κουζίνα μου.
3) Διότι όπως είπε και ο Filoxrimatos η φρέσκια (?) σφυρίδα κάνει €40 το κιλό, ενώ αυτή που είδες (και η οποία σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να ζηλέψει από την πράγματι φρέσκια) κάνει από 8 έως 11.
4) Πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες χειρισμού των ψαριών. Τηρούνται.
5) Ξέρω από ψάρια. Ψάρευα επί χρόνια με ψαροντούφεκο (υπό άγριες συνθήκες) και ξέρω και να τα διακρίνω, και να τα μαγειρεύω. Και μ' αρέσουν σαν φαϊ. Πάρε και φωτό της εποχής. Συναγρίδα, κιλά 6:
FishScan.jpg
20 άτομα τη φάγαμε.

6) Δέξου την πείρα μου, και σε διαβεβαιώνω πως υπό τις παρούσες συνθήκες (διαμονής, οικονομικές, μετακίνησης, storage, κλπ) η επιλογή που είδες της σφυρίδας είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ από αυτήν που προτείνεις. Και επειδή (υποθέτω) αστός είσαι κι εσύ (όπως κι εγώ) και όχι ψαράς σε κάποιο νησί, εφάρμοσέ την, αν σε θέλγει το αποτέλεσμα. Τη συνταγή να στη δώσω ευχαρίστως. Και της μαγιονέζας.
7) Υπάρχουν κάποιες "προκαταλήψεις" στην κοινωνία μας πάνω σε μερικά πράματα. Μια απ' αυτές είναι (π.χ.) ότι "τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο καλά όσο τα φρέσκα". Μύθος. Μια άλλη είναι ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι βλαβερός. Μύθος επίσης. Οι προκαταλήψεις αυτές είναι κατάλοιπα παραδοπιστίας, από τις εποχές που πρωτοήρθαν και πρωτοεφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι στην επεξεργασία τροφίμων, και που (όπως και σε όλα τα νεωτερίζοντα πράματα) εμφανίζονται αντιδράσεις στην εφαρμογή τους. Κατάλοιπο αυτών των αντιδράσεων είναι αυτό που είπες: "Ψάρι που αλιεύτηκε πριν κάποιους μήνες". Και χρόνια μπορεί να περάσουν. Αν το ψάρι (ή το κρέας, ή ο αρακάς, ή οι γαρίδες κλπ) παραμένουν σε θερμοκρασίες που οι βιοχημικές αντιδράσεις τους ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ, δεν έχει σημασία αν παρέμειναν 3 μέρες ή 3 ή 30 χρόνια. Και οι ημερομηνίες λήξης που γράφουν τα κατεψυγμένα, είναι νομική απαίτηση, όχι ουσιαστική.

Πρόσεξε: Δεν λέω ότι δεν τρώω φρέσκα, ή ότι σε όλες τις περιπτώσεις η επιλογή φρέσκου είναι χειρότερη από του κατεψυγμένου. Π.χ. μυλοκόπι δεν έχει νόημα να αγοράσεις κατεψυγμένο. Το φρέσκο (ιχθυοτροφείου) στην κεντρική αγορά (Αθηνάς) κάνει 5-6 ευρώ το κιλό, Και είναι μια χαρά ψάρι.

Και αν θέλεις και κάτι άλλο σε φρέσκο, υπάρχει κ αυτό:
IMG_5873.JPG

Σαρδέλλες στο φούρνο. Δύο ευρώ το κιλό, φρέσκιες.
Ποίημα.
Κι αυτές δικιά μου μαγειρική.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Last Edit: 19 Jun 2015 16:16 by soto51.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 16:33 #17

  • TEV
  • TEV's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1401
  • Thank you received: 329
  • Karma: 41
Περιμένω τη συνταγή. :)

Ρε που τον φθάσαμε τον tsig. :laugh:
The administrator has disabled public write access.

Τι θα φάμε σήμερα; 19 Jun 2015 16:38 #18

Φαίνεται ότι οι τσιγκούνηδες είμαστε καλοφαγάδες...
Γνῶθι σαὐτόν
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.096 seconds