Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Λαγός με σάλτσα (Civet)

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Aug 2015 13:28 #28

  • batista
  • batista's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7139
  • Thank you received: 2173
  • Karma: -22 (4)
soto51 wrote:
batista wrote:
Νόημα Σώτο (αν και αμφιβάλω) μπορεί να είχε για εσένα που θα το φας.
Διαβλέπω μια προσπάθεια προσέλκυσης προσκλήσεως σε γεύμα?
Έτσι είναι ή μου φαίνεται?


Μπα. Μια απλή 100% άδολη παρατήρηση ήταν.
Μέτρον άριστον
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Aug 2015 23:20 #29

  • Optimus (optimus)
  • Optimus (optimus)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 588
  • Thank you received: 61
  • Karma: -3 (-86)
Για αυτούς που θέλουν να μάθουν γρήγορο γδάρσιμο λαγού. Το βρήκα γιατι μου εκανε εντύπωση η μιάμιση ώρα.
Last Edit: 18 Aug 2015 23:22 by Optimus (optimus).
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 20 Aug 2015 02:32 #30

Optimus (optimus) wrote:
Για αυτούς που θέλουν να μάθουν γρήγορο γδάρσιμο λαγού. Το βρήκα γιατι μου εκανε εντύπωση η μιάμιση ώρα.

Δεν είναι λαγός αυτό, αλλα ένα μικρό αγριοκούνελο..

Γίνεται εξίσου καλό στιφάδο, όσο κ ο λαγός..
Να τολμησω να πω, οτι είναι κ πιο γευστικο , το αγριοκούνελο, με λιγότερες θερμίδες κ πιο υγιεινό, καθότι, ο λαγός θεωρείται κόκκινο κρέας...

Μια ερώτηση...
Σώτο...
Το κυνήγι δεν έχει ακόμη αρχίσει...

Πόθεν έσχες τον λαγό;;; :ohmy:
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
Last Edit: 20 Aug 2015 02:44 by ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos).
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 20 Aug 2015 08:43 #31

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) wrote:
Μια ερώτηση...
Σώτο...
Το κυνήγι δεν έχει ακόμη αρχίσει...

Πόθεν έσχες τον λαγό;;;
Δεν διαβάζεις προσεκτικά.
Ήταν στην κατάψυξη 6 μήνες και πλέον.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 20 Aug 2015 15:01 #32

soto51 wrote:
Δεν διαβάζεις προσεκτικά.
Ήταν στην κατάψυξη 6 μήνες και πλέον.

Το διάβασα κ έπαθα πλάκα..
Ωρέ Σώτο, έβαλες τον λαγό με τα εντόσθια κ τη γούνα στην κατάψυξη;
Γιαυτό έκανες μιαμιση ώρα να τον καθαρίσεις...

Πάγωσαν όλα, τα εντοσθια...η γούνα κόλλησε πάνω στο δέρμα, πάνιασαν όλα...
Θα έγινες χάλια..
Μππρρρρρ!!!

Άλλη φορά, το που σκοτώνει κατι ο κυνηγός, επιτόπου καθάρισμα, πλύσιμο, τυλιγμα σε παστική μεμβρανη κ βουρ για τον καταψυκτη.. :cheer:
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 20 Aug 2015 15:48 #33

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) wrote:
Ωρέ Σώτο, έβαλες τον λαγό με τα εντόσθια κ τη γούνα στην κατάψυξη;
Να τα ξαναπώ
(και να προσθέσω κι αυτά που λείπουν) :
Τους σκότωσε ο κυνηγός.
Τους έβγαλε τα εντόσθια.
Τους έβαλε στην κατάψυξη του.
Όταν ήρθε στην Αθήνα, τους έφερε (από Πελοπόννησο κάπου - δεν ξεπάγωσαν στο δρόμο - αργούν να ξεπαγώσουν με τη γούνα)
Μπήκαν στη δικιά μου κατάψυξη.

Για να ξεπαγώσει (ο ένας) έκανε πάνω από 6-8 ώρες (μεγάλο θερμομονωτικό πράμα η γούνα τπυ ζώου).
Ξεπαγώνοντας έβγαλε πολύ αίμα.

Επίσης:
Τι κρέας αφυδατώνεται στην κατάψυξη. Το δέρμα είναι προστασία απ' αυτό.

Η μιάμισι ώρα χρειάστηκε γιατί δεν το είχα ξανακάνει, και δεν είχα άλλες οδηγίες εκτός από τις ελλειπείς του Τσελεμεντέ. Μέχρι και νυστέρι χειρούργου επιστράτευσα. Ο επόμενος δεν θα χρειαστεί πάνω από 10 λεπτά.

Εν τάξει τώρα?
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 21 Aug 2015 03:10 #34

soto51 wrote:
Να τα ξαναπώ
(και να προσθέσω κι αυτά που λείπουν) :
Τους σκότωσε ο κυνηγός.
Τους έβγαλε τα εντόσθια.
Τους έβαλε στην κατάψυξη του.
Όταν ήρθε στην Αθήνα, τους έφερε (από Πελοπόννησο κάπου - δεν ξεπάγωσαν στο δρόμο - αργούν να ξεπαγώσουν με τη γούνα)
Μπήκαν στη δικιά μου κατάψυξη.

Για να ξεπαγώσει (ο ένας) έκανε πάνω από 6-8 ώρες (μεγάλο θερμομονωτικό πράμα η γούνα τπυ ζώου).
Ξεπαγώνοντας έβγαλε πολύ αίμα.

Επίσης:
Τι κρέας αφυδατώνεται στην κατάψυξη.

Εν τάξει τώρα?

Όλα εντάξει.
Αν σε βολεύει, καντο έτσι.

Εγώ ανεφερα τι κάνει η πλειοψηφία των κυνηγών με τα θηράματα..
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 29 Aug 2015 15:37 #35

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
Εν τάχει, εικονογραφημενη, η συνέχεια του λαγού (χωρίς πολλά λόγια):

Μετά το 4-5 ημερών μαρινάρισμα:

IMG_6207.JPG


Στραγγίζει:

IMG_6208.JPG


Αλευρώνεται:

IMG_6209.JPG


IMG_6210.JPG


Τηγανίζεται:

IMG_6211.JPG


Λαγός και κρεμμύδια (τηγανσμένα κι αυτά) έτοιμα να μπουν στην κατσαρόλα:

IMG_6212.JPG


Συνέχεια στο επόμενο ποστ (6 αρχεία όριο)
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 29 Aug 2015 15:49 #36

  • soto51
  • soto51's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 7024
  • Thank you received: 2270
  • Karma: 200 (94)
Εντός της κατσαρόλας:

IMG_6213.JPG


Το ζαμπόν και λίγο σαλάμι που έβαλα αντί για Μπεκ (δεν βρήκα τέτοιο). Πολύ χοντρές φέτες.

IMG_6215.JPG


Μετά από 1- 1,5 ώρα βράσιμο (σιγανό):

IMG_6216.JPG


Και στο πιάτο:

IMG_6217.JPG


Συμπεράσματα:
1) Καλός βγήκε. Και αυτή η σαλτσα (δυστυχώς) τραβάει ψωμί.
2) 2,3kg λαγός (ΠΡΟ γδαρσίματος) βγάζει πολύ φαϊ. Το δέρμα και τα κόκκαλα είνα μικρό ποσοστό, και το εναπομενον ψαχνό είναι 1,5kg και πλέον.
3) Αλλά συνολικά, ΠΟΛΛΗ δουλειά μάγκες. Ο επόμενος θα γίνει κοκκινιστός να ξεμπερδεύουμε.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.078 seconds