gus (gus326) wrote:
10-20 κιλά τη μέρα!!!
1. Πόσα σκυλιά έχεις;
2. Presa canario είναι;
Καλό είναι να αποφεύγεις κάθε μέρα τέτοιο φαγητό. Εγώ τους μαγειρεύω κόκαλα με ρύζι λάδι (ελαιόλαδα) λαχανικά και κονσέρβα σε κατσαρόλα μεγάλη και τους το δίνω μέρα παρά μέρα.
Δεν μου δίνει κάθε μέρα. Υπάρχουν κι άλλοι.
Βεβαίως και το μαγειρεύω. Άλλωστε ο γύρος (είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο) είναι άψητος μέσα. Περιφερειακά ψήνεται, καθώς γυρίζει.
Οι αναλογίες μου είναι:
Κατσαρόλα 12 λίτρων (χωράει 10,5)
4,5-5 κιλά κρέας.
1.700 gr μακαρόνια ή 1.750 gr ρύζι.
Ότι άλλο υπάρχει (λαχανικά, περισσεύματα κλπ, όπως τα λες)
Το προϊόν βράζει και αφού κρυώσει μπαίνει στο ψυγείο (11-12 κιλά φαϊ) και μ' αυτό περνάμε 4-5 μέρες. Δυο σκύλοι των 50 κιλών έκαστος. Την περίοδο του πάσχα π.χ. η κατσαρόλα έφτασε για 7 μέρες (γιατί υπήρχαν πολλά αποφάγια ανθρώπων).
Και γενικώς δεν πετιέται ΤΙΠΟΤΑ φαγώσιμο απ' το σπίτι. Ούτε απ' τις ταβέρνες.
Ακόμα και τα τηγανόλαδα μπαίνουν στην κατσαρόλα των σκύλων και την εμπλουτίζουν.
Κονσέρβες και ξηρά υπάρχουν στο σπίτι αλλά μόνο για περίπτωση ανάγκης, που ξεμείνουμε από μαγειρευτό. Ούτε και τους αρέσουν αυτά. Συνήθως όμως δεν ξεμένουμε.