Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Αγνό λάδι κ νερό

Αγνό λάδι κ νερό 21 Jan 2020 06:09 #19

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 642
  • Thank you received: 189
  • Karma: -23
γιώργης (yorgi) wrote:
Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα φίλε μου (& καλά κάνεις), τότε ρώτα κάποιον (σοβαρό) ελαιοπαραγωγό, του οποίου η επαφή με το λάδι να μην εξαντλείται στα.. ράφια του σούπερ μάρκετ.
:)

Με το θεμα ασχολουμαι εδω και πολλα χρονια, δεν ενδιαφερθηκα ξαφνικα. Οτι τρωω γενικα το εχω εξετασει, και δεν ψωνιζω στα τυφλα.

Απ τον ελαιοπαραγωγο δε θα παρεις τις πληροφοριες που θελεις, γιατι αυτος ουτε καταρτιση εχει, ουτε και θα σου πει κατι που αντιβαινει τα συμφεροντα του.

Επι του θεματος τωρα, ακομα κι εσυ που δεν ασχολεισαι οταν στο ραφι δεις οτι υπαρχει φιαλη επωνυμου ελαιολαδου με τιτλο "Εξαιρετικα παρθενο τυπου ταδε" και παραδιπλα φιαλη με τιτλο "εξαιρετικα παρθενο τυπου ψυχρης εκθλιψεως" καταλαβεις αμεσως πως υπαρχουν και εξ. παρθενα που δεν ειναι ψυχρης εκθλιψεως.
Last Edit: 21 Jan 2020 06:10 by Stefan.
The administrator has disabled public write access.

Αγνό λάδι κ νερό 21 Jan 2020 06:28 #20

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 642
  • Thank you received: 189
  • Karma: -23
batista wrote:
Για τελευταία φορά, γιατί δεν έχει νόημα, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία διατήρησης, τόσο πιο γρήγορα δημιουργούνται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Δεν θέλεις λεπτά; Θέλει κάποιες ώρες; Όπως γουστάρεις; Μεσολαβούν άλλωστε πολλές ώρες μεταφοράς και μέρες αποθήκευσης (σε ακατάλληλες συνθήκες) μέχρι να φτάσουν σε εσένα, άρα ειδικά τις εποχές με υψηλή θερμοκρασία ... μακρυά.

Λατρευεις το repeat βλεπω.... Συνηθισμενη τακτικη, την εχω ξαναδει εδω κι απο αλλους.
Σαφως και δεν εχει νοημα να γραφεις κουφα. Ποια υψηλοτερη θερμοκρασια, ποσο λες, 40-50οC? Δηλαδη φανταζεσαι τιποτα σκοτεινους τυπους που τα βαζουν επιτηδες σε τετοιες υψηλες θερμοκρασιες ωστε να δημιουργηθουν παθογονοι μικροοργανισμο και να μας δηλητηριασουν?
Οπως ειπα το ειδος αυτο εξαντλειται γρηγορα, δεν αποθηκευεται για μηνες ουτε μεταφερεται με τις ωρες. Μακρυα πρεπει να πουμε στους ανυποπτους που πινουν χλωριο απο τη βρυση(συν σκουριες, φθοριο, μικροβια κλπ)


batista wrote:
Δεν σου είπα ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις ή ότι έχεις μόνο εσύ αυτή την πληροφορία. Σου είπα ότι αν για το ψωμί που προμηθεύεσαι εσύ έχεις κάποια τέτοια πληροφόρηση ή έστω υποψία, κάνε τα υπόλοιπα αν θέλεις να προστατευτείς. Αν δεν θέλεις, γούστο σου και καπέλο σου.

Σου εξηγησα οτι δε μιλαω μονο για το δικο μου ψωμι, η νοοτροπια ισχυει για ολα και το ψωμι ηταν ενα παραδειγμα, δε το ειπα για να κολλησεις σε αυτο. Οταν μας δειχνουν το φεγγαρι δε κοιταμε το δαχτυλο.


batista wrote:
Μάλλον πρέπει να συζητάς μόνο με τον εαυτό σου για να καταλαβαίνεις ποιο είναι το θέμα της συζήτησης, άρα πλέον ... πάσο.

Και ξανα: τo θεμα της συζητησης ηταν η συγκριση μεταξυ νερου βρυσης και εμφιαλωμενου, κανε το κοπο να διαβασεις τα προηγουμενα ποστς και θα το διαπιστωσεις.
Last Edit: 21 Jan 2020 06:33 by Stefan.
The administrator has disabled public write access.

Αγνό λάδι κ νερό 21 Jan 2020 08:30 #21

Stefan wrote:
Με το θεμα ασχολουμαι εδω και πολλα χρονια, δεν ενδιαφερθηκα ξαφνικα. Οτι τρωω γενικα το εχω εξετασει, και δεν ψωνιζω στα τυφλα.

Απ τον ελαιοπαραγωγο δε θα παρεις τις πληροφοριες που θελεις, γιατι αυτος ουτε καταρτιση εχει, ουτε και θα σου πει κατι που αντιβαινει τα συμφεροντα του.

Επι του θεματος τωρα, ακομα κι εσυ που δεν ασχολεισαι οταν στο ραφι δεις οτι υπαρχει φιαλη επωνυμου ελαιολαδου με τιτλο "Εξαιρετικα παρθενο τυπου ταδε" και παραδιπλα φιαλη με τιτλο "εξαιρετικα παρθενο τυπου ψυχρης εκθλιψεως" καταλαβεις αμεσως πως υπαρχουν και εξ. παρθενα που δεν ειναι ψυχρης εκθλιψεως.


Φίλε μου εφόσον (θεωρείς ότι) είσαι (& σε αυτό το θέμα) ειδήμων, τότε επίλεξε το λάδι που σου ταιριάζει (από το ράφι του σούπερ μάρκετ) & πολύ καλή σου όρεξη.
:laugh:
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross), batista

Αγνό λάδι κ νερό 21 Jan 2020 20:18 #22

Δημιούργησα νέο θέμα, καθώς η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το λάδι κ το νερό.
Ενδιαφέρον.
Από νερό δεν ξέρω κ πολλά, αλλά από λάδι.. αρκετά.
Ο μόνος ασφαλής τρόπος να τρώμε αγνό λάδι είναι να μην έχει ψεκαστει το δέντρο κοντά στην ημέρα συγκομιδής.
Ακόμη καλύτερα, να μην έχει ψεκαστει καθόλου.
Αποφύγετε τα λάδια από τα σούπερ μάρκετ.
Καλύτερα να πηγαίνετε κάθε Νοέμβρη σε κάποιο λιοτρίβι κ να παίρνετε απευθείας το λάδι της χρονιάς που θέλετε.
Προσοχή, να σας δίνει αυτό που βγαίνει εκείνη την ώρα κ όχι το έτοιμο που ήδη έχει, γιατί συνήθως αυτό έχει πολλά οξέα.
Πάντα να κοιτάτε τα οξέα του λαδιού.
Υψηλά οξέα καταστρέφουν το λάδι κ προξενούν καούρα στο λαιμό κ το στομάχι.
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: batista, γιώργης (yorgi), GSAKKI

Αγνό λάδι κ νερό 24 Jan 2020 01:03 #23

  • Stefan
  • Stefan's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 642
  • Thank you received: 189
  • Karma: -23
γιώργης (yorgi) wrote:

Φίλε μου εφόσον (θεωρείς ότι) είσαι (& σε αυτό το θέμα) ειδήμων, τότε επίλεξε το λάδι που σου ταιριάζει (από το ράφι του σούπερ μάρκετ) & πολύ καλή σου όρεξη.
:laugh:

Τι εννοεις "ειδημων"? Ψαγμενος με τη διατροφη ναι, και ολοι πρεπει να ειμαστε γιατι αφορα αμεσα την υγεια μας. Αλλιως θα τρωμε οτι να ναι στα τυφλα κανοντας παραλληλα τη προσευχη μας :)

Για ελαιολαδο επιλεγω παντα το πιο φτηνο εξ.παρθενο που υπαρχει στο ραφι. Δεν εχει νοημα να πληρωνεις πιο ακριβα μια φιαλη επειδη εχει τη φιρμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) wrote:
Αποφύγετε τα λάδια από τα σούπερ μάρκετ.
Καλύτερα να πηγαίνετε κάθε Νοέμβρη σε κάποιο λιοτρίβι κ να παίρνετε απευθείας το λάδι της χρονιάς που θέλετε.

H πωληση του χυμα λαδιου όπως ισως ξερεις απαγορευεται.
Το να αγορασεις στα τυφλα ένα λαδι χωρις αναλυση, χωρις τιποτα δεν είναι σοφη κινηση.
Last Edit: 24 Jan 2020 01:04 by Stefan.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross)

Αγνό λάδι κ νερό 25 Jan 2020 19:25 #24

  • Voukes
  • Voukes's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 351
  • Thank you received: 93
  • Karma: 5
Καλησπέρα στην παρέα.
Μιας και το έφερε η κουβέντα, ήθελα την άποψη κάποιου πιο σχετικού για την το θέμα της αξίας του αγουρέλαιου στη διατροφή μας.
Ευχαριστώ.
Last Edit: 26 Jan 2020 00:07 by Voukes.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: γιώργης (yorgi)

Αγνό λάδι κ νερό 26 Jan 2020 10:24 #25

Voukes wrote:
Καλησπέρα στην παρέα.
Μιας και το έφερε η κουβέντα, ήθελα την άποψη κάποιου πιο σχετικού για την το θέμα της αξίας του αγουρέλαιου στη διατροφή μας.
Ευχαριστώ.

medlabgr.blogspot.com/2019/10/to-agourel...tikes-idiothtes.html

www.fnl-guide.com/gr/el/tips-n-tricks/tips-27092016/

www.kathimerini.gr/887946/article/gastro...o-eklekto-agoyrelaio
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Voukes

Αγνό λάδι κ νερό 26 Jan 2020 18:12 #26

Για το πόσο καλό είναι το αγουρέλαιο το κάλυψε ο Γιώργης.
Εμείς μαζεύουμε ελιές που δεν έχουν ψεκαστει ποτέ, από τέλη Οκτώβρη, όταν είναι πράσινες.
Μόλις βγει αυτό το λάδι, έχει ιδιαίτερο άρωμα, χρώμα κ γεύση, που θυμίζει φρούτα.
Αυτό το άρωμα όμως κρατάει το πολύ έναν μήνα μέσα στα δοχεία λαδιού.
Μετά παίρνει το γνωστό χρώμα του κ φεύγει αυτή η "πρασινίλα" κ η φρουτώδης γεύση.
Το καλό λάδι δεν έχει καθόλου κάψιμο στο στόμα.
Άλλο να είναι βαρύ ή ελαφρύ κ άλλο να καίει.
Το αγουρέλαιο όπως έγραψα, μετά από λίγο καιρό παίρνει ελαφρώς κίτρινο χρώμα ότι κ να γίνει.
Οπότε... προσοχή...
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Καράντη Μαρία (cross), Voukes, γιώργης (yorgi)

Αγνό λάδι κ νερό 10 Jun 2020 01:25 #27

Χαιρετώ!

Εγώ θα ήθελα να εστιάσω στο θέμα της σωστής αποθηκεύσεως-συντηρήσεως του ελαιολάδου. Εδώ και αρκετά χρόνια είθισται η αποθηκευση του (από παραγωγούς) σε πλαστικά δοχεία (κυρίως των 5λτ). Πόσο "υγιεινη" είναι η επιλόγη του πλαστικού για λάδι; Ποιό είναι το κατάλληλο δοχείο (εξ απόψεως τόσο υγείας όσο και ορθής συντηρήσεως) για λάδι και από πού το προμηθευόμαστε;

Ευχαριστώ!
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.073 seconds