Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 20 Oct 2012 19:18 #1

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ's Avatar
Θα παρακαλούσα τη γνώμη του Tsig για τα εταιρικά ομόλογα ΜΟΔ, της probank . δηλ αν είναι καλή επένδυση τι ρίσκο έχει κλπ.... Σημειώνω ότι στην τράπεζα μου τα πρότειναν με επιτόκιο 12% (βέβαια συμφέρει να τα προωθήσει η τράπεζα για να καλύψει παράλληλα με την αμκ τις κεφαλαιακές της ανάγκες)
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 20 Oct 2012 20:49 #2

  • Nick Pap
  • Nick Pap's Avatar
Το συγκεκριμένο ΜΟΔ είναι υψηλού ρίσκου, γεγονός που φαίνεται και από το υψηλό επιτόκιο.Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που δεν ξέρω αν ο αρμόδιος υπάλληλος μπήκε στον κόπο να σου εξηγήσει.
Κατ αρχήν στην 5ετία μετατρέπεται υποχρεωτικά σε μετοχές.Δεν ξέρεις ποια θα είναι η τότε τιμή της μετοχής και βέβαια αν θα είναι εύκολα μεταβιβάσιμες καθώς η Τράπεζα δεν είναι εισηγμένη.
Σημαντικό ότι η τράπεζα αν δεν πληρεί ορισμένα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας μπορεί να μην δώσει το κουπόνι και επιπλέον μπορεί να γίνει μετατροπή σε μετοχές ακόμα και πριν την 5ετία.
Τώρα επί της ουσίας, πως μπορεί μία τράπεζα με κέρδη προ φόρων το 2010 10 εκ. ευρώ να δίνει μόνο σε τόκους του ΜΟΔ 18 εκ ευρώ είναι απορίας άξιο.
Πάντως αν θέλεις δώσε μας μερικές διευκρινήσεις για το πως προέκυψε το πλασάρισμα του εν λόγω προιόντος, δηλαδή αν ήσουνα ήδη καταθέτης,αν έληξε το προθεσμιακό σου και πήγες να πάρεις τα λεφτά σου λόγω χαμηλότερου επιτοκίου , αν είσαι ήδη μέτοχος ή εάν απλά είσαι άνθρωπος του ρίσκου και η τράπεζα σου συνέστησε ένα ριψοκίνδυνο προιόν εν γνώσει σου.

ΥΓ Αν έχεις χρόνο διάβασε και το θέμα με τα ΜΑΕΚ της τράπεζας Κύπρου,έχει αρκετές ομοιότητες με το ΜΟΔ της Probank
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 21 Oct 2012 13:03 #3

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ's Avatar
Εχω ήδη μια προθεσμιακή με μικρό ποσό που δεν έχει λήξει και σε τηλεφωνική επικοινωνία που έκανα για να ρωτήσω πόσο έίναι τώρα το επιτόκιο για νέα προθεσμιακή μου είπε ο υπάλληλος ότι είναι περίπου 5%. Εκέι έκανε την αναφορά για το ΜΟΔ και αν ήθελα να περάσω από το κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες. Είναι γεγονός ότι επίκειται μεγάλη απ΄' ότι λένε μείωση στα επιτόκια και όλοι αναζητούμε την επένδυση με την καλύτερη απόδοση.
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 21 Oct 2012 13:22 #4

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ wrote:
Θα παρακαλούσα τη γνώμη του Tsig
Όπως βλέπεις, φίλε Δημήτριε, καλύτερα η ερώτηση να απευθύνεται σε όλους, καθώς υπάρχουν αναγνώστες με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να δώσουν την κατάλληλη απάντηση, όπως ο φίλος Nick Pap τον οποίο και ευχαριστώ για τις πάντα εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις.
Στην θέμα μας τώρα, όσες ελληνικές τράπεζες έχουν αξιολογηθεί από τους διεθνείς οίκους, μακροπρόθεσμα βρίσκονται στο CCC (Extremely speculative=Εξαιρετικά κερδοσκοπικές). Το ομόλογο πρόκειται ουσιαστικά για δάνειο προς την τράπεζα. Το ότι μετατρέπεται σε μετοχές μάλλον δεν είναι θετικό στις τρέχουσες συνθήκες.
Προσωπικά δεν θα τοποθετούσα τις οικονομίες μου σε μια τέτοια επένδυση.
Γνῶθι σαὐτόν
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 21 Oct 2012 16:14 #5

  • GD
  • GD's Avatar
H AMK THS PROBANK KATHOS KAI TO MOD ISXYOUN OPOS THA DEITE APO TIN PERSINI SUNELEUSI TIS 28/12/11
www.inews.gr/61/gnorizoun-oi-metochoi-ti...na-aftoktonisoun.htm

PSAXNOUN GIA LEFTA NA MAZEPSOUN BAS KAI AUTONOMITHOUN.. LOGO ANAKEFALOPOIHSHS.VEVAIA OPOS THA DEITE DIAVAZODAS TO LINK OPOIOS AGORASEI THA PAGIDEUTHEI...ME METOXES POU DEN THA TIS PAREI POTE STO XERI AFOU I ISTORIA TIS EISODOU STO XRIMATISTIRIO DIARKEI XRONIA KAI I DIOIKISI DAMIANAKI KOROIDEUEI TOUS METOXOUS-ERGAZOMENOUS....!

EPISHS PARATHETO KAI TO APOKALUPTIKO probankinsider.blogspot.gr/ POY MALLON TO EXEI FTIAXEI KAPOIOS UPALLILOS TIS ETAIRIAS GIA NA SXOLIAZEI TA KAKVS KEIMENA TIS DIOIKISIS...TA OPOIA EINAI POLLA DISTIXOS.
EGV THA SUMVOULEUA TO FILO DIMITRIO FUSIKA NA MIN AGORASEI TA MOD...ALLA KAI NA PAREI KAI TA LEFTA TOU KALUTERA! AUTO POU DIAVASA OTI THA DOTHOUN UPOXREOTIKA DANEIA STOUS ERGAZOMENOUS GIA NA PAROUN METOXES KAI NA STIRIXOUN TA MOD...ME EVGALE APO TA ROUXA M! KALUTERA 4 H 4,5% KAI SE ALLI TRAPEZA PARA 5% ME AUTES TIS SUNTHIKES.TA DANEIA VEVAIA THA DOTHOUN APO TIS KATATHESEIS OLON...
YPARXOUN KAI ALLES TRAPEZES..!
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 21 Oct 2012 22:28 #6

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ's Avatar
Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες. Για τι μικρό ποσό - 7000 ευρώ- που δοκιμαστικά εκλεισα στη τράπεζα αυτή όταν θα λήξει στις 4/1/2013 θα το πάρω αλλά τυπικά ότι κι αν συμβεί θεωρητικά καλύπτομαι από το ΤΕΚΕ.
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 21 Oct 2012 23:50 #7

  • folion2008
  • folion2008's Avatar
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 231
  • Thank you received: 15
  • Karma: 0 (-2)
Γιά την κατάθεση δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Για το ομολογιακό μακρυά.Εδώ κοροιδεύουν πάνω από 5 χρόνια τους μετόχους,οτι θα μπούν χρηματιστήριο,και δεν κάνουν τίποτα.Αμοιβές όμως μεγαλοστελεχών έχουν μεγάλους.Τι ανάγκη έχουν?
Κρίμα,γιατί ξεκίνησαν αλλιώς.
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 23 Oct 2012 13:29 #8

  • Ανώνυμος
  • Ανώνυμος's Avatar
Πρώτη φορά σε διάβασα Nick Pap και μου άρεσε πολύ ο τρόπος ανάλυσης σου + η διάθεση σου να βοηθήσεις,( πρέπει να λέγονται αυτά για να ξεχωρίζουμε το ενδιαφέρον από το αδιάφορο και να προσφέρει περισσότερα το tsig σε όλους μας, το οποίο στην ουσία είμαστε εμείς και το επίπεδο μας διαμορφώνει το επίπεδο του tsig, τέσπα)...που βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι βασίζεται σε σωστή πληροφόρηση και γνώση....παράκληση, τώρα που επιδιώκουν να χαμηλώσουν τα επιτόκια, πράγματι τοποθετήσεις σε ομόλογα εταιριών φαντάζουν ενδιαφέρουσες, μήπως γνωρίζεις κάποιες να προτείνεις, αυτό το λέω γιατί φίλος έχει πολύ καλές αποδόσεις από ΟΤΕ....τι υπάρχει ενδιαφέρον εκεί έξω με το μικρότερο δυνατό ρίσκο; 12% για δύο χρόνια προτάθηκε σε φίλο για ΟΤΕ π.χ..

Μήπως πρέπει να φτιαχτεί ξεχωριστό νήμα για ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σε εταιρικά ομόλογα;
The administrator has disabled public write access.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ της PROBANK 23 Oct 2012 22:54 #9

  • Nick Pap
  • Nick Pap's Avatar
Στα εταιρικά ομόλογα πολύ δύσκολα μπορεί να βρεις κανείς πλέον υψηλές αποδόσεις.Οι αποδόσεις μειώθηκαν σημαντικά μετά από τα δύο προγράμματα βραχυπρόθεσμου 3ετούς δανεισμού της ΕΚΤ (LTRO).Για να βρεις κανείς καλή απόδοση πρέπει να ρισκάρει και να ασχοληθεί με junk status ομόλογα.
Η αγορά είναι αρκετά αδιαφανής, οι περισσότερες συναλλαγές δεν γίνονται σε οργανωμένες χρηματιστηριακές αγορές αλλά OTC (over the counter ) κάτι σαν χέρι με χέρι δηλαδή , ενώ και το υψηλό minimum (50.000 και άνω στα περισσότερα) κάνουν τη συγκεκριμένη αγορά μη φιλική για τον μικροεπενδυτή.
Επιπλέον πολλές Τράπεζες δεν παρέχουν υπηρεσίες σε ομόλογα παρά μόνο σε υψηλά πορτοφόλια και όχι στο retail. Τα ανωτέρω έχουν κάνει την αγορά ομολόγων να εμφανίζει περιορισμένο ενδιαφέρον στη χώρα μας.
Το ομόλογο του ΟΤΕ με λήξη 5/8/2013 έχει ανέβει σημαντικά πρόσφατα με τιμή κοντά στο 95 ,δηλαδή απόδοση στη λήξη 11,8%.Προεκλογικά η τιμή του ήταν γύρω στο 65-70, αντανακλώντας τον κίνδυνο δραχμής.
Υπάρχει και το ομόλογο του ΟΤΕ με λήξη 2014 και κουπόνι 7,25 με απόδοση πάνω από 13,5 % ετησιοποιημένη,αλλά 100.000 ευρώ σαν ελάχιστο.
Τώρα αν κανείς θέλει να ρισκάρει, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κουρεμένα πλέον ελληνικά ομόλογα,που έχουν μέν κάνει ένα αξιόλογο ράλλυ, αλλά συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον κερδοσκοπικών κεφαλαίων που ενισχύεται και από τις φήμες περί επαναγοράς χρέους.
Μια δυνατότητα για κάποιο μικροεπενδυτή είναι να τοποθετηθεί μέσω αμοιβαίων ομολογιακών εσωτερικού.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.063 seconds