Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Γνώμες, κριτικές και εμπειρίες για τράπεζες ή τραπεζικά προϊόντα.
  • Page:
  • 1

TOPIC: Raisin

Raisin 10 Jun 2017 11:23 #1

Την εχετε υπόψιν?
Εχει επενδύση κάποιος?
Είναι αξιόποιστοι?

www.raisin.com/about-raisin/
The administrator has disabled public write access.

Raisin 17 Jun 2017 12:10 #2

  • Μενέλαος
  • Μενέλαος's Avatar
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 247
  • Thank you received: 70
  • Karma: 5 (2)
RAISIN

Σας απαντώ, μιας και γνωρίζω πως λειτουργεί, αλλά δεν είχα χρόνο να σας γράψω νωρίτερα. Οφείλουμε πολλά στον Tsig και στην τόσο ενημερωτική γωνιά του, που νομίζω ότι η μη ανταλλαγή πληροφοριών που κατέχουμε είναι τουλάχιστον αγνωμοσύνη.

Σημειώνω ότι προσωπικά δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω τη Raisin ποτέ μέχρι σήμερα και έτσι δεν έχω εμπειρία δική μου ή φιλικού μου προσώπου. Έχει όμως κάποιο ενδιαφέρον.

H Raisin προσφέρει προθεσμιακές καταθέσεις για λογαριασμό τρίτων, ανά τον κόσμο, χωρίς καμία προμήθεια από τον καταθέτη, κάτι σαν κι αυτό που λέμε fiduciary deposits. Καταθέσεις που ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να τις επιτύχει, όχι λόγω κάποιου προνομιακού επιτοκίου, το οποίο είναι ίδιο για όλους, αλλά γιατί ενδεχομένως η ξένη τράπεζα που το προσφέρει στην οποιαδήποτε χώρα, μπορεί να μην τον δεχτεί ως πελάτη από μόνο του ή αν τον δεχτεί να απαιτήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του στη χώρα που εδρεύει.

Η υπηρεσία είναι χρήσιμη γι αυτούς που έχουν σήμερα έναν τρεχούμενο λογαριασμό στο εξωτερικό, για λόγους ασφάλειας, αλλά τα χρήματά τους σ’ αυτόν δεν παίρνουν τόκο. Αυτός θα είναι ο reference account.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η Raisin σου ανοίγει εξ αποστάσεως έναν Raisin Account στην Keytrade στο όνομά σου, ο οποίος είναι ένας λογαριασμός διεκπεραίωσης και εκκαθάρισης (clearing account), δεν παίρνει καθόλου τόκο και χρησιμοποιείται σαν πλατφόρμα για να διαχειρίζεσαι τους προθεσμιακούς λογαριασμούς σου σε συνεργαζόμενες με την Raisin Τράπεζες, τους οποίους εσύ επιλέγεις. Μπορείς να πάρεις ή να βάλλεις χρήματα σ’ αυτόν τον clearing account στην Keytrade, μέσω του μοναδικού συνδεδεμένου τρεχούμενου λογαριασμού σου (reference account), που εσύ θα ορίσεις στη δική σου τράπεζα (π.χ. τον τρεχούμενο λογαριασμό σου στην N-26 στη Γερμανία).


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Επιλέγω το διετή προθεσμιακό λογαριασμό στην Euram Bank της Αυστρίας επιτοκίου 1,05%. Τα χρήματά μου από τον Raisin λογαριασμό μου στην Keytrade μεταφέρονται ατελώς στην Euram Bank. Μετά το τέλος της διετίας επιστρέφονται ατελώς στον λογαριασμό μου της Raisin. Το ίδιο και οι τόκοι. Μετά ανανεώνω το ίδιο ή επιλέγω τον 6μηνο προθεσμιακό στην Alior Bank της Πολωνίας, επιτοκίου 0,75% για παράδειγμα κ.ο.κ. Ή τα γυρίζω πίσω στον τρεχούμενο λογαριασμό μου στην N-26 στη Γερμανία για να τα χρησιμοποιήσω όπως εγώ θέλω.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τα χρήματά σας όσο βρίσκονται στον Raisin λογαριασμό στην Keytrade προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων του Βελγίου (χώρα ΑΑ/ΑΑ-), αφού τηρούνται στο όνομά σας ή αν θεωρήσουμε ότι η Keytrade είναι βελγικό υποκατάστημα της Arkéa Direct της Γαλλίας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. θα προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων της Γαλλίας. Όσο βρίσκονται κλεισμένα στην Euram Bank προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων της Αυστρίας (χώρα ΑΑ+). Αν τα κλείνετε οπουδήποτε αλλού, θα προστατεύονται από το ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων της ευρωπαϊκής χώρας που τα κλείνετε. Αρκεί να μην υπερβαίνουν τα 100.000 € ανά καταθέτη, σε κάθε περίπτωση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ
Μειονέκτημα της πλατφόρμας είναι ότι προσφέρει λίγες επιλογές σε αριθμό τραπεζών ή χωρών (σήμερα 4 τράπεζες μόνο).

Σίγουρα όμως ψάχνοντας θα μπορούσατε να ανακαλύψετε άλλες πλατφόρμες, πέραν της Raisin, με περισσότερες επιλογές τραπεζών.

Τι λέει η Kathrine και άλλοι που ασχολούνται με τα τραπεζικά γι’ αυτό;
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.057 seconds