Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Διαδικασίες ανάληψης - κατάθεσης (π.χ. τραπεζικές επιταγές, valeur, "νέα κεφάλαια"), θέματα εφορίας (π.χ. πόθεν έσχες), κόστος εμβασμάτων, όροι προθεσμιακής, διευκρίνηση τραπεζικών ορών, τρόποι υπολογισμού επιτοκίων.

TOPIC: Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης

Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης 20 Nov 2010 21:25 #1

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Είναι δυνατή η σύσταση Εταιρίας στην Κύπρο από ένα και μόνο μέτοχο!

Το κόστος είναι γύρω στα 2.000 ευρώ.

Η σύσταση της Εταιρίας μπορεί να γίνει εντός 3 μόνο ημερών!

Η Εταιρία μπορεί να έχει κύκλο εργασιών οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει δυνατότητα πλήρους ανωνυμίας και αδιάβλητου συναλλαγών, αν το ζητήσετε!

Τα μερίσματα, μετά φόρου 10%, δε φορολογούνται.

Υπάρχει δυνατότητα να συμπεριληφθούν, ως περιουσία της Κυπριακής Εταιρίας, όλα σας τα ακίνητα, απαλλάσσοντάς τα από φόρους χρήσης, φόρους μεταβίβασης, ή φόρους κληρονομιάς!

Οι μισθοί υπαλλήλων σας θεωρούνται έξοδα της επιχείρησης κι εξαιρούνται από τον ενιαίο φόρο του 10%!

Μπορεί να δηλωθούν ως υπάλληλοι και συγγενικά σας πρόσωπα...
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2012 01:02 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης 20 Nov 2010 21:31 #2

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Ο αναμενόμενος νόμος για την «Αποκατάσταση της Φορολογικής Δικαιοσύνης και την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής» δημιουργεί σημαντικά κίνητρα για τη χρήση εταιριών συμμετοχών (Holding) που βρίσκονται σε Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο άρθρο 13 που αναφέρεται στη φορολογία των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν οι Α.Ε και οι Ε.Π.Ε καθορίζονται οι συντελεστές παρακρατούμενων φόρων για τα επόμενα 5 έτη, που ξεκινούν από 21% εντός του έτους 2011 και φτάνουν έως το 25% όταν η διανομή λαμβάνει χώρα μέσα στο 2015. Το ποσό του παρακρατούμενου φόρου προστίθεται στον ετήσιο φόρο εισοδήματος, που για το τρέχον οικονομικό έτος βρίσκεται στο 24%, και καταβάλλεται εφόσον η εταιρία προχωρήσει στη διανομή μερισμάτων. Με την παρακράτηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου για τα πιο πάνω εισοδήματα, ενώ αν ο δικαιούχος φορολογείται με χαμηλότερο συντελεστή στην κλίμακα το τυχόν πιστωτικό υπόλοιπο επιστρέφεται.

Τα ποσοστά αυτά περιλαμβάνουν επίσης τα κέρδη που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και οι εταιρίες περιορισμένης ευθύνης, με τη μορφή αμοιβών και ποσοστών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές, αμοιβών στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, εκτός μισθού, καθώς και μερισμάτων ή προμερισμάτων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ανεξάρτητα αν η καταβολή τους γίνεται σε μετρητά ή μετοχές.

Ορίζεται ρητά ότι οι διατάξεις αυτές «δεν εφαρμόζονται όταν τα μερίσματα καταβάλλονται προς εταιρεία άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας είναι θυγατρική η καταβάλλουσα τα μερίσματα ημεδαπή ανώνυμη εταιρεία, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 11 του ν. 2578/1998 (ΦΕΚ A’30)». Ο φόρος που έχει παρακρατηθεί σε βάρος της ανώνυμης εταιρείας, επιστρέφεται σε αυτή κατά το μέρος που αναλογεί στα μερίσματα που διανέμει σε εταιρεία άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.

Ο Νόμος 2578/1998, αναφέρεται στο Φορολογικό καθεστώς συγχωνεύσεων, διασπάσεων, εισφοράς ενεργητικού και ανταλλαγής τίτλων μεταξύ εταιριών διαφορετικών Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τροποποιήθηκε τελευταία με το Ν. 3517/2006. Σύμφωνα με το Άρθρο 9, περίπτωση γ και το άρθρο 11 του ίδιου νόμου, οι βασικές προϋποθέσεις για να ισχύει η απαλλαγή από τον παρακρατούμενο φόρο στα μερίσματα είναι η μητρική εταιρία να κατέχει τουλάχιστον 10% της Θυγατρικής και να διατηρεί το ποσοστό της επί δύο τουλάχιστον συνεχή έτη.

Με την περίπτωση 7 του Άρθρου 13 του νέου Νόμου για την Αποκατάσταση της Φορολογικής Δικαιοσύνης, ορίζεται ρητά ότι η απαλλαγή της παραγράφου 1 του άρθρου 114 του Κ.Φ.Ε «ισχύει και για τα κέρδη που εξάγει στην αλλοδαπή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ή με τα οποία πιστώνει την έδρα της στην αλλοδαπή». Δηλαδή, εφόσον αλλοδαπή κοινοτική εταιρία διατηρεί υποκατάστημα στην Ελλάδα και διανέμει μέρισμα προς τα κεντρικά, το ποσό αυτό εξαιρείται από την παρακράτηση φόρου που ορίστηκε σύμφωνα με την περίπτωση 2 της παραγράφου 1 του άρθρου 55.

Βάσει των παραπάνω, τα κίνητρα που δημιουργούνται για τη ίδρυση Κοινοτικών Holding εταιριών είναι πλέον σημαντικά για τις Ανώνυμες Εταιρίες, αλλά και για όλες τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης που μέχρι σήμερα απαλλασσόντουσαν από το φόρο στα μερίσματα. Για παράδειγμα, μία Κυπριακή Εταιρία Συμμετοχών μπορεί να γίνει αποκλειστικός μέτοχος μίας ελληνικής Α.Ε ή Ε.Π.Ε και με το σχεδιασμό αυτό να εξαιρεθεί από τις διατάξεις του άρθρου 13 του νέου νόμου.

Πολλοί επιχειρηματίες αναμένεται να ιδρύσουν εταιρίες συμμετοχών στην αλλοδαπή, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στη συνέχεια θα μεταβιβάσουν τα ποσοστά που κατέχουν ως φυσικά πρόσωπα στις Holding αυτές εταιρίες. Κατά τη μεταβίβαση του ποσοστού από το Φυσικό Πρόσωπο προς την αλλοδαπή, κοινοτική εταιρία συμμετοχών, θα προκύψει φόρος μεταβίβασης σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κ.Φ.Ε, αλλά το ποσό αυτό θα είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον παρακρατούμενο φόρο που θα κληθεί να καταβάλει ο επιτηδευματίας τα επόμενα 5 έτη κατά την αποκοπή του μερίσματος από την ημεδαπή Α.Ε και Ε.Π.Ε.

Χώρες όπως η Κύπρος που χρησιμοποιούν το αγγλοσαξονικό νομικό σύστημα δικαίου, βοηθούν στην ολοκλήρωση τέτοιων εταιρικών σχημάτων αφού παρέχουν ανωνυμία στους μετόχους μέσω του εμπιστεύματος (Trust) και η διαδικασία της ίδρυσης και παρακολούθησης της εταιρίας μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

Νανόπουλος Κων/νος


www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/11119
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 20 Nov 2010 23:08 by Ο Τσιγκούνης (T$ig). Reason: Διόρθωση συνδέσμου
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης 20 Nov 2010 21:34 #3

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
ΤΑ «ΦΤΕΡΑ» τους για φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζονται να ανοίξουν μετά τους επιχειρηματίες και τους μεγαλοεπενδυτές της χώρας εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να αποφύγουν την φορολόγηση μερισμάτων και σε δεύτερο χρόνο το φόρο των υπεραξιών από μετοχές και ομόλογα.
Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στην κλίμακα τα μερίσματα από μετοχές και τα ομόλογα, να επιβάλει «μίνι» πόθεν έσχες μέσω του εμπλουτισμού των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης και η υπόσχεσή της για ένα νέο τρόπο φορολόγησης των υπεραξιών από μετοχές δημιουργεί νέο κύμα φυγής ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό. Προορισμοί χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή, όπως η Κύπρος ή το Λουξεμβούργο. Τον δρόμο, άλλωστε, τον έχουν ανοίξει εδώ και μερικά χρόνια οι επιχειρηματίες και οι μεγάλοι εγχώριοι επενδυτικοί και επιχειρηματικοί οργανισμοί.

Πρώτη η Εθνική μετέφερε μέρος των υπό διαχείριση κεφαλαίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της στο Λουξεμβούργο και ακολούθησε η EFG Eurobank. Μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα, όπως ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, επέλεξαν το Λουξεμβούργο για έδρα των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων (Damma Holdings). Παράλληλα το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών διαχειρίζονται τα επενδυτικά τους κεφάλαια ακόμη και αν αυτά τοποθετούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω off shore ή on shore εταιρειών, οι περισσότερες εκ των οποίων εδρεύουν στην Κύπρο. Κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός πως οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις σύστησαν εταιρείες συμμετοχών στην Κύπρο για να ελέγχουν από εκεί τις δραστηριότητές τους στη νοτιοανατολική Ευρώπη (πλην Τουρκίας) και να μην επαναφορολογούνται τα μερίσματα που λαμβάνουν από τις εκεί θυγατρικές τους.

Μερίσματα

Η διαδικασία έχει ως εξής: Μια ελληνική εταιρεία μεταφέρει στην Κύπρο τον έλεγχο των θυγατρικών της στα Βαλκάνια. Τα μερίσματα που εισπράττει από τις χώρες αυτές φορολογούνται στην πηγή (Ρουμανία κ.λπ.) με χαμηλό συντελεστή (16%) και εν συνεχεία μεταφέρονται στην Κύπρο χωρίς να πληρωθεί άλλος φόρος. Αυτό γιατί η Μεγαλόνησος -σε αντίθεση με την Ελλάδα- έχει υπογράψει συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης με όλες τις ανατολικές χώρες.

Ετσι, το χρήμα μένει εκτός Ελλάδος και μακριά από το χέρι της εφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα αρκετές εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα έχουν κέρδη από τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό, αλλά δεν τα επαναπατρίζουν υπό τον φόβο της φορολόγησης.

Τη σκυτάλη λαμβάνουν τώρα εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν επενδυτικά κεφάλαια υψηλότερα του ενός εκατ. ευρώ και αναζητούν λύσεις... φοροδιαφυγής ή έστω φοροελάφρυνσης.

Μεγαλοϊατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, μηχανικοί, έμποροι προσφεύγουν στη λύση της σύστασης εταιρείας στην Κύπρο, στην οποία μεταβιβάζουν το επενδυτικό τους «κομπόδεμα», είτε αφορά μετρητά, είτε τοποθετήσεις σε μετοχές ( ελληνικές και ξένες) και ομόλογα. Ωστόσο, το νέο κύμα φυγής αφορά μόνο επενδυτικά κεφάλαια.

Ο φόρος στην πηγή

Οι εταιρείες διεθνούς δραστηριότητας, όπως αποκαλούνται πλέον οι on shore ( τέως off shore) εταιρείες στην Κύπρο, φορολογούνται με συντελεστή 10%. Οταν, όμως, η μόνη τους δραστηριότητα είναι κέρδη ή πρόσοδοι χαρτοφυλακίου (μερίσματα κ.ά.) δεν επαναφορολογούνται μια και έχει παρακρατηθεί φόρος στην πηγή.

Η λύση των on shore εταιρειών θεωρητικά δεν απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες τους από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης των παραπάνω εισοδημάτων. Βασική φορολογική αρχή αποτελεί ότι ο κάθε έλληνας πολίτης οφείλει να δηλώνει στην Ελλάδα τα εισοδήματά του από όποια χώρα και αν προέρχονται. Αρχή, που έχει καταπατηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε σχεδόν τείνει να ξεχασθεί. Με δεδομένο, άλλωστε, ότι οι εταιρείες που συστήνονται έχουν ως στόχο τις μακροχρόνιες επενδύσεις και δεν αφορούν κεφάλαια που θα τα χρειασθούν μεσοπρόθεσμα οι κάτοχοί τους, έχουν τη δυνατότητα να επανεπενδύουν τα κέρδη τους χωρίς να μοιράζουν μέρισμα.


www.enet.gr/?i=news.el.article&id=101965
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 20 Nov 2010 23:07 by Ο Τσιγκούνης (T$ig). Reason: Διόρθωση συνδέσμου
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης 20 Nov 2010 21:38 #4

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Το προηγούμενο τρίμηνο ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια μετανάστευαν στην Κύπρο για να «γλιτώσουν» το πόθεν έσχες, τώρα θα φεύγουν για να αποφύγουν τον φόρο 40% επί των μερισμάτων.

Η αποστροφή ανήκει σε στέλεχος τμήματος επενδυτικής τραπεζικής και αποτυπώνει το κλίμα μετά την απόφαση του υπουργείου.

Ο φόρος κατά 40% θα βαρύνει σχεδόν μόνο τους εδρεύοντες εν Ελλάδι επενδυτές.

Αντίθετα, οι ξένοι απαλλάσσονται πλήρως ή έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν τον παρακρατηθέντα από την Ελλάδα φόρο.

Ειδικότερα, υπάρχουν συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης που προβλέπουν ότι επί του διανεμόμενου μερίσματος δεν μπορεί η Ελλάδα να παρακρατήσει καν φόρο.

Η Ελλάδα έχει τέτοιου τύπου συμβάσεις με την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Γιατί λοιπόν ένας μεσαίου βεληνεκούς επενδυτής να μη μεταφέρει τα επενδυτικά του κεφάλαια στην Κύπρο και να συνεχίσει να επενδύει στο X.A.;

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Και αυτό γιατί οι περισσότερες συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με άλλες χώρες προβλέπουν ότι η παρακράτηση επί του διανεμόμενου μερίσματος δεν μπορεί να ξεπερνά το 10%.

Το οποίο εν συνεχεία το συμψηφίζουν οι επενδυτές στην πατρίδα τους.

Τι θα γίνει με ξένους επενδυτές που εδρεύουν σε χώρες με τέτοιες συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης;

To πιθανότερο είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτε και θα συνεχίσουν να μη φορολογούνται.

Το τελευταίο ερώτημα που ανακύπτει είναι το πώς θα υπολογίζεται ο φόρος. Η αγορά έχει δικαίως υπολογίσει ότι το 40% προκύπτει από τον φόρο επί των αδιανέμητων (24%), ενώ ο φόρος επί του μερίσματος ανεβαίνει στο 16% από 10% σήμερα.

Ούτε που θέλει κανείς να σκέφτεται ότι ο υπουργός εννοούσε 24% συν 40%...

Υ. Γ.: Οι λίγοι ξένοι που επηρεάζονται δυσμενώς από την αύξηση του φόρου επί των μερισμάτων είναι όσοι εδρεύουν σε χώρες που δεν διαθέτουν σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης. Οι περισσότερες off shore όμως έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια… on shore σε Κύπρο και Λουξεμβούργο.


www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/5...hameleonArticle.aspx
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 20 Nov 2010 23:06 by Ο Τσιγκούνης (T$ig). Reason: Διόρθωση συνδέσμου
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: ΧΑΡΗΣ Π (haris210671)

Απ: Σύσταση Παράκτιας Εταιρίας χαμηλότατης φορολόγησης 20 Nov 2010 21:41 #5

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Η άλογη οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η κυβέρνηση αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τον δρόμο της μεγάλης φυγής από την Ελλάδα. Τα σκληρά φορολογικά μέτρα , οι «αγκυλώσεις» που πλήττουν την επιχειρηματικότητα καθώς και οι συνεχείς έκτακτες εισφορές , έχουν αναγκάσει την πλειονότητα των επιχειρηματιών να εξετάζουν λεπτομερώς τη δυνατότητα της «επιχειρηματικής μετανάστευσης». Μεγάλες εταιρείες με θυγατρικές στο εξωτερικό δείχνουν ενδιαφέρον να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, αφού τα μερίσματά τους εισάγονται υποχρεωτικά στην χώρα μας και φορολογούνται με συντελεστή 40% ή 45%. Αυτή η επιβάρυνση είναι εξοντωτική για τις εταιρείες , όταν οι φορολογικοί συντελεστές στις περισσότερες χώρες είναι πολύ χαμηλότεροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Σερβία τα εταιρικά κέρδη φορολογούνται με 10% .
Είναι φανερό ότι για τους Έλληνες επιχειρηματίες το φορολογικό περιβάλλον είναι πλέον ασφυκτικό. Παράλληλα , παρατηρείται συστηματική καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις , κάτι που εκτός της ασφυξίας ρευστότητας στην αγορά προκαλεί και έντονο πρόβλημα αξιοπιστίας. Η κατά κανόνα λοιπόν ασυνέπεια του δημοσίου κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές , μόνο και μόνο επειδή εδρεύουν στην Ελλάδα, αναγκάζονται να προπληρώνουν τις παραγγελίες πρώτων υλών και να μην απολαμβάνουν ουδεμίας πιστώσεως από τους ξένους προμηθευτές. Κάτι που μέχρι και πριν λίγους μήνες ουδέποτε είχε τεθεί ως θέμα στις συναλλαγές τους.


bananiagr.wordpress.com/2010/06/22/%CE%B...B%CE%BB%CE%AC%CE%B4/
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 20 Nov 2010 23:05 by Ο Τσιγκούνης (T$ig). Reason: Διόρθωση συνδέσμου
The administrator has disabled public write access.

Αφορολόγητες ενδοκοινοτικές συναλλαγές! 17 May 2011 15:00 #6

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Έστω και χωρίς Εταιρία, αρκεί ένα ΑΦΜ επαγγελματία για να μπει κάποιος στο Ευρωπαϊκό Φορολογικό Σύστημα VIES, ως πιστοποιημένο μέλος.

Στο VIES, μπορεί να κάνει αγορές αγαθών και υπηρεσιών από οποιοδήποτε Κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν τις δηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα, κάθε μήνα.

Γιατί είναι χρήσιμο να γραφτεί κανείς στο VIES, δωρεάν;

Για να κάνει τις αγορές του από το Εξωτερικό εντελώς αφορολόγητα!
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
Last Edit: 25 Mar 2012 01:04 by Καράντη Μαρία (cross).
The administrator has disabled public write access.

Σύσταση Εταιρίας στη Μάλτα, χαμηλότατης φορολόγησης 25 Mar 2012 00:55 #7

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Με τη χρήση Μαλτέζικων εταιριών ο επιχειρηματίας έχει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:

1. Μειώνει τον επιχειρηματικό του κίνδυνο ως φυσικό πρόσωπο στην Ελλάδα

2. Μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές

3. Αποφεύγει την τυπολατρεία του ελληνικού λογιστικού συστήματος

4. Μειώνει το κόστος λογιστικής παρακολούθησης της εταιρίας

5. Αποκτά ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό προφίλ

Επιπροσθέτως η χρήση των Μαλτέζικων ΕΠΕ στην Ελλάδα τις κάνει ιδανικές για:

1. Εισαγωγές – Εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών εντός & εκτός Ε.Ε

2. Παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών

3. Επενδυτικές εταιρίες – Ναυτιλιακά

4. Εταιρία πληροφορικής- Διαφημιστική Εταιρία

5. Ιδιοκτησία και εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων / εμπορικών σημάτων

7. Συναλλαγές με υπεράκτιες εταιρίες (offshore)

8. Εταιρίες Συμμετοχών (Holding Companies) – Απαλλαγή φορολογίας στην Μάλτα για εισπραττόμενα μερίσματα από το εξωτερικό

9. Διαδικτυακό Καζίνο (Online Casino)

10. Αγορά, κατοχή και χρήση σκάφους αναψυχής στήν Ελλάδα, χωρίς τεκμήρια και πάντοτε στο όνομα της εταιρίας

11. Αγορά, κατοχή και χρήση αεροσκάφους & ελικοπτέρου στήν Ελλάδα, χωρίς τεκμήρια και πάντοτε στο όνομα της εταιρίας

Στο μυαλό πολλών Ελλήνων υπάρχει μία σύγχυση για την υπόσταση, χρήση και λειτουργία μίας αλλοδαπής εταιρίας, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά στην απόφαση του επιχειρηματία να ιδρύσει μία εταιρία στο εξωτερικό.Η Callamus με τα σύγχρονα διαδυκτιακά συστήματα που έχει αναπτύξει το κάνει εύκολο πλέον.

Τα σημαντικότερα σημεία για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο στην Μάλτα είναι:

1. Από τη στιγμή που μπήκε η Μάλτα στην ΕΕ (κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι εταιρίες της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ offshore

2. Τα τιμολόγια που εκδίδουν Μαλτέζικες Εταιρίες αναγνωρίζονται κανονικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

3. Η φορολογία των εταιρικών κερδών είναι 5%

4. Δεν υπάρχει φορολογία μερίσματος

5. Υπάρχουν μεγάλα ετήσια ποσοστά αποσβέσεων

6. Υπάρχουν 60 συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας υπογεγραμμένες μεταξύ Μάλτας και άλλων χώρων,συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας .

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας με ευθύνη και σεβασμό προς το εμπορικό δίκαιο, την Ελληνική και ξένη φορολογική νομοθεσία.

Η διαδικασία ίδρυσης και παρέχεται από την Ελλάδα! Δεν είναι απαραίτητο να επισκευτείτε την Μάλτα!

www.callamus.gr/idrisi-eterias-stin-malta/
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
The administrator has disabled public write access.

Σύσταση Εταιρίας στις Σεϋχέλλες, μηδενικής φορολόγησης! 25 Mar 2012 01:01 #8

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Εταιρειών Διεθνών Επιχειρήσεων International Business Company (IBC), Διεθνή Καταπιστεύματα (International Trusts) καθώς και Yπεράκτιων Tραπεζών (offshore banking).

Η International Business Company (IBC) είναι η πιο δημοφιλής εταιρική οντότητα (ευρέως χρησιμοποιούμενο όχημα), με 0% φορολογία εταιρικών κερδών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς ανά την υφήλιο.

Επιπροσθέτως η Callamus πέρα από την ίδρυση της εταιρίας προσφέρει και υπηρεσίες όπως :

> Εγγεγραμμένου γραφείου

> Ανοίγματος λογαριασμού

> Ελεγκτικών & Λογιστικών εργασιών

> Αντιπροσώπων: διευθυντή, μετόχων, γραμματέα (φυσικά ή νομικά πρόσωπα)

Η υπηρεσίες μας προέρχονται απευθείας από την πηγή, εγγυώντας εχεμύθεια και αποτελεσματικότητα. Η Callamus παρέχει τις υπηρεσίες τις απευθείας από τις Σεϋχέλλες!

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας με ευθύνη και σεβασμό προς το εμπορικό δίκαιο, την Ελληνική και ξένη φορολογική νομοθεσία.

Η CALLAMUS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΥΧΕΛΛΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ

www.callamus.gr/idrisi-eterias-stis-seyxelles/
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
The administrator has disabled public write access.

Σύσταση Εταιρίας στο Wyoming των ΗΠΑ, μηδενικής φορολόγησης! 15 Apr 2012 23:45 #9

  • Καράντη Μαρία (cross)
  • Καράντη Μαρία (cross)'s Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" Ιωάννην 15:5
  • Posts: 13132
  • Thank you received: 1249
  • Karma: -29 (-1)
Unlike most other states, Wyoming does not levy an individual or corporate income tax.

In addition, Wyoming does not assess any tax on retirement income earned and received from another state.

Wyoming has a state sales tax of 4%. Counties have the option of collecting an additional 1% tax for general revenue and a 1% tax for specific purposes, if approved by voters. Food for human consumption is not subject to sales tax.

There also is a county lodging tax that varies from 2% to 5%. The state collects a use tax of 5% on items purchased elsewhere and brought into Wyoming. All property tax is based on the assessed value of the property and Wyoming's Department of Revenue's Ad Valorem Tax Division supports, trains, and guides local government agencies in the uniform assessment, valuation and taxation of locally assessed property. "Assessed value" means taxable value; "taxable value" means a percent of the fair market value of property in a particular class. Statutes limit property tax increases. For county revenue, the property tax rate cannot exceed 12 mills (or 1.2%) of assessed value. For cities and towns, the rate is limited to 8 mills (0.8%). With very few exceptions, state law limits the property tax rate for all governmental purposes.

Personal property held for personal use is tax-exempt.

Inventory if held for resale, pollution control equipment, cash, accounts receivable, stocks and bonds are also exempt.

Other exemptions include property used for religious, educational, charitable, fraternal, benevolent and government purposes and improvements for handicapped access. Minerals are exempt from property tax but companies must pay a gross products tax and a severance tax when produced. Underground mining equipment is tax exempt.

Wyoming does not collect inheritance taxes.

Because of the phase-out of the federal estate tax credit, Wyoming's estate tax is not imposed on estates of persons who died in 2005. There is limited estate tax related to federal estate tax collection.

Αφού το προτίμησε και ο Τσοχατζόπουλος, κάτι παραπάνω θα ξέρει...


en.wikipedia.org/wiki/Wyoming
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα και...
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.099 seconds