flox wrote:
Δεσμευτηκε υποθετω θα πει οτι κατασταφηκε
"Υποθέτεις".
Αυτό το "υποθέτεις" ρωτάω, αν το ξέρει κανείς στα σίγουρα.
Όχι, δεν θα με πείραζε αν γινόταν καύσιμο, γράσσο, ή ασφαλτόπανο. Μαγιονέζες και φυτίνες θα με πείραζε αν έγινε.
Για τα άλογα έχεις μεσάνυχτα. Τα ιπποδρομιακά άλογα έχουν πολύ μικρή ζωή (ωφέλιμη για τον ιππόδρομο). Από 2 έως 4 χρόνια. Το άλογο όμως (σαν οργανσμός) ζει 20-25.
Τα ιπποδρομιακά λοιπόν, μάλλον για μπιφτέκι πάνε, αφού τελειώσει η χρήση τους στον ιππόδρομο...
Για τον Σκλαβενίτη: Συμφωνώ. Είναι από τους πιο έντιμους. Και συμφωνώ και για την... παρέμβαση εκ μέρους των δημάρχων! (Με το "συμφωνώ" εννοώ "επιβεβαιώνω την πληροφορία". Την ξέρω κι εγώ.)
Επίσης ο Σκλαβενίτης έχει από τα καλύτερα έτοιμα φαγητά (π.χ. ο μουσακάς του). Σαν της μάνας μου ένα πράμα....
Για τα ψάρια:
Ζώντας στην Αθήνα, η έννοια "φρέσκο ψάρι" είναι ποντιακό ανέκδοτο. Επειδή ξέρω πολλά (ψάρευα και ο ίδιος παλιότερα) για τα ψάρια και το κύκλωμα που τα διακινεί και τα εμπορεύεται, καθώς και για τις "καλές ψαροταβέρνες", σας λέω ότι ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μερικά από τα ψάρια που πουλιώνται να είναι πράγματι φρέσκα, αλλά: 1) Το ποσοστό τους είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο. 2) Τίποτα δεν πετιέται (πρώτα "σπρώχνονται" τα παλιότερα, και μετά τα νεώτερα), 3) Φρέσκα βεβαίως είναι των ιχθυοτροφείων, αλλά αυτά να δείτε τι τρώνε...
Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι πολλά από τα πωλούμενα "φρέσκα" ψάρια είναι πρώην κατεψυγμένα που έχουν αποψυχθεί πριν ανέβουν στον πάγκο. Ακόμα και στην κεντρική αγορά (στην Αθηνάς). Να μη μιλήσω για τις λαϊκές αγορές, βέβαια...
Οπότε εγώ προσωπικά προτιμάω τα κατεψυγμένα (που ξέρω ότι πέσανε στους -30C αμέσως μόλις πιάστηκαν, πάνω στο αλιευτικό ανοικτής θαλάσσης που τα έπιασε, και έτσι έφτασαν μέχρι την κατάψυξη του Σκλαβενίτη από την οποία θα το πάρω εγώ) παρά τα "φρέσκα" που πάει να μου πλασσάρει ο κάθε έμπορος, με κριτήριο το ποια θα του χαλάσουν πρώτα, και όχι αυτό που μου λέει.
Την απόψυξη του κατεψυγμένου πριν το μαγείρεμα να την κάνω εγώ, και όχι ο έμπορος.
Και βέβαια, η τιμή τους είναι το 1/4 της τιμής του "φρέσκου".
Α, φρέσκα είναι και τα ψιλά: Σαρδέλλες, γαύρος, αθερίνα, κλπ. Αυτά δεν καταψύχονται.
Κάτι που έμαθα τελευταία (και έκοψα τη γλώσσα φιλέτο): Η γλώσσα φιλέτο βγαίνει σε μια ΛΙΜΝΗ της Αφρικής, δεν είναι θαλασσινό ψάρι! Το ξέρατε?