Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο?

Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 06 Aug 2011 15:24 #1

  • Ανώνυμος
  • Ανώνυμος's Avatar
Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? Ακούγεται πολύ ότι, σύντομα θα ενταχθεί και η Κύπρος σε μηχανισμό στήριξης, θα είναι η τέταρτη χώρα στη σειρά, λόγω κυρίως της μεγάλης έκθεσής της στο ελληνικό χρέος. Και προσωπικά πιστεύω ότι μετά το πολύ μεγάλο "μπαμ" που θα ρίξει η Ελλάδα (μέχρι το τέλος του έτους) η Κύπρος θα κλυδωνιστεί οικονομικά. Και από ότι κατάλαβα το ίδιο απαράδεκτους πολιτικούς έχουν κι εκεί. Βέβαια Ελλάδα δεν είναι... κι ότι κι αν γίνει εκεί ίσως είναι καλύτερα για τις αποταμιεύσεις. Έχει σκεφτεί κανείς κάποια εναλλακτική λύση?
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 06 Aug 2011 15:32 #2

  • λεβέντης
  • λεβέντης's Avatar
όσο κινδυνεύουν και στην υπόλοιπη Ε.Ε. Όλοι στα ίδια σκ@@@ βουλιάζουμε άρα, μην μασάς! Προσωπικά, από τις κυπριακές στην Ελλάδα, θα επέλεγα την Ελληνική, που δίνει και καλύτερα επιτόκια στην 12μηνη προθεσμιακή και έχει την εγγύηση της Εκκλησίας της Κύπρου (29% μέτοχος)... Αν είχει και η δική μας Εκκλησία τράπεζα, εκεί θα πήγαινα!:P
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 06 Aug 2011 15:49 #3

λεβέντης wrote:
. Αν είχει και η δική μας Εκκλησία τράπεζα, εκεί θα πήγαινα!:P

Εθνική τότε, μεγαλομέτοχος είναι η εκκλησία της Ελλάδος
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 07 Aug 2011 13:19 #4

  • crt
  • crt's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 155
  • Thank you received: 11
  • Karma: 0 (-7)
Η Εκκλησίας της Ελάδος έχει γύρω στο 1,5% στην Εθνική. Καμία σχέση ως ποσοστό επομένως.
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 07 Aug 2011 17:27 #5

  • lakis28
  • lakis28's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Δεν κινδυνεύουν καθόλου. Το κράτος εγγυάται ποσά μέχρι 100000 ευρώ. Εξ άλλου και οι 2 μεγάλες τράπεζες πέρασαν με μεγάλη επιτυχεία το ΤΕΣΤ. Είναι πιο σιγουρα τα λεφτα στην Κύπρο. Εξ άλλου τα οικονομικά θα φτιάξουν. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αρχίζει το τρυπάνι για φυσικό αέριο.
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 12 Aug 2011 18:28 #6

  • Φανης
  • Φανης's Avatar
Financial Times: Μπροστά στη χρεοκοπία η Κύπρος
Συνδυάζοντας την είδηση της υποβάθμισης από τον οίκο Moody’s, τις δηλώσεις Αθανάσιου Ορφανίδη περί όμοιας κατάστασης με το 1974 και του αδιεξόδου στις συζητήσεις για κατάρτιση πακέτου μέτρων, η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται προ χρεοκοπίας.

Μάλιστα το ft.com αναφέρει ότι η Κύπρος που για δεκαετίες είναι γνωστή για το πολιτικό της πρόβλημα τώρα ακολουθεί την αβεβαιότητα που επικρατεί στις οικονομίες της Ευρωζώνης, και πιθανόν να ακολουθήσει την πορεία των Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Στο κύριο θέμα των Financial Times ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη εντός της εβδομάδας αλλά και των ανησυχιών που εκφράζει η κυβέρνηση της χώρας μετά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου. Πάντως, το πρωταρχικό ζήτημα που προβάλλεται είναι η διπλή υποβάθμιση από τους Moody’s.
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 12 Aug 2011 18:44 #7

  • o
  • o's Avatar
οι μάγκες που έστελναν τα χρήματά τους Κύπρο -λες και δεν υπήρχαν άλλες χώρες- έχουν ήδη ξεκινήσει να τα παίρνουν από τις Κυπριακές Τράπεζες. Αν τώρα κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν το λόγο, κακό δικό τους. Και μην πεταχτούν τίποτα "εξυπνάκηδες" να που πως υπάρχει το Ταμείο που εγγυάται καταθέσεις γιατί αυτά είναι μπούρδες για μικρά παιδιά. Κι εδώ υπάρχει ταμείο, so what? όταν γίνει η στραβή, τα λεφτά του ταμείου δε θα φτάνουν ούτε για γαργάρα. Ομοίως και στη μεγαλόνησο. Τελεία και παύλα
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 12 Aug 2011 20:14 #8

  • Ανώνυμος
  • Ανώνυμος's Avatar
Δηλαδή για να καταλάβω εννοείς εάν τα έπαιρναν στη Ιταλία για παράδειγμα θα ήταν πιο ασφαλείς ? Πραγματικά έχεις τόσο μικρό μυαλό να πιστεύεις ότι είναι το ίδιο να έχεις να κάνεις με μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ένα χρέος περίπου 350 + δις € , που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρώσει ή η Ιταλία με 1,7 τρις € και το ίδιο η Κύπρος με 2,5 δις η να στο πω διαφορετικά για να το καταλάβεις η Κύπρος έχει 65 % του ΑΕΠ της χρέος η Ελλάδα 150 % και η Ιταλία 123 % εσύ τι θεωρείς πιο ασφαλές ? Θα μου πεις καλύτερα στην Γαλλία η Γερμανία …. Καλά περίμενε και θα δεις σύντομα ότι η Κύπρος που μην ξεχνάς είναι μια χώρα , έχει μέγεθος όσο μια πολύ μικρή γαλλική τράπεζα που με μια κίνηση μπορεί να λυθούν τα όποια προβλήματα έχει . Τις «μεγάλες» οικονομίες του Ευρώ να φοβάσαι ….όπως ήταν και η Ελλάδα μας κάποτε
The administrator has disabled public write access.

Απ: Πόσο κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας στην Κύπρο? 14 Aug 2011 03:29 #9

  • Ανώνυμος
  • Ανώνυμος's Avatar
S&P: Προειδοποιεί με νεες υποβάθμισεις την Κύπρο!!!!!!!


Σε Creditwtch Negative τοποθέτησε τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου η Standard & Poor΄s Ratings Services τονίζοντας πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι βιώσιμη!!!!!!!!!!.

Στην ανακοίνωσή της η S&P τονίζει πως έπειτα από την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, η κυβέρνηση βρίσκεται σε χειρότερη ..... θέση όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει στόχο να περάσει από τη Βουλή.

Ο οίκος σημειώνει πως, αν και αναμένει ένα πακέτο μέτρων για τη βελτίωση των δημοσιονομικών και του ρυθμού ανάπτυξης, δεν είναι σίγουρος για την έκταση και την αποτελεσματικότητά τους, εκφράζοντας ειδικά τις αμφιβολίες για το στόχο της μείωσης του δημόσιου χρέους στο 2,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος χωρίς μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων.

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο η S&P σημειώνει πως αν και έχει αποφύγει την κρατική ενίσχυση τονίζει πως η ικανότητά του να απορροφά τις συνέπειες από την έκθεσή του στο ελληνικό κρατικό χρέος δεν είναι απεριόριστη.

Παράλληλα, η αβεβαιότητα για τη στιγμή και το βαθμό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην αναμενόμενη ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων καθιστά δύσκολη την εκτίμηση για τις ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών.

Σημειώνεται πως η S&P υποβάθμισε για δεύτερη φορά φέτος τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στις 29/7 σε “BBB+”, ενώ σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει Fitch και Moody’s.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.165 seconds