Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Γνώμες, κριτικές και εμπειρίες για τράπεζες ή τραπεζικά προϊόντα.

TOPIC: FBBank

FBBank 24 Sep 2010 14:33 #1

  • vaany
  • vaany's Avatar
Είμαι κάτοικος εξωτερικού και επισκέφτηκα στις 13 του μηνός την FBBank της Θεσσαλονικης για πληροφορίες; Τα επιτόκια που διαφημίζουν είναι πολύ καλά Η εξυπηρέτηση των υπάλληλων αρκετά άσχημη θα έλεγα τριτοκοσμική. Είπαν ότι θα κρατήσουν ένα 5% του ποσού επειδή το πόσο προέρχεται από το εξωτερικό και ας είναι προϊόν εργασίας μου. Η Γενική Τράπεζα που επισης επισκέφτηκα μου είπαν ότι δεν ισχύει αυτό αφού εργάζομαι στο εξωτερικό και είμαι και μόνιμος κάτοικος; Αλλά πιο πολύ μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά των ανθρώπων που δουλεύουν για την FBBank......
The administrator has disabled public write access.

Απ: FBBank 24 Sep 2010 18:35 #2

  • Prothesmiakias
  • Prothesmiakias's Avatar
Φίλε μου, ερχόμενος από το εξωτερικό και συγκρίνοντας με τα εκεί πρότυπα (φαντάζομαι πως εργάζεσαι σε κάποιο δυτικοευρωπαϊκό κράτος), ουδεμία εντύπωση μου προκαλεί αυτό που λες. Πιθανότατα τις ίδιες εντυπώσεις θα αποκομίσεις από οποιονδήποτε τομέα υπηρεσιών αναλάβεις να συγκρίνεις...
The administrator has disabled public write access.

Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 08:16 #3

Χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρία με συναλλαγές με τη FBBank και αν ναι αν συστήνει να προτιμήσω τα καταθετικά προιόντα της και για ποιό λόγο. Εμπιστεύεστε την τράπεζα αυτή;
The administrator has disabled public write access.

Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 11:30 #4

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Πριν από περίπου 2 χρόνια είχα κάνει μια προθεσμιακή (την 4χ3, αν θυμάμαι καλά) χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όταν συγκεκριμένα πήρα τα λεφτά μου στο πρώτο κιόλας 3μηνο, για να τα πάω στην KEDR με τα επιτόκια του 6-7% που έδινε τότε, δεν αντιμετώπισα το παραμικρό. Πλην της τυπικής ερώτησης για το λόγο ανάληψης, έδωσαν την επιταγή αμέσως...
Last Edit: 27 Dec 2010 11:41 by ΜΑΝΟΛΗΣ (manthe).
The administrator has disabled public write access.

Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 13:41 #5

  • ansel
  • ansel's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 57
  • Thank you received: 13
  • Karma: 0 (4)
Είναι μια μικρή ήρεμη τράπεζα
Έχω έναν προθεσμιακό εκεί
Last Edit: 27 Dec 2010 13:57 by Ο Τσιγκούνης (T$ig). Reason: Πρόταση υλοποιήθηκε
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Ο Τσιγκούνης (T$ig)

Απ: Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 18:49 #6

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξεκίνησα κι εγώ μια προθεσμιακή 6Χ3 στη συγκεκριμένη τράπεζα και ήμουν λίγο αγχωμένος σχετικά με το πόσο τυπικοί είναι στο να δώσουν επιταγή όταν θέλεις να σπάσεις την προθεσμιακή και να φύγεις από την τράπεζα. Βέβαια υπάρχει και το ΤΕΚΕ και μέχρι τις 31/12/2011 δεν με απασχολεί αν θα χάσω τα λεφτά μου ή όχι σε ενδεχόμενη πτώχευση. Γνωρίζει μήπως ο φίλος μας ο τσιγκούνης αν έχει εκτεθεί σε ελληνικά όμολογα και σε τι βαθμό η FBBank και αν ναι αν πιστεύει ότι θα περάσει με την παρούσα κεφαλαιακή επάρκεια τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ που θα γίνουν τον προσεχή Μάρτιό; Εν τέλει μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί αυτή η μικρή τράπεζα διψάει για ρευστό και δίνει τόσο καλές απόδοσεις στις προθεσμιακές; Δεν μπορεί να δανειστεί στη διατραπεζική; Όποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ.
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 21:26 #7

Η FBBank, όπως νομίζω και όλες οι τράπεζες, έχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με την έκθεση διαχείρισης του 2009 η FBBank είχε στα χέρια της ΟΕΔ προς πώληση ύψους 62,5 εκ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του ίδιου έτους είχε χορηγήσεις ύψους 1.626 εκ. ευρώ, καταθέσεις 1.378 εκ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 166 εκ. ευρώ περίπου (από τα οποία τα 50 εκ. ευρώ είναι συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου). Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας: 10%.
Δεν γνωρίζω αν η τράπεζα θα περάσει τα μελλοντικά τεστ αντοχής, αλλά έτσι κι αλλιώς αρκετοί αμφισβητούν την αξιοπιστία των μέχρι σήμερα τεστ καθώς, όπως λένε, "προσαρμόστηκαν" στις ανάγκες των περιστάσεων.
Όσο για το πρόβλημα ρευστότητας είναι κοινός τόπος στην πλειοψηφία των τραπεζών. Στο γιατί η FBBank κάνει τώρα αυτό το άνοιγμα, μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, όπως π.χ. να κάνει καλύτερο απολογισμό του έτους.
Γνῶθι σαὐτόν
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 21:33 #8

Μιας και ανοίξαμε τη συζήτηση για την εν λόγω τράπεζα FBBank θα ήθελα αγαπητέ φίλε και την άποψη σου σχετικά με τη συμμετοχή κατά 40% στο μετοχικό της κεφάλαιο της ΑΤΕ. Θεωρείς ότι μια ενδεχόμενη πώληση της ΑΤΕ ή αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της θα επηρεάσει σημαντικά την αποτίμηση της FBBank; Αν είναι έτσι ο όμιλος Ρέστη και οι λοιποί επενδυτές (βλέπε Ψυχάρης κ.α ) θα πάρουν τα ηνία της τράπεζας στα χέρια τους ή θα την πουλήσουν ζημιώνοντας υπαλλήλους και καταθέτες; Ευχαριστώ!!
The administrator has disabled public write access.

Απ: Σχετικά με την FBBank 27 Dec 2010 22:06 #9

Φίλε Sovereign, γενικά ακούγονται πολλά σενάρια για μείωση του αριθμού των τραπεζών και των καταστημάτων. Συνήθης πρακτική είναι η συγχώνευση ή εξαγορά των προβληματικών τραπεζών, η οποία δεν επιρρεάζει τους καταθέτες.
Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι επιρροή θα έχουν στην FBBank αλλαγές στην ΑΤΕ, ειδικά στο σημερινό αρνητικό οικονομικό περιβάλλον. Όπως και να έχει, υπάρχει και η εγγύηση των καταθέσεων από το ΤΕΚΕ για κάθε περίπτωση.
Για τους υπαλλήλους είναι αβέβαιο το μέλλον, αλλά αν δούμε την πρόσφατη περίπτωση της Ασπίς τράπεζας, δεν άκουσα να φεύγουν υπάλληλοι.
Γνῶθι σαὐτόν
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.064 seconds