Εκτύπωση

Internet & τηλεφωνία

Στην προσπάθεια ταξινόμησης των προσφερόμενων υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες, λόγω της ποικιλίας προϊόντων γίνεται δύσκολη η σύγκρισή τους ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι διαφέρει η ποιότητα υπηρεσιών από πάροχο σε πάροχο.

Ξεκινάμε με τις προσφορές που υπάρχουν σε Internet και τηλεφωνία με στόχο την πλειοψηφία της αγοράς: τους οικιακούς χρήστες.

Έχει γίνει ταξινόμηση των υπηρεσιών σε 4 μεγάλες κατηγορίες:

  • Double Play: Αφορά συνδέσεις με απεριόριστη internet πρόσβαση και τουλάχιστον μια τηλεφωνική γραμμή με απεριόριστες κλήσεις αστικές και υπεραστικές.
  • Play 1: το πάγιο καλύπτει απεριόριστη internet πρόσβαση και τηλεφωνική σύνδεση αλλά υπάρχει χρονοχρέωση για τις κλήσεις. Πολλές εταιρίες το ονομάζουν double play αλλά για λόγους σύγκρισης το ξεχωρίζουμε από την πρώτη κατηγορία. Αν προσφέρει κάποιο δωρεάν χρόνο σημειώνεται στα επιπλέον χαρακτηριστικά.
  • Internet μόνο: το πάγιο καλύπτει μόνο απεριόριστη internet πρόσβαση ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται μέσω VOIP, οπότε υπάρχει μια ελάχιστη επιβάρυνση αν θέλουμε εισερχόμενη γραμμή VOIP.
  • Τηλεφωνία: το πάγιο καλύπτει την τηλεφωνική σύνδεση και όλες τις αστικές και υπεραστικές κλήσεις. Κάποιοι πάροχοι δίνουν ADSL με χρονοχρέωση σε αυτήν την κατηγορία.
Σχόλια (1)
1 Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 22:00
jabaman
Ρε συ Τσιγκ, γιατί δεν φτιάχνεις και μια ενότητα με τις χρεώσεις τις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας? (μαζί με προσφορές, τα διαφορα πακετα sms κλπ.)