Εκτύπωση

Να τα δεσμευσω για αρκετό καιρό λόγω καλού επιτοκίου ή να περιμενω?

καλησπερα σε όλους. Έχω ήδη ανοιξει 2 λογαριασμους winbank direct, οπου μπορώ να κλείσω για 12 μηνες 40.000 ευρό με 5% επιτόκιο (έχω ακόμα περιθώριο 2 μέρες για την ενεργοποίηση τους), όμως τις τελευταιες μέρες ταλανίζομαι απο σκέψεις:θα χρεωκοπήσουμε δεν θα χρεωκοπήσουμε...? θα γυρίσουμε σε δραχμή δεν θα γυρίσουμε...? οι οποίες όπως είναι φυσικό με έχουν αγχώσει... αρκετά... Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω ειναι, λοιπόν, τι λέει η εμπειρεία και κυρίως η διαίσθησή σας, ώς πιο έμπειροι αλλά και συννάμα συν-πορευτές σε αυτό έδω το site, που πολλές φορές λειτουργεί ως πολυ καλός σύμβουλος? Ευχαριστώ.
Αυτό είναι ένα σχόλιο για το άρθρο "Να τα δεσμευσω ή να περιμενω?"
Σχόλια (1)
1 Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 21:55
Ο Τσιγκούνης

Φίλε Στράτο, η επιλογή μου θα ήταν τρίμηνη.

Ένας λόγος είναι επειδή από τον πίνακα των επιτοκίων βλέπουμε ότι οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν πάνω από 4% για τρίμηνη, ενώ για 12μηνη δίνουν.

Δεύτερος λόγος είναι ακριβώς όλη αυτή η αβεβαιότητα που επικρατεί. Θα ήθελα να έχω την επιλογή τον Σεπτέμβρη να το ξανακοιτάξω το θέμα.

Και τρίτος λόγος είναι επειδή θέλω να πιστεύω ότι σε 3 μήνες τα επιτόκια θα είναι τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα.

Βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση να κάνω λάθος εκτίμηση. Μπορεί σε 3 μήνες να έχουν επαληθευετεί τα χειρότερα σενάρια που ακούμε ή απλά να πέσουν τα επιτόκια, οπότε να χάσω την δυνατότητα της καλής 12μηνης τοποθέτησης.