Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Ό,τι δεν ταιριάζει σε άλλη κατηγορία

ΘΕΜΑ: Επιστημη -Τεχνολογια

Επιστημη -Τεχνολογια 26 Οκτ 2018 21:45 #1

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Προσωπικα την “εκοψα” την Ελληνικη τηλεοραση των “δημοσιογραφων” διοτι:

1.Οταν καθομαι να δω κατι στην οθονη θελω να καθομαι ηρεμος και…..να σηκωνομαι παλι ηρεμος χωρις να “ανεβαζω βαλβολινη” απο την “ενημερωση” των “δημοσιογραφων”.

2.Εχω κανει τον Κινεζο (τηλεφωνο) τηλεοραση διοτι απο το google play store κατεβασα μια tv platform (δωρεαν παρεχονται τουλαχιστον τα βασικα καναλια Αγγλοφωνα καθε Χωρας και μερικα εχουν και ωραιες σειρες) .
Ανοιξα ebay εγραψα google chrome caster αγορασα ενα φθηνο €5 - €6 με δωρεαν international shipping (προσεξτε το αυτο γιατι Βρετανοι και Αυστραλοι “χωνουν” τρελα ταχυδρομικα) οπου με HDMI συνδεεται στην θυρα HDMI τηλεοραση (εγω το πηρα με διακοπτη on\off και προσοχη στην θύρα HDMI οχι στην USB θα κανετε ζημια στην tv οθονη δεν μπαινει).
Μην αγορασετε ακριβα μοντελα caster ειναι τσαμπα χρηματα αν δεν παιζετε τρισδιαστατα παιχνιδια στο τηλεφωνο και σπαταλατε τις ωρες σας.


Το ιδιο παλι εκανα απο τον Κινεζο (τηλεφωνο) στο google play store κατεβασα ενα απο τα πολλα προγραμματα cast to tv για android κατεβαστε ενα miracast , minor cast προγραμμα.
Aνοιγω το cast to tv (miracast,minor cast)…..θα ανοιξει το κινητο wireless connection η ασυρματη προβολη …...θεστε τον διακοπτη (on) καντε οτι αλλο ρυθμιση αυτοματα σας βγαλει και ανοιξτε την ψηφιακη πλατφορμα καναλιων (tv platform) παλι στο τηλεφωνο και επιλεξτε οποιο σταθμο απο τα εκατονταδες εχει.
(Setup εχω αποθηκευσει αυτα που θελω να μην ψαχνω καθε φορα και καντε το ιδιο να μην χανετε χρονο και αρχίσετε τα “καντηλια” αν και σαββατογεννημενος ειμαι δεν με “πιανουν”!).

Μπορειτε να συνδέσετε το lap top ,tablet ,smartphone στην τηλεοραση για να μην εχετε καλωδια στο σπιτι (στο δαπεδο) …...και να κανετε smart tv οποια οθονη εχετε.

Μια χαρα δουλευει μονο που θελει να εχετε συνδεδεμένο μονιμα το κινητο στον φορτιστή να μην ξεφορτισει η μπαταρια του τηλεφωνου.
Ειναι και ενας οντως φθηνος τροπος μετατροπης μια οθονης σε smart tv αν και υπαρχουν παρα πολλοι τροποι συνδεσης κινητου στην τηλεοραση.(καλωδιακα).

Αλλος τροπος παλι διαλεξτε ενα οctacore core tv box απο το ebay μην πληρωνετε κοροιδιστικα χρηματα και το duo core tv box μια χαρα λειτουργει αμα δεν θελετε να παιζεται παιχνιδια οπου παλι αμα το συνδέσετε στην οθονη απο το google play store κατεβαστε οποια tv platform θελετε για να παρακολουθειτε τηλεοραση αν δεν εχει ηδη προεγκατεστημένο προγραμμα.
(Θα πρεπει να εχετε λογαριασμο paypal για το ebay).



Π.ρ.ο.σ.ο.χ.η ……..για τους European Communist of New York Κομμουνιστες της Νεας Υορκης τα λαμογια οτι παραγγελια κανετε να ειναι κατω απο τα €65 -€66 γιατι θα σας τα κανουν “κουδουνια” το Γ.Ε.Τ.Α …...το τελωνειο του Ελευθεριος Βενιζελος θα σας παρουν τηλεφωνο η με επιστολη θα σας ζητησουν να τους στειλετε και ηλεκτρονικα την αποδειξη απο το paypal και αν ειναι παραπανω θα πληρωσετε τελωνειο.
(παντα για παραγγελιες ανω των €65 -€66 και το γραφω γιατι την πατησαν πολλοι φιλοι).


Θα βαλουν και “e-tax”…….”αλλο φορο ηλεκτρονικων συναλλαγων” τα μο….να οι European Communist of New York προσεξτε το αυτο για τα τηλεφωνα (που παλι συμφερει να πληρωσετε και τελωνειο)........... η βρειτε εναν ξενο που ξερετε στην Χωρα μας και να παραγγειλετε στο ονομα του.
Εγω με τις led λαμπες που εχω αντικαταστησει σε ολο το κτιριο παραγγειλα πανω απο 300 -350 leds και θα με εσκιζαν τα γουρουνια οι Europeans communists New Yorkers …….βρηκα “φιλαρακι” ξενο και παραγγειλα και πηραν τα παραρια μου.
Του χαρισα και 3 leds λυχνιες για το σπιτι του (παμφθηνες €1,5 και €3) και μια χαρα…...σιγα μην τους πληρωνα και τελωνειο στα European pigs.
Απο την μια εχουμε την πρασινη παπαρολογια για την “φυση” (χεστηκε η φοραδα στο πρασινο αλωνι) και απο την αλλη οταν πας να αγορασεις μη ενεργοβορες συσκευες και ειδη …….tax φορολογια που ο Stalin ειναι αγγελουδι μπροστα σε “αυτα” τα γουρουνια.

Τα γουρουνια ζουν μεσα στην βρωμα και τρωνε απο περιττωματα μεχρι σαρκες…...αφηστε τα να “βρασουν” σε οτι τρωνε…...μην τα ενοχλειτε…….να μην σας ενοχλούν!
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καράντη Μαρία (cross)

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 06:39 #2

  • CV
  • Το Άβαταρ του/της CV
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1015
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 764
  • Κάρμα: 9
Το chromecast της Google να παρεις. Εχω το Νο2, αλλα εχει βγει και το Νο3 για πολυ υψηλη αναλυση.
Φτηνό ειναι, αλλα οχι τοσο.
Με 5-6 euros, τι πηγες και πηρες?

Απο software: web video caster για ταινίες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 17:49 #3

  • Voukes
  • Το Άβαταρ του/της Voukes
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 351
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 93
  • Κάρμα: 5
Αν δε κάνω λάθος τα chromecast δεν έχουν δικό τους τηλεκοντρόλ.
Πρέπει να τα χειρίζεσαι μέσω κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή. Πίκρα...
Τελευταία διόρθωση: 27 Οκτ 2018 17:50 από Voukes.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 18:21 #4

  • CV
  • Το Άβαταρ του/της CV
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1015
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 764
  • Κάρμα: 9
Voukes έγραψε:
Αν δε κάνω λάθος τα chromecast δεν έχουν δικό τους τηλεκοντρόλ.
Πρέπει να τα χειρίζεσαι μέσω κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή. Πίκρα...
Γιατί ?
Πιο βολικο ειναι απο το κινητο.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 19:21 #5

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Voukes
Τα πιο ακριβα μοντελα διατιθεντε και με δικο τους μερικα caster αλλα τελεια ειναι και το smartphone.
Εσενα το κινητο σε πικραινει……...γιατι αλλους τους εχει τρελανει δεν το αποχωρίζονται φαι -σκ#το και “κινητο” ειναι αυτη η “αηδια” που καθημερινα βλεπουμε.
Μονο οι Γαλλοι ειχαν τα “κοτσια” ο Υπουργος Παιδειας και “τα εκοψε” απαγορευσε στους μαθητες να εισερχονται με κινητα ειτε στα χερια ειτε στην τσαντα ειτε στο διαλλειμα.
Τα κινητα τηλεφωνα εκτος σχολειου …….φανταστειτε να γινοταν Ελλαδα?

Τα……”ψυχολογικα” θα επιαναν τους πιτσιρικαδες καθοδηγουμενοι απο τα “μεγαλα παιδια” τους γονεις τους...……!
...............................................................….........…..................................…...............…...........….......…........….........

CV

Πολλες χαρες οχι μονο μια χαρα παιζει η αναλυση του chromecast αξιας €5 -€6 που ειχα αγορασει και το γραφω αυτο γιατι και εγω νομιζα “παλτο” ειναι ο τυπος η …….ακομα χειροτερα θα ειναι fake μαιμου.
Τελεια φιλε γιατι αφενος το εχω συγκρινει και με smart tv που …….βιαστηκαν μερικοι φιλοι και ακριβοπληρωσαν αλλα και με αλλα caster ακριβοτερα που τα εχουν για να παιζουν τρισδιαστατα παιχνιδια.
Βαζω τους “κινεζους” τηλεφωνο - tablet ιδια δουλεια κανουν!

Απλα προσεξτε οσοι “ανοιγετε” Ebay:

1.Να μην ξεπερναει αν η αγορα ειναι στο ονομα σας τα €65 -€66 ειδαλλως πιαστε εναν ξενο να το παραγγειλει και ειναι free charge.

2.Στο Εbay παλι προσεξτε να γραφει free international shipping να μην πληρωνετε μαλακισμενα χρηματα στους Marxist Europeans και ταΐζετε τον καθε χαραμοφαη.
Μην κολλήσετε αν ειναι φθηνο….αρα δεν παιζει αν δεν το θελετε για παιχνιδια……..τηλεοραση online αλλωστε πατε να παρακολουθησετε …...οχι εργαστηριο της NASA.

Παντως αυτο που ειχα σπιτι μου απο το 2004 εγκατεστημενο ειναι οτι ειχα ενα παλιο μονοπυρηνο laptop παραδιπλα απο την τηλεοραση και το συνεδεα με ενα VGA to HDMI converter απλα ειχα αγορασει ενα πενταμετρο VGA male (αρσενικο) σε VGA male παλι αρσενικο βυσμα για να το “κουμπωσω” στο laptop ΣΥΝ ενα πενταμετρο καλώδιο για να εχω και ηχο απο την οθονη της τηλεορασης.
Αν η οθονη της τηλεορασης σας εχει εξοδο θυρα HDMI τοτε παρτε ενα αναλογο μηκος HDMI to HDMI και “κουμπωστε” τον υπολογιστη (ελεξτε αν εχει) με την οθονη τηλεορασης.
Τα δυο πενταμετρα καλωδια τα ειχα βαλει αναμονες πισω απο τα σοβατεπί και παρακολουθούσα broadcast tv online απο το laptop.

Βαζω και το link απο το Ebay (τυχαιο) να το δειτε να μην αγοραζετε ακριβα οκταπυρηνα laptop κλπ γιατι μονοπυρηνο απο το 2000 ειχα και δουλευε “ρολοι”.

1080P Audio VGA to HDMI HD HDTV Video Converter Box Adapter for Laptop PC DVD
(επιλεξτε VAG to HDMI).


www.ebay.com/itm/1080P-Audio-VGA-to-HDMI...kuIg&redirect=mobile



Τα εχω “κοψει” τα ασυρματα απο τον router (ρυθμισεις) που τον εχω βαλει στην τουαλετα να μην τον βλεπω και “ανεβαζω βαλβολινη” γιατι τα ασυρματα ποτε μου δεν τα πηγα.
Αναγκαιο κακο να μου πειτε οσοι τα εχουν σπιτι απλα οσο μπορουμε κατα καποιο τροπο να τα αποφευγουμε αν και τον εαυτο μου κοροιδευω γιατι και στην τουαλετα που εχω τον router και κομμενο το ασυρματο (απο τις ρυθμισεις το εκοψα) πιστευω “κατι κανει”.

Οπως και το πλαστικο χρωμα στα δωματια που κοιμομαστε δεν καιει το διοξειδιο που βγαζουμε οταν κοιμομαστε και για αυτο ισως ξυπναμε “κουρασμενοι”.
Επαρχια Καλοκαιρι ετυχε και κοιμήθηκα σε δωματιο που ηταν ασβεστομενοι οι τοιχοι (υδρασβεστο) και ξυπναγα μια χαρα η διαθεση μου.
Το οποιο σημαινει:
1.Μπορει να αρχιζουμε να γερναμε και “ολα μας φταινε”.
2.Σαν τον παραδοσιακο ασβεστη κυριως για δωματια υπνου δεν υπαρχει καλυτερο για την υγεια.
3.Τα ομορφα χρωματα τα “φρου -φρου” και οι τοιχοι οπως και “αλλα” τεχνολογικα και μη που βαζουμε στα σπιτια μας κανουν καλο στην υγεια της τσεπης αυτου που μας τα πουλαει….οχι στην σωματικη δικη μας υγεια.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 27 Οκτ 2018 20:02 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Voukes

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 19:43 #6

  • CV
  • Το Άβαταρ του/της CV
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1015
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 764
  • Κάρμα: 9
Αυτα ειναι τα δυο τελευταια chromecast της google.
Εχω αγορασει 3 κομματια μεχρι στιγμης (περι τα 30usd εκαστο, για μενα + δωρα)
Με 5-6 ευρω, ποιο αγορασες?
www.skroutz.gr/c/2528/Smart_TV_Stick.htm...keyphrase=chromecast
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 21:42 #7

  • Voukes
  • Το Άβαταρ του/της Voukes
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 351
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 93
  • Κάρμα: 5
CV έγραψε:
Γιατί ?
Πιο βολικο ειναι απο το κινητο.
Με το δικό του κοντρόλ (αν υπήρχε) έχεις άμεση ανταπόκριση σε εντολές play, stop, pause κλπ.
Με το κινητό/ταμπλέτα, πρέεπει να είσαι συνεχώς on line με το cast, ή πρέπει να περιμένεις να συνδεθείς κάθε φορά..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 21:50 #8

  • PRS33 (PARIS33)
  • Το Άβαταρ του/της PRS33 (PARIS33)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4891
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2044
  • Κάρμα: -9
Απο το Ebay το εχω αγορασει εδω και 1-1,5 χρονο δεν ειναι αλλα το εχω κανει delete απο τον λογαριασμο μου οπως τα ιδια για τις Leds λυχνιες 5w γεμισα ολη την πυλωτη και τα 80 τμ εκαστο μπαλκονι σε καθε οροφο.
Συν εσωτερικα τα σαλονια (κρυφους φωτισμους) και spot.
Μαλιστα επειδη εχουν και δυνατο φως (τα πηρα cold white 4000 -6000k οχι warm white 3000k) πηγα απο το plaisio στην ζωγραφικη ,χαρτικα και πηρα με €3 ενα μπουκαλακι πρασινο διαλυτου και 10 leds πανω απο τις 2,5 μετρα ζαρτινιερες των οροφων τις εβαψα με μπαγιονετα για τα αυτια με πρασινο χρωμα.(τελεια).

Μην κολας την αναλυση γιατι το chromecast σου δειχνει .......οτι εικονα λαμβανει απο το κινητο smartphone ενω και η αποσταση ειναι μικρη (tv -smartphone) που εχω στα χερια 3 μετρα.
Παντα Ebay γιατι οι αλλοι στο gearbest το κανανε Aliexpress και καθυστερουν και χρεωνουν shipping cost.

Voukes
Κατεβασε καμμια tv platform απλ το google play store με δ.ω.ρ.ε.α.ν τα καναλια να μην σε αποσυνδεει η να θελει sign in.
Σιγα μην τους πληρωνουμε και απο επανω!
Το δ.ω.ρ.ε.α.ν ειναι τα καλυτερα και μην δινετε χρηματα για ιδιομορφα καναλια να παρακολουθειτε και τελειωνει το εργο και ακομα δεν εχεις καταλαβει την υποθεση με τα νεα φυντανια σκηνοθετες.
EINSTEIN : Aν κάποιος σου προτείνει κάτι τσάμπα ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
Να θυμάσαι όταν σου τάζουν «ελευθερία» σημαίνει ότι την εχεις ηδη χάσει!!!
Τελευταία διόρθωση: 27 Οκτ 2018 22:01 από PRS33 (PARIS33).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Επιστημη -Τεχνολογια 27 Οκτ 2018 22:23 #9

  • CV
  • Το Άβαταρ του/της CV
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1015
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 764
  • Κάρμα: 9
Να πάρεις το chromecast της Google.
Με αυτό δεν χρειαζεται να κανεις cast την οθόνη του κινητού και δεν σου τρώει μπαταρία. Το βάζεις να δείξει ένα κανάλι και μετά κλείνεις το κινητό άμα θες.
Απόσταση μεταξύ κινητού και tv δεν έχει σχέση αρκεί να είναι στο ίδιο δικτυο wi-fi.

Για μερικά γιουρος παραπάνω, αξίζει.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.429 δευτερόλεπτα