Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Λαγός με σάλτσα (Civet)

Λαγός με σάλτσα (Civet) 17 Αυγ 2015 21:00 #10

  • batista
  • Το Άβαταρ του/της batista
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7139
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2173
  • Κάρμα: -23 (4)
soto51 έγραψε:
Αλλά όπως εξήγησα, δεν είχα καμία συμμετοχή στο φόνο.

Είσαι όμως ένας ... ευχαριστημένος (μετά την μασαμπούκα) ηθικός αυτουργός... :laugh:

Γι αυτό.....

Μέτρον άριστον
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 04:39 #11

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 2976
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1366
  • Κάρμα: 146
batista έγραψε:
Μας ανατρίχιασες πρωί-πρωί. Δεν μπορούσες να το φωτογραφήσεις μαγειρεμένο;;;;

Και που να δεις το χειμώνα, όταν πάω κάποιες φορές στο χωριό της γυναίκας μου...
Ο πεθερός μου είναι κυνηγός κ πολλές φορές φέρνει αγριογούρουνο..

Το φέρνει σπίτι κ πρέπει να το ξεφορτώσουμε, να το γδάρουμε, να του κόψουμε το κεφάλι.....

Είναι ωραίο το άτιμο, αν κ τρώει ψοφίμια κ ακαθαρσίες...
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 04:44 #12

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
batista έγραψε:
Δεν μπορούσες να το φωτογραφήσεις μαγειρεμένο;;;;
soto51 έγραψε:
Αλλά για να σε παρηγορήσω......,
batista έγραψε:
Καλά δεν έβαλα και τα κλάματα. Απλά το να πίνεις τον καφέ σου πρωί-πρωί και να βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου τον ... ακέφαλο καβαλάρη, δεν είναι και η πιο ωραία εικόνα του κόσμου.
soto51 έγραψε:
δεν είχα καμία συμμετοχή στο φόνο.
batista έγραψε:
Είσαι όμως ένας ... ευχαριστημένος (μετά την μασαμπούκα) ηθικός αυτουργός...

batista,

Μελέτησε λίγο αυτή τη φωτό,
για να σου αποδείξω ότι η προηγούμενη (του λαγού) είχε νόημα.

IMG_6200.JPG


Σε σοκάρει κι αυτή?
Όχι βέβαια.
Κι όμως, ο λαγός είναι και σ' αυτήν.
Μόνο που δε φαίνεται.
Είναι στη διαδικασία "μαριναρίσματος" όπως την περιγράφει ο Τσελεμεντές, με όλα τα συστατικά που λέει ότι πρέπει να έχει το υγρό.
Τα μεγάλα άσπρα στρογγυλά που βλέπεις είναι τα γογγύλια (ρέβα - Ολλανδίας παρακαλώ - δεν υπάρχουν ή δεν βρήκα Ελληνικά).

Παιδιά, πάνω από μιάμισι ώρα έκανα να τον αποφλοιώσω από τη γούνα/δέρμα του. Σίχαμα δουλειά, αλλά φαίνεται πως ο μάγειρας (τώρα γίνομαι σιγά-σιγά) έχει και τέτοια καθήκοντα. Γιατί ο κυνηγός (που του φέρνει την τροφή) δεν είναι κτηνοτρόφος, ώστε να του φέρνει το σφάγιο γδαρμένο.
Βρήκα και σκάγι στο λαγό.

Η μασαμπούκα αργεί. Έχει μέλλον ακόμα.
Ο Τσελεμεντές λέει για μαρινάρισμα 3-4 ημερών τουλάχιστον (λέει και για 8-10, αν είναι χειμώνας - διαβάστε τον) και μετά ξεκινάει η διαδικασία μαγειρέματος. Και βέβαια δεν μου κάνει καρδιά να αφήσω τη λεκάνη έξω, στους 28 βαθμούς, και την έχω στο ψυγείο να μαριναριστεί.

MarinarismaTselementes.gif
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 04:48 #13

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
να του κόψουμε το κεφάλι.....

Προπόνηση για τζιχαντιστής κάνεις?
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 05:03 #14

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 2976
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1366
  • Κάρμα: 146
soto51 έγραψε:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
να του κόψουμε το κεφάλι.....

Προπόνηση για τζιχαντιστής κάνεις?

Δεν τρώγεται ρε Σώτο του κεφάλι του γουρουνιού...
Κάποιο σκληροπυρηνικοί το τρώνε όμως...

Παρεπιπτόντως, θέλεις μιάμιση ώρα να γδάρεις λαγό;

Μιά φορά, τυχαία, είχα χτυπήσει με το αμάξι αγριοκούνελο...
Κατεβαίνω να δω κ το είχα χτυπήσει το καημένο ξυστά στο λαιμό, καθώς δεν πρόλαβα να το αποφύγω..

Αφού είχε ψοφήσει, το πήρα κ το πήγα σπίτι.

Εκεί, του έκανα τομή ψηλά στο λαιμό κ έβγαλα την γούνα του προς τα κάτω, σαν να του αφαιρώ ρούχο.
Αφαίρεσα προσεκτικά την χοληδόχο κύστη κ το στομάχι..
Το έπλυνα με ξύδι κ το μαγειρέψαμε στιφάδο..
Μοναδική γεύση!!

Το γδάρσιμο δεν μου πήρε πάνω απο 15'..

ΥΓ...
Συγνώμη αν ανατρίχιασα κάποιους... :(
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
Τελευταία διόρθωση: 18 Αυγ 2015 05:05 από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos).
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 05:13 #15

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
θέλεις μιάμιση ώρα να γδάρεις λαγό;
Ήταν ο πρώτος μου.
(Όπως "πρώτη φορά αριστερά" ένα πράμα).
Στον επόμενο θα είμαι συντομότερος.
(Έχω ακόμα έναν στην κατάψυξη)
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 05:17 #16

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
Δεν τρώγεται ρε Σώτο του κεφάλι του γουρουνιού...
Κάποιο σκληροπυρηνικοί το τρώνε όμως...

Η γιαγιά μου
(γενν. 1875, θαν. 1974)
έφτιανε "πηχτή" από το κεφάλι του γουρουνιού. Την ξέρεις?

Κάπου πρέπει να υπάρχει η συνταγή της, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο.

Θα κοιτάξω αν λέει κάτι σχετικό και ο Τσελεμεντές.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 05:30 #17

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 2976
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1366
  • Κάρμα: 146
soto51 έγραψε:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
Δεν τρώγεται ρε Σώτο του κεφάλι του γουρουνιού...
Κάποιο σκληροπυρηνικοί το τρώνε όμως...

Η γιαγιά μου
(γενν. 1875, θαν. 1974)
έφτιανε "πηχτή" από το κεφάλι του γουρουνιού. Την ξέρεις?

Δεν έχω φάει ποτέ..
Ξέρω όμως τη συνταγή.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα..

Ένα ζελατινώδες, παγωμένο μείγμα που το τρώνε λίγο-λίγο...

Η γιαγιά της γυναίκας μου, τρελαίνεται γιαυτό...

Πιο πολύ όμως, γουστάρει μοσχαρίσια ουρά σούπα κ γλώσσα κοκκινιστή..
Όχι το ψάρι βέβαια...

Τίποτε καλύτερο, δεν υπάρχει να φάνε;;;;
Λεφτά, στην πραγματικότητα, εχει κάποιος όταν τα έχει όλα δίπλα του.Έξω απο τις τράπεζες.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Λαγός με σάλτσα (Civet) 18 Αυγ 2015 05:53 #18

  • soto51
  • Το Άβαταρ του/της soto51
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 7024
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2270
  • Κάρμα: 200 (94)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos) έγραψε:
.Ξέρω όμως τη συνταγή.

Ένα ζελατινώδες, παγωμένο μείγμα που το τρώνε λίγο-λίγο...

Τίποτε καλύτερο, δεν υπάρχει να φάνε;;;;
Διαφωνώ ότι δεν είναι καλό φαγητό.
Αλλά όπως είπες:
Θέλει λίγο-λίγο.
Και χειμώνα (άπειρες θερμίδες λόγω λίπους).

Έτσι που τα λες υποψιάζομαι ότι ούτε η πατσά σ' αρέσει.

Τεσ'πα, τη συνταγή για την πηχτή μπορείς να την ανεβάσεις κάπως εδώ?
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Συντονιστές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (kampos)
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα